Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

IMG_8309
Paras loma koskaan?

 

Sandy Beach Resort, Pangkor, Malesia. Suosittelen harvoin hotelleja, mutta tämä todella osoittautui sen arvoiseksi. Ei tietenkään mitään yletöntä luksusta, mutta emme me sellaista etsineetkään. Oli puhdasta ja viihtyisää, saimme hyvää ruokaa, ja se sijainti – se oli täydellinen.

Rantalomalla pahin pelkoni on, että joudun eristyksiin paikallisesta elämästä jonnekin fiiniin, aidattuun hotellikompleksiin ja löydän itseni käyskentelemästä haravoidulla hiekalla tai parturoidulla nurmikolla täydellisesti järjestetyssä ympäristössä. Se on tylsää. Haluan lomaani vähän rosoa.

Sandy Beach sijaitsi kaikkein keskeisimmällä paikalla Pasir Bogak -rannan äärellä. Aivan vieressä oli pikku kauppoja, joista ostettiin uimalelut, hiekkaämpärit, kylmät juomat ja eväät. Oli myös useita simppeleitä ravintoloita, joissa sai kiinalaista tai malaijiruokaa – jos kyllästyi hotellin intialaiseen. Rantakylän ilmapiiri oli sopivan unelias ja hiljainen, eikä turisteja (varsinkaan länsimaisia) näkynyt helmi-maaliskuun vaihteessa juuri missään. Toisinaan tuntui, että koko paikkaa pidettiin pystyssä vain meitä varten.

IMG_0574

 

IMG_0573

 

Mikä parasta, hotellin allasalueelle oli terassiltamme noin kolme askelta. Tämä tarjosi meille vanhemmille aivan mielettömän tilaisuuden juoda aamukahvit altaan äärellä ja vaikka pulahtaa uimaan säilyttäen samalla näköyhteyden nukkuviin lapsiin. Mukavaahan se olisi toki ollut ilman lapsiakin.

Jos joskus tänne eksyt, varaa huone ehdottomasti maan tasalta, altaan ääreltä. Herää aikaisin, vedä lasioviseinä kokonaan auki ja istu ulos haistelemaan ja kuuntelemaan tropiikin aamua.

Vain muutaman askeleen päässä hotellin ravintolapöydistä alkoi pitkä, kaunis hiekkaranta. Vaikka en ole mikään rantaihminen, pidin siitä todella. Lähellä vesirajaa kasvavat käkkyräiset puut tekivät rannasta kodikkaan ja suojaisan, eikä siellä meidän lisäksemme näkynyt juuri ketään. Mikä ihana rauha – jos hetkeksi onnistui sulkemaan korvansa oman jälkikasvunsa huudoilta.

IMG_8161

 

Rannan ylle kaartuvien puiden oksiin oli ripustettu hioutuneista laudankappaleista kyhättyjä keinuja, joista oli meille paljon huvia. Istuskeluun ne kävivät tietysti, mutta leikissä niistä tuli jäätelökioskin tiskejä.

IMG_0624

 

Jotkut oksat kurottautuivat pitkälle veden päälle, ja niissä roikkuvissa paksuissa köysissä saattoi heilua ja temppuilla. Isompi lapsista ottikin aika mahtavat vauhdit.

IMG_8182

 

Teimme pieniä kävelyretkiä rantaa myötäillen molempiin suuntiin. Ihailimme kasveja, kukkia ja lintuja. Kuinka rehevää ja kosteaa voikaan luonto olla!

IMG_8198

 

Kun ensimmäisen kerran näin sarvilinnun, juoksin innoissani ryteikköön ottamaan siitä kuvaa – saattaisihan se olla ainoa tilaisuuteni! Seuraavana aamuna niitä olikin jo tunkemassa aamiaispöytäämme hotellin ravintolassa. Paikallisia variksia.

IMG_8207

 

En yleensä vietä kovinkaan paljon aikaa hotellialueilla, mutta Sandy Beachista ei periaatteessa tarvinnut lähteä yhtään mihinkään. Olimme jo valmiiksi keskellä pientä rantakylää, eikä mikään olisi voinut sen paremmaksi muuttua. Auringonlaskutkin olivat upeita.

Sen verran kuitenkin lähdimme liikkeelle viiden päivän aikana, että saari tuli päällisin puolin tutuksi. Löysimme mm. Kiinan muurin. Kerron siitä lisää seuraavalla kerralla.

IMG_8311

 

Lopuksi vinkki Aasiassa matkaileville. Varasimme Pangkorin hotellin yllättävän isolla alennuksella, hinta koko perheelle noin 40 euroa/yö, Agodan kautta. Samalta sivustolta löysimme myös molemmat Kuala Lumpurin hotellimme aivan pilkkahintaan. Tämä varaussivusto kannattaa ehdottomasti tsekata, jos se ei vielä ole tuttu!

 

Kirjoita kommentti!