Ko Chang – oi mikä saari!

Tämä ei jää yhteen kertaan – suunnittelemme jo seuraavaa matkaa Ko Changille, vaikka edellinen reissu on vielä kesken. Eihän kuusi päivää täällä riitä yhtään mihinkään! Koko saaren tutkimisen jälkeen voisi siirtyä lautalla alueen muille saarille, kuten Ko Koodille, tai hypätä bussiin ja hurauttaa Kambodzaan! Vannon, että teemme sen vielä.

Saavuimme Ko Changille minibussilla, joka haki Bangkokin-hotellimme ovelta ja kuljetti viidessä tunnissa Tratissa sijaitsevaan satamaan. Puolen tunnin lauttamatkan jälkeen sama minibussi kuljetti meidät Ko Changin hotellimme ovelle saakka. Todella kätevää, vaikka ajomatka olikin hieman raskas.

IMG_5244
Lautta on saapumassa Ko Changille.

 

Meillä on kaksi eri hotellia, koska emme osanneet päättää. Kirjoitin aiemmin hotellinetsinnästä ja uima-allaskriisistä täällä.  Nyt voin ilokseni todeta, että molemmat valinnat osuivat aivan nappiin!

Ensimmäinen, Thai Garden Hill Resort, sijaitsi noin 500 metrin päässä Klong Prao -rannasta ja siellä oli todella kiva puutarha- ja uima-allasalue. Hotellin ja rannan välillä oli yllättävän paljon palveluita, ja ranta oli erittäin kaunis ja hienohiekkainen. Huone oli aika yksinkertainen ja kulunut, mutta sopi kyllä meille – varsinkin kun hinta oli edullinen (36 €/yö perhehuoneessa). Palvelu oli ystävällistä ja hotellista sai myös ihan kelvollisen aamiaisen, johon kuului paljon hedelmiä.

IMG_5557
Thai Garden Hill Resort – lapset saivat taas kerran altaansa, ja kyllä se meille aikuisillekin hyvin kelpasi!

 

Niiden kolmen päivän aikana, jotka vietimme Klong Praon tuntumassa, kantapaikaksemme muodostui yksinkertainen rantaravintola Lay Lay Tong. Siellä oli niin halpaa ja niin loistava tunnelma, ettei ollut mitään järkeä mennä muualle. Samasta paikasta sai koko setin eli ruokaa, juomaa, aurinkotuoleja ja hierontaa. Parasta oli se, että Lay Lay Tong sijaitsi suoraan hiekalla taivasalla, vain puut kattonaan – ei betonilla kuten useimmat hotellien rantaravintolat. Ilmapiiri oli myös välittömämpi ja rennompi – kuin olohuone rannalla. Suosittelen lämpimästi!

IMG_5302
Hierontaa Lay Lay Tongissa.

 

IMG_5491
Auli heittää kärrynpyörän Klong Prao -rannalla.

 

Nyt olemme vaihtaneet toiseen hotelliin Ko Changin suosituimmalle rannalle White Sand Beachille. Emme kuitenkaan vilkkaalle ja täyteen rakennetulle alueelle, vaan aivan rannan pohjoispäähän kapean hiekkakaistaleen ja jyrkän kukkulan välissä sijaitsevaan sopukkaan. Sinne ei johda ollenkaan tietä, joten hotelliin päästäkseen on  käveltävä puolisen kilometriä rantaa pitkin. Se oli hikinen suoritus matkatavaroiden kanssa, mutta kannatti. Täällä on väljää ja kaunista, meri kuohuu suoraan terassin edessä eikä iltaelämän melusta kuulu pihaustakaan. Niin uskomattoman upea paikka, että kerron tästä vielä lisää!

Nyt aion mennä terassille juomaan kylmän drinkin, lime-minttu-mojiton, jota täällä saa minimarketista 0,7 euroa/pullo, ja kuunnella aaltojen uskomatonta pauhua. Ulkona loistaa muutama lyhty, mutta muuten on säkkipimeää. Aamu rannalla aukeaa varmasti kauniina.

 

Kirjoita kommentti!