Paxos ja Antipaxos – kapteeni Koukun kyydissä

Pargasta on mukava lähteä pienelle meriretkelle lähisaarille. Paxos ja Antipaxos odottavat lyhyen venematkan päässä, ja niille pääsee päivittäin Pargan satamalaiturilta useilla erilaisilla veneillä.

Kauneimmat paatit ovat sininen Marco Polo ja punainen Captain Hook. Me valitsimme jälkimmäisen, vaikka se oli viisi euroa kalliimpi (25€/aikuinen) – koska se oli merirosvolaiva! Muuten retki näyttäisi olevan kaikilla veneillä samanlainen, lähtö- ja paluuaikaa myöten.

IMG_7322
Retkiveneet Marco Polo, Captain Hook ja Gaios odottavat Pargan satamassa.

 

Lähdimme matkaan Pargan satamasta aamukymmeneltä. Juuri kun tunnin ja viidentoista minuutin merimatka Antipaxokselle alkoi käydä vähän pitkäveteiseksi, tempaisi kapteenimme jostakin merirosvovarusteet ylleen ja kiipesi mastoon keikkumaan What shall we do with a drunken sailor -kappaleen tahdissa. Kyllähän se kävi viihteestä ja nostatti tunnelmaa. Ihmiset hurrasivat ja taputtivat rytmikkäästi. Kaikesta päätellen olimme onnistuneet valitsemaan aluksista juuri sen party boatin.

Ensimmäinen pysähdyksemme oli Antipaxoksen edustalla turkoosinsinisessä lahdessa, jossa pääsi uimaan suoraan veneestä portaita pitkin. Vesi oli hieman kylmää, mutta upea uima-allasefekti sai unohtamaan sen. Vinkki: pue uikkarit päälle jo ennen retkeä, niin et joudu vaihtamaan niitä veneessä…

IMG_7168
Joku hieman suurempikin alus oli ankkuroitunut Antipaxoksen edustalle.

 

IMG_7148
Ensimmäinen ja mahdollisesti viimeinen uikkarikuva, joka tässä blogissa julkaistaan… Vesi oli kirkasta, kuten näkyy!

 

Uimatauon jälkeen matka jatkui suuremman naapurisaaren Paxoksen rannikkoa myötäillen Siniselle luolalle, jonka kaikki turistit ilmeisesti haluavat nähdä. Maisemat olivat toki komeat, ja matkalla näkyi myös monia pienempiä luolia sekä jännittäviä kalliomuodostelmia.

IMG_6227
Matkasimme pystysuorien kallioiden vieritse.

 

IMG_6236
Sinisen luolan edustalla hyppäsimme jälleen uimaan veneestä.

 

IMG_7189
Myös Marco Polo saapui Siniselle luolalle.

 

IMG_7186
Kapteenimme (Koukku?) ilman merirosvovarusteita.

 

Siniseltä luolalta jatkoimme toiselle puolelle Paxosta, saaren pääkaupunkiin Gaiokseen. Aikaa kiertelyyn oli 2,5 tuntia – juuri sen verran vähän, että mieli tekisi joskus takaisin paremmalla ajalla. Paikka oli valtavan viehättävä ja siellä vallitsi ihanan rauhallinen tunnelma. Erityisesti olisin halunnut kuljeskella satamakadulla iltavalaistuksessa, mihin ei nyt ollut mahdollisuutta. Ehkä joskus vielä palaamme.

IMG_7203
Saavuimme Gaiokseen pitkän, kapean salmen läpi, kaikki veneet yhtenä letkana.

 

IMG_7227
Saaren kauniiseen arkkitehtuuriin ihastui heti.

 

IMG_7220
Keskustassa oli vieri vieressä mukavia tavernoja. Satamassa keinuivat kalliinoloiset luksusveneet.

 

IMG_7212
Koko Gaios hehkui polttavassa iltapäivän auringossa.

 

IMG_7216
kävelimme Gaioksen kauimmaiseen päähän, pienen uimapoukaman suuntaan, josta avautui näkymä keskustaan.

 

IMG_7218
Vesi oli kristallinkirkasta ja virkistävää, mutta pohja rosoinen ja kivinen. Ihan kaikkea ei kai voi saada kerralla.

 

IMG_7226
Näkemiin Gaios, nyt takaisin Pargaan. Paxoksella olisi kyllä viihtynyt pitempäänkin!

 

Paluumatkaa siivittivät kovaäänisistä kajahtaneet reipasrytmiset kappaleet, esimerkiksi Macarena, jota jotkut innostuivat tanssimaankin veneen kannella. Meno yltyi loppua kohden varsin letkeäksi.

Lähestyessämme Pargaa kello viiden aikoihin kapteeni kaarsi kaupungin vieressä sijaitsevan pitkän uimarannan, Valtos Beachin, kautta esitelläkseen venettään kaikelle kansalle. What shall we do with a drunken sailor pärähti tietenkin soimaan täysillä, ja kapteeni Koukku hyppäsi sen säestämänä jälleen keikkumaan mastoon. Ihmiset rannalla vilkuttivat ja veneessä olijat hurrasivat musiikin tahdissa veneemme matkatessa kohti Pargan satamalaituria. Mikä loistavasti hyödynnetty mainospaikka!

Kappale jäi soimaan päähän varmasti ikuisiksi ajoiksi – sen verran monta kertaa lapset hoilottivat sitä vielä kotiin palattuakin.

IMG_6255
Paluumatka mentiin osin purjeilla – mainitsinko jo, että tämä oli merirosvolaiva?

 

IMG_7321
Seuraavana päivänä istuimme Pargassa Valtos-rannalla, ja nappasin tämän kuvan retkeltä palaavasta Captain Hook -veneestä. Huomaa köydessä keikkuva kapteeni Koukku ja kuvittele rytmikäs merimieslaulu sekä yleisön hurraukset 🙂

 

Kirjoita kommentti!