Matkablogi Matkasto Live

Mikä Matkasto Live

Matkasto Live on matkablogi, jossa muutamat verkkolehti Matkaston toimittajat ja toisinaan myös vierailevat bloggarit kirjoittavat reissuistaan.

Matkailutoimittaja Päivi Kaarina Laajasen perustama verkkolehti Matkasto on ilmestynyt tammikuusta 2012. Siinä julkaistaan artikkeleita lähinnä maailman kulttuureista ja kulttuurimatkailusta. Vuoden 2012 marraskuussa Matkaston yhteyteen avattiin myös tämä blogi, Matkasto Live, jonka tarkoituksena oli alunperin välittää lehden perustajan reissutunnelmia paikan päältä vähän rennommalla otteella.

Myöhemmin Matkasto Liven kirjoittajakaartiin on liittynyt myös muita matkailusta innostuneita bloggaajia. Heistä Reetta Näätänen jatkaa edelleen kirjoittamista. Päivi Kaarina Laajasen omat matkajutut ilmestyvät nykyään Mangostania-blogissa. Kaikki Matkasto Livessä ilmestyneet kirjoitukset ovat kuitenkin edelleen luettavissa tässä osoitteessa.

Matkasto Livessä jokainen matka tai muu erityisaihe julkaistaan omana kategorianaan, jolloin sitä on helppo seurata jatkosarjana omalta sivultaan.

Koska kirjoittajat käyvät viidakoissa, jäätiköillä, autiomaissa ja vuoristoissa, on haasteena usein edes kutakuinkin toimivien nettiyhteyksien löytäminen. Sen vuoksi osa teksteistä kirjoitetaan aluksi ruutuvihkoon tai kännykkään, jossa ne joutuvat hetken odottamaan julkaisua. Joka tapauksessa ajatuksena on tarjota aitoja matkakuulumisia suoraan sieltä jostakin –  ja temmata lukija mukaan seikkailuihin eri puolille maailmaa.

Blogia on helpointa seurata, jos sen tilaa sähköpostiin sivun oikeassa laidassa olevasta laatikosta. Päivitykset julkaistaan myös Matkaston FB-sivulla sekä päätoimittajan Twitter-tilillä. Reetta on lisäksi perustanut omille reissujutuilleen erillisen Facebook-sivun: Reetan retket.

On täysi arvoitus, mistäpäin maailmaa seuraavat jutut tulevat! Pysy kanavalla, niin tiedät 🙂

Matkasto Live -tiimin puolesta, Päivi

 

Kirjoita kommentti!