Ensimmäinen kuukautemme

0
MatkastoIloisesti yllättynyt toimitus kiittää jokaista kävijää, tykkääjää ja avustajaa. Tästä on hyvä jatkaa!

Matkasto avattiin 18.1.2012. Viikonloppuna lehdellä tuli siis ensimmäinen kuukausi täyteen. Se on vasta vähän, mutta kuitenkin riittävästi havaintojen tekemiseen ja tulevan suunnitteluun.

Tänään maanantaina 20.2.2012 tilastot näyttävät seuraavaa: Matkastoa on käynyt lukemassa lähes 500 eri kävijää, useat heistä varsin aktiivisesti. Facebook-ryhmässämme on 69 tykkääjää, joista suurin osa muita kuin päätoimittajan omia kavereita!

Kaikki on tapahtunut ilman mittavia mainoskampanjoita, joten olemme iloisen yllättyneitä tuloksesta.

Tämän rohkaisemana seuraava tavoitteemme onkin laskea kävijät tuhansissa ja tykkääjät sadoissa. Sen ei pitäisi olla kovinkaan kaukana. Kun Matkasto saavuttaa kuuden kuukauden tai vuoden merkkipaalun, voimme toivottavasti kertoa entistä parempia uutisia.

Ensimmäisen kuukauden aikana olemme saaneet useita yhteydenottoja tutuilta, puolitutuilta ja ennestään tuntemattomilta kulttuurien ystäviltä, joilla kaikilla on ollut mielenkiintoisia ehdotuksia. Kiitos jokaiselle vielä näin lehden välityksellä!

Jotkut ovat innostuneet Matkastosta siinä määrin, että ovat halunneet mukaan tekemään sitä. Reetta Näätänen aloitti Matkaston avustajana jo parin viikon julkaisun jälkeen. Jatkossa tulemme esittelemään muitakin kirjoittajia. Tämä toivottavasti monipuolistaa lehteä ja antaa sille uusia näkökulmia.

Lehteen on suunnitteilla myös uudenlaista sisältöä. Osa ideoista on niin lennokkaita, että niiden toteuttaminen vaatisi suurempia resursseja. Nyt aluksi keskitymme poimimaan helposti toteutettavista ideoista parhaat. Tiedotamme niistä myöhemmin Facebook-sivullamme.

Matkastoa tehdään kaikella sillä innolla ja taidolla, mikä meillä on käytettävissämme. Suosio on kuitenkin kiinni lukijoista. Jos pidät tästä lehdestä ja toivot sen kasvavan, voit auttaa muutamalla helpolla tavalla.

  1. Liity Matkaston faniksi Facebook-sivullamme.
  2. Kerro Facebook-sivusta kavereillesi jakamalla se feedissäsi.
  3. Jaa verkkolehden artikkeleita sosiaalisessa mediassa. Oman profiilisi lisäksi lähetä artikkeleita myös ryhmiin, joissa on kulttureista kiinnostuneita ihmisiä.
  4. Keskustele kanssamme Facebookissa esimerkiksi kommentoimalla linkkejä.
  5. Lähetä juttuideoita! Sinun ei tarvitse olla kirjoittaja – me hoidamme sen homman. Jos aihe on mielenkiintoinen, saatamme tarttua siihen!

Olemme ehtineet julkaista vasta vähän artikkeleita. Moni kulttuuri on vielä kokonaan käsittelemättä, ja jo lehdessä esiintyneistä kulttuureista löytyy loputtomasti uutta kerrottavaa. On selvää, ettei Matkasto kaadu ainakaan aiheiden puutteeseen! Jatketaan yhdessä hyvin alkanutta matkaa.

About Author

Päivi Kaarina Laajanen

Matkailutoimittaja, matkabloggaaja ja sisällöntuottaja. Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Opiskellut Aasian kulttuureiden tutkimusta ja uskontotiedettä. Tarinoi matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa. Kirjoittaa, editoi tai oikolukee pyynnöstä sinunkin tekstisi!

Leave A Reply