Kerala – 5 syytä matkustaa

0
Haaveiletko matkasta Etelä-Intian Keralaan? Listasimme TOP 5 syyt, miksi sinne kannattaa lähteä. Katso, inspiroidu ja pakkaa laukut!

kerala-5-syyta-matkustaa

Kerala kartalla.

Kerala kartalla.

1. Veneily

Keralan kanavat muodostavat kiehtovan vesiväylien verkoston (backwaters), joka kutsuu seikkailemaan. Vuokraa mieleisesi paatti – isompi talovene tai pienempi shikara – ja lähde tutkimusmatkalle! Näet viidakkoa, riisipeltoja, lukemattomia lintuja ja paikallista elämänmenoa. Tämä kaikki mukavasti nojatuolissa istuen.

Lue lisää kanavaristeilystä Kumarakomissa ja Alleppeyssa.

Shikara-veneitä Alleppeyssa.

Shikara-veneitä Alleppeyssa.

2. Vehreys

Keralan kuumassa ja kosteassa ilmastossa kaikki kasvaa kohisten – niin kukat, hedelmät kuin maustekasvitkin. Juuri sellaista on pakko olla paratiisissa.

Kumarakom Bird Sanctuary.

Kumarakom Bird Sanctuary.

3. Historia

Keralalla on mielenkiintoinen menneisyys Eurooppaan suuntautuneen maustekaupan keskuksena. Sen siirtomaa-isäntinä ovat toimineet niin portugalilaiset kuin hollantilaisetkin. Fort Kochissa on jopa löytöretkeilijä Vasco da Gaman alkuperäinen hautapaikka! Monet siirtomaatyylisistä rakennuksista toimivat nykyään hotelleina ja niiden tunnelma on ihastuttava.

Fort Kochin keskustaa.

Fort Kochin keskustaa.

4. Mausteet

Kerala on edelleen kuuluisa mausteistaan, joihin kannattaa tutustua lähemmin torikojuissa. Kokonaisina myytävien mausteiden tuoksut huumaavat, kun myyjä murskaa niitä pihdeillä näytteeksi. Varo kuitenkin ravintolassa – keralalainen ruoka on erittäin tulista! Haluat luultavasti pyytää annoksestasi miedomman version.

Mausteita Alleppeyn ostoskadun kojussa.

Mausteita Alleppeyn ostoskadun kojussa.

5. Masala Dosa

Mikä on se ruoka, jota todennäköisimmin jäät vesi kielellä muistelemaan Keralan-matkan jälkeen? Se on dosa, eteläintialainen valtava lettu. Masala dosa -versiossa sen sisällä on ihanan mausteista perunacurrya. Mukana tulee pikku kuppeja kastikkeineen: kylmä kookoschutney ja kuuma sambar. Taivaallista!

Masala dosa. Kuva: Flickr/Nadir Hashmi.

Masala dosa. Kuva: Flickr/Nadir Hashmi. Muut jutun kuvat ©  Päivi Kaarina Laajanen.

Tässä sarjassa listataan viisi parasta syytä käydä milloin missäkin. Nämä olivat kirjoittajan mielestä top 5 syyt matkustaa Intian Keralaan. Jos paikka on sinulle tuttu ja tiedät muita hyviä syitä käydä siellä, jaa kokemuksesi Matkaston lukijoiden kanssa kommenttikentässä!

Lue lisää Keralasta Matkaston yhteydessä ilmestyvästä Mangostania-blogista.

About Author

Päivi Kaarina Laajanen

Matkailutoimittaja, matkabloggaaja ja sisällöntuottaja jo vuodesta 2001. Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa. Ota yhteyttä, kun tarvitset sisällöntuotanto-, copywriting- tai kielenhuoltopalveluita!

Leave A Reply