Matkailualan tekstipalvelu – oikoluku, editointi, käännökset

meksiko-holbox-23

Hei matkailutoimistot, matkanjärjestäjät ja matkailuyrittäjät!

Olen Päivi Kaarina Laajanen, verkkolehti Matkaston perustaja ja sanankäytön ammattilainen. Koska reissaaminen on intohimoni, tarjoan oikolukua, editointia, kirjoittamista ja käännöksiä erityisesti matkailualalla toimiville yrityksille. Teen työni huolellisesti, joustavasti ja yllättävän edullisesti!

Aiemmin olen esimerkiksi…

  • kirjoittanut matkailuaiheisia artikkeleita lehtiin, asiakaslehtiin ja matkanjärjestäjille
  • kirjoittanut ja editoinut Aurinkomatkojen Lomaopasta
  • editoinut matkailuaiheisia tekstejä toimitussihteerinä Matkaopas-lehdessä
  • oikolukenut WSOY:n oppikirjoja (sekä peruskoulu että aikuiskoulutus)
  • oikolukenut tiiliskivisarjaa, joka tunnetaan myös nimellä Suomen Laki 😉
  • perustanut verkkolehden, Matkaston, sekä pitänyt matkablogia Matkasto Livessä ja Mangostaniassa.

Lähes 15 vuoden kokemuksella:

Oikoluku

Korjaan tekstin kieliopin, oikeinkirjoituksen, tyylin ja perusrakenteen kuntoon, jotta lukija pääsee sujuvasti nauttimaan itse asiasta. Tarkistan esimerkiksi matkailuaiheisia artikkeleita, esitteitä, kirjoja ja nettisivuja.

Editointi

Oikoluvun lisäksi editointiin kuuluu tekstin asiasisällön muokkausta: lauseiden järjestelyä, ajatuskulun selkeyttämistä sekä avaus- ja lopetuskappaleiden lisäämistä. Tämä sopii esimerkiksi luonnoksille, joista pitäisi rakentaa sujuva teksti.
Oikoluku vai editointi?
Sinun ei tarvitse tietää – se selviää kyllä. Virheiden määrääkään ei kannata etukäteen miettiä. Mielestäni työ on sitä mukavampaa, mitä enemmän korjattavaa löytyy – eivätkä pikkuvirheet oleellisesti edes hidasta tahtia. Kaiken pituiset tekstit ovat tervetulleita – parista rivistä vaikka kokonaiseen kirjaan.

Käännökset englannista suomeen

Kun matkakohdetta tai matkailupalveluita markkinoidaan Suomessa, on tärkeää, että mainosmateriaali on selkeää ja hyvin kirjoitettua. Käännän esim. ulkomaisten matkailutoimistojen ja matkailuyritysten esitteet ja nettisivut englannista suomeksi.

Kirjoittaminen

Puuttuuko teksti vielä kokonaan? Tarvitsetko elämyksellistä kuvausta esitteeseen tai houkuttelevan artikkelin nettisivuille? Anna aihe ja faktat, rakennan niistä jutun! Voin lisäksi tarvittaessa auttaa kuvien valinnassa ja editoinnissa. Esimerkkejä kirjoitustyylistäni löytyy vaikkapa täältä ja täältä.

Ota yhteyttä – palaan pian asiaan!

paivikaarina@matkasto.net

(Kiireellisessä tapauksessa voit myös soittaa: 0407311384 )