Tekstipalvelu – sisällöntuotanto ja oikoluku

meksiko-holbox-23

Hei yritykset, laitetaan tekstinne kuntoon!

Olen Päivi Kaarina Laajanen, Matkasto Median perustaja ja sanankäytön ammattilainen. Tarjoan sisällöntuotantoa, oikolukua, editointia ja käännöksiä erityisesti matkailualalla toimiville yrityksille, mutta innostun helposti muistakin aiheista. Ota yhteyttä ja kerro tarpeesi – lähetän mielelläni tarjouksen!
Teen työni yli 15 vuoden kokemuksella, huolellisesti ja joustavasti.

Urani aikana olen esimerkiksi…

  • kirjoittanut matkailuaiheisia artikkeleita lukuisiin lehtiin ja asiakaslehtiin (mm. matkanjärjestäjille)
  • toiminut mainostoimiston copywriterina esim. Aurinkomatkojen projektissa
  • työskennellyt toimitussihteerinä Matkaopas-lehdessä
  • oikolukenut ja editoinut kaikenlaisia tekstejä tilinpäätöksistä nettisivustoihin ja WSOY:n oppikirjoihin
  • auttanut yrityksiä lehdistötiedotteiden laatimisessa ja asiakasviestinnässä
  • myynyt valokuvia lehtiin ja verkkojulkaisuihin
  • perustanut verkkolehden, Matkaston, sekä pitänyt matkablogia Matkasto Livessä ja Mangostaniassa.

Tarjoan muun muassa seuraavia palveluita:

Oikoluku ja editointi

Korjaan tekstisi kieliopin, oikeinkirjoituksen, tyylin ja perusrakenteen kuntoon, jotta sanomasi pääsee kunnolla esiin. Oikoluen esimerkiksi artikkeleita, esitteitä, lehdistötiedotteita, markkinointimateriaalia ja vaikka kokonaisia kirjoja. Viime vuosina erityisen suosituksi palveluksi on noussut nettisivujen oikoluku.
Pelkän kielenhuollon lisäksi editoin tarvittaessa tekstiä eli muokkaan sisältöä, jotta siitä tulee johdonmukaisempaa ja sujuvampaa. Tekstin editointiin kuuluu usein esimerkiksi lauseiden järjestelyä, ajatuskulun selkeyttämistä sekä avaus- ja lopetuskappaleiden kirjoittamista.
Kaiken pituiset tekstit ovat tervetulleita oikoluettaviksi. Otan käsiteltäväksi myös muistiinpanoja ja luonnoksia, joista pitäisi rakentaa sujuva teksti.

Käännökset englannista suomeen

Kun esimerkiksi matkakohdetta tai matkailupalveluita markkinoidaan Suomessa, on ensiarvoisen tärkeää, että niitä käsittelevä sisältö on selkeää ja hyvin kirjoitettua. Käännän esim. ulkomaisten matkailutoimistojen ja matkailuyritysten esitteet ja nettisivut englannista suomeksi – kysy tarjousta.

Sisällöntuotanto

Puuttuuko teksti vielä kokonaan? Tarvitsetko elämyksellistä kuvausta esitteeseen tai houkuttelevan artikkelin nettisivuille tai lehteen? Anna aihe ja mahdolliset taustatiedot – rakennan niistä kiinnostavan jutun! Voin tarvittaessa toimittaa myös tekstiin sopivia kuvia tai auttaa niiden valinnassa. Suurimmassa osassa matkajuttujani on käytetty itse ottamiani valokuvia.
Artikkeleitani on julkaistu mm. Matkaopas-lehdessä, Matkamediassa, Turun Sanomissa, Viherpihassa – sekä yritysten asiakaslehdissä (Aurinkomatkat, Finnmatkat, EVLI-pankki, Kespro, Holiday Club). Kuviani on lisäksi julkaistu mm. Seura-, Viini- sekä Kirkko & Kaupunki -lehdissä.
Esimerkkejä kirjoitustyylistäni löytyy vaikkapa täältä ja täältä.
Artikkelien lisäksi kirjoitan myös esimerkiksi yrityskuvauksia, tuotekuvauksia, lehdistötiedotteita ja asiakaskirjeitä. Olen tottunut työskentelemään erityisesti startup-yritysten kanssa.

Sosiaalinen media

Perustettuani Matkasto Median vuonna 2012 olen yhä enenevässä määrin laajentanut sen toimintaa myös sosiaalisen median puolelle. Omat tilini löytyvät täältä: Facebook (Matkasto), Facebook (Mangostania), Instagram ja Twitter. Autan mielelläni muitakin yrityksiä – varsinkin matkailualalla toimivia – sosiaalisen median sisällöntuotannossa. Toimintatavoista voimme sopia joustavasti, tarpeittesi mukaan!

Ota yhteyttä – palaan pian asiaan:

paivikaarina@matkasto.net

(Jos on kiire, voit myös soittaa: 040-7311384)