Matkaston vuosi 2015

0
matkaston-vuosi-2015
Verkkolehti eli viime vuonna suvantovaihetta, vaikka pari hienoa juttua nähtiinkin. Blogit vakiinnuttivat asemansa lehden kyljessä.

On tullut tavaksi kirjoittaa päätoimittajan ominaisuudessa jotakin kuluneesta vuodesta. Havahduin tähän nyt, kun Matkamessut on juuri saatu pakettiin ja kiire sen osalta hieman hellittää.

Voisi sanoa, että vuosi 2015 oli Matkastolle välivuosi. En itse kirjoittanut verkkolehteen juuri mitään, sillä keskityin monenlaiseen muuhun – niin perheyritykseemme kuin omiin projekteihini. Henkilökohtaisesti suurin muutos oli Mangostania-blogin perustaminen maaliskuussa. Sen rakentaminen tyhjästä vei yllättävän paljon aikaa, joka oli tietenkin pois Matkastolta.

Kun aloin katsella verkkolehden tilastoja viime vuodelta, tulin hieman surulliseksi. Matkasto olisi ansainnut minulta, perustajaltaan, parempaa. Nyt kun olen saanut Mangostanian hyvään alkuun, toivon voivani taas keskittyä enemmän myös Matkastoon. En halua laiminlyödä lehteä enää toista vuotta.

Joitakin todella hienoja artikkeleita Matkastossa silti onneksi ilmestyi – muilta kirjoittajilta. Paula Hotti kirjoitti Dublinin arkkitehtuurista ja Riikka Mahlamäki-Kaistinen islantilaisesta hevosteatterista. Sellainenkin ihme tapahtui, että pääkirjoituksen laati joku muu kuin päätoimittaja: pyysin Reetta Näätästä sanomaan sanansa Nepalin maanjäristyksestä. Suuret kiitokset kaikille, jotka tavalla tai toisella osallistuivat verkkolehden tekoon – olette upeita!

Matkaston blogeissa oli viime vuonna vilkkaampaa kuin itse lehdessä. Matkablogit ovatkin vakiinnuttaneet asemansa verkkolehden kyljessä ja niiden suosio on jatkuvassa kasvussa!

Matkasto Live -blogissa seikkailtiin Liisa Peltosen mukana Jordaniassa ja Reetta Näätäsen kanssa Hokkaidolla ja Kanadassa. Uudessa Mangostania-blogissa käytiin mm. Meksikossa ja Kuusamossa. Mangostaniassa alkoi loppuvuodesta ilmestyä myös Kerala-postauksia, joka jatkuvat edelleen tämän vuoden puolella.

Olen pitkään tasapainoillut lehdenteon ja muun työnteon välillä. Kehitin lasihelmikorujen kauppaa tiettyyn pisteeseen saakka, mutta viime vuoden aikana se sai olla niinkuin oli – verkkokaupan vieminen eteenpäin olisi vaatinut täyttä keskittymistä, ja olen kuitenkin sydämeltäni ennen kaikkea kirjoittaja! Olenkin päätynyt tekemään koruja silloin, kun joku niitä sattumalta kysyy – ja aina välillä kyllä kysyykin.

Vuodelta 2016 toivon yhteistyökumppaneita, jotka haluavat olla esillä Matkaston tai Mangostanian kautta. Yrityksiä, jotka uskovat tekemiseeni ja joille voin tarjota näkyvyyttä lehdessä, blogissa ja somessa. Esimerkiksi viime vuonna Matkastossa ja Mangostaniassa toteutettiin kielikurssifirma WordDiven kanssa yhteistyökampanja, joka sisälsi jutun, kilpailun ja blogipostauksen. Siinä ideaa muillekin!

Yksi parhista paikoista uusien kontaktien löytämiseen olivat juuri päättyneet Matkamessut, joiden aikana annoin käyntikorttini ja esitteeni aika monelle. Jos emme tavanneet messuilla, mutta haluaisit tietoa yhteistyöstä, lähetä sähköpostia osoitteeseen paivikaarina@matkasto.net. Kerron mielelläni lisää.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille lukijoille onnellista ja menestyksekästä vuotta 2016!  Olkoon se parempi kuin edellinen. Tuokoon se rohkeutta toteuttaa unelmia ja pitää niistä kiinni.

Matkaston vuosi on ainakin käynnistynyt upeasti: 11.1. julkaistu Päivi Arvosen juttu Egyptin Läntiseltä aavikolta on hieno avaus tälle kaudelle!

Lisäksi eräs merkkipaalu tuli hiljattain vastaan sosiaalisessa mediassa: sekä Matkaston Facebook-sivulla että puoliksi henkilökohtaisella Twitter-tililläni ylittyi tuhannen seuraajan raja. Kiitos valtavan paljon kaikille teille, jotka olette olleet seuraamassa Matkaston taivalta. Uskon, että teitä tulee tänä vuonna vielä paljon lisää!

About Author

Päivi Kaarina Laajanen

Matkailutoimittaja, matkabloggaaja ja sisällöntuottaja jo vuodesta 2001. Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa. Ota yhteyttä, kun tarvitset sisällöntuotanto-, copywriting- tai kielenhuoltopalveluita!

Leave A Reply