Matkaston vuosi 2017

0

Hyvä yleisö, perinteiseen tapaan on jälleen tullut vuosikatsauksen aika. Mitä kaikkea Matkastossa ja sen blogeissa tapahtui viime vuonna? Se selviää tästä.

Tammikuu

Matkastossa on vuosien aikana julkaistu lukuisia hotellivinkkejä. Tammikuussa 2017 ne veivät Barcelonaan (Retrome Urban Retreat) ja Amsterdamiin (Mr Jordaan). Julkaisimme myös jutun Matkamessujen yhteydessä järjestetystä Travel Bloggers Give Back -tempauksesta, johon myös Matkaston päätoimittaja otti osaa Kerala-aiheisella valokuvallaan. (Matkamessut valtaavat Helsingin Messukeskuksen taas tuttuun tapaan tammikuussa 2018, mutta tänä vuonna matkabloggaajien tempausta ei järjestetä.)

Helmikuu

Matkaston blogeissa käytiin sekä lämpimissä että kylmissä paikoissa: Mangostania-blogissa muisteltiin Marokon satumaista Marrakechia ja Matkasto Livessä lumikenkäiltiin Kolin talvimaisemassa. Lisäksi Matkasto Livessä alkoi Talvinen Islanti -sarja, jonka ensimmäisessä osassa kohteina olivat Reykjavik, Jökulsarlon ja Vagnsstadir.

Maaliskuu

Hotellivinkeissä vuorossa oli lisää Amsterdamia: Hotel JL No 76. Matkasto Liven  Talvinen Islanti -sarjassa päästiin toiseen osaan: Vik, Secret Lagoon ja Strokkur.

Huhtikuu

Julkaisimme arvostelun Kartalta kadonneet -kirjasta ja järjestimme Facebook-sivullamme kilpailun, jossa yksi Matkaston lukijoista voitti itselleen tämän hienon teoksen ja siihen liittyvän karttajulisteen.

Mangostania-blogissa päästiin keväiseen Roomaan ja hullaannuttiin myös kaupungin kattoterasseista. Matkasto Livessä puolestaan jatkui Talvinen Islanti -sarja vielä kahdella jutulla. Niissä käytiin lammasfarmilla ja vesiputouksilla sekä Tröllaskagissa ja Akureyrissa.

Toukokuu

Matkastossa ihmeteltiin Rooman symbolia, upeaa Pantheonia. Lehdessä päästiin kurkistamaan myös Dubaihin teininäkökulmasta. Hotellivinkeissä vuorossa oli vielä kerran Amsterdam ja Hotel V Fizeaustraat.

Mangostania-blogissa toukokuun aiheet vaihtelivat laajalla skaalalla. Norwegan Rewardin kanssa tehdyssä yhteistyöpostauksessa pohdittiin, mistä saa rahaa seuraavaan reissuun. Kevään kunniaksi käytiin upeassa lehdossa, Tammisaaren Ramsholmenissa. Lisäksi muisteltiin edesmennyttä presidenttiä Mauno Koivistoa.

Kesäkuu

Matkasto osallistui Turkin valton matkailutoimiston järjestämälle lehdistömatkalle Egeanmeren rannikolle, Izmirin alueelle. Useita hienoja kokemuksia sisältäneen reissun jälkeen julkaisimme koosteen Izmirin alueen parhaista kohteista. Mangostania-blogissa puolestaan tutkittiin Rooman ilmaisia nähtävyyksiä.

Heinäkuu

Hotellivinkeissä esiteltiin Roomassa sijaitseva historiallinen hotelli Antica Dimora Donna Isabella. Mangostania-blogissa käytiin Turkin viehättävässä Alacatissa, joka yllätti kauneudellaan.

Matkasto Livessä teemana oli Japani. Sellä julkaistiin suosituksi noussut selviytymisopas Japaniin matkustavalle ja päästiin muutenkin tutustumaan Japaniin Kioto kahdessa päivässä -sarjan myötä. Ensimmäisessä osassa käytiin Länsi-Kioton temppeleissä, toisessa osassa Arashiyamassa ja Saganossa. Kolmas ja samalla viimeinen osa vei geishojen jäljille.

Elokuu

Matkasto teki yhteistyötä Inari-Saariselän matkailun kanssa. Tutustuimme alueen useisiin hienoihin käyntikohteisiin ja julkaisimme koostejutun: Matkavinkkejä Pohjois-Lappiin.

Mangostania-blogissa pistäydyttiin taas Turkissa, tällä kertaa Izmirin kaupungissa. Matkasto Livessä puolestaan jatkui Japani-teema kahden postauksen verran. Ensimmäisessä käytiin Takayamassa ja Hida-no-Satossa, jälkimmäisessä pyöräretkellä Japanin kauniilla maaseudulla.

Syyskuu

Matkastossa julkaistiin juttu Rooman lähelllä Tivolissa sijaitsevasta Villa d´Esten vesipuutarhasta sekä Päivi Arvosen valokuvanäyttelystä Temppelin varjossa – valokuvia Intiasta. Lisäksi käsittelimme ajankohtaista ja monia matkailijoita huolestuttanutta aihetta, Balin tulivuorenpurkausta. Juttua googletettiin niin tiheään, että siihen oli tehtävä lukuisia päivityksiä tilanteen muuttuessa.

Tulivuoriteemaa käsiteltiin myös Mangostania-blogin jutussa Tulivuorituristeiksi Balille, joka nousi kaikkien aikojen luetuimpien listallemme. Lisäksi Mangostaniassa julkaistiin juttu Turkin Kusadasista. Matkasto Live -blogissa kerrottiin eräänlaisesta kulttuurivaihdosta Sapporossa, Japanissa.

Lokakuu

Matkastossa ei julkaistu artikkeleita, sillä päätoimittaja kierteli Balilla. Heti matkan jälkeen Mangostania-blogiin ilmestyi Balin-matkan 50 kauneinta kuvaa. Lisäksi päästiin vähän Lapin-tunnelmiin,  Saariselän maisemiin Kiilopään vaellukselle.

Matkasto Livessä seikkailtiin edelleen Japanissa. Päiväretkiä Nisekossa tehtiin kahdessa erässä: ensin Nitonupuri ja Iwaonupuri, sitten Shiribetsugawa ja Yōtei-zan. Niiden jälkeen ehdittin vielä käydä Shakotanin niemimaalla ja Otarussa.

Marraskuu

Loppuvuoden Bali-teema pääsi toden teolla käyntiin, kun Matkastossa julkaistiin jutut Balin parhaista nähtävyyksistä sekä balilaisesta uskonnosta. Mangostania-blogissa suosituksi nousi postaus, jossa valotettiin Balin-matkan kustannuksia ja muuta käytännön puolta. Lisäksi blogissa rakastuttiin Ubudiin ja kerrottiin Ubudin nähtävyyksistä.

Matkasto Live vei lukijat Nepaliin suosituksi nousseella postauksella, jossa annettiin vinkkejä vaellusmatkalle.

Joulukuu

Vuoden viimeinen kuukausi kului balilaisissa tunnelmissa. Mangostania-blogissa julkaistiin juttu retkikohteista, joihin pääsee helposti Ubudista. Lisäksi Gunung Kawi julistettiin Balin upemmaksi nähtävyydeksi.

Niin paljon aiheita, niin vähän aikaa!

Niinhän siinä kävi, että moni vuonna 2017 koettu hieno hetki siirtyi juttujonoon ja julkaistavaksi vasta vuoden 2018 aikana. Tulossa on lisää ainakin Turkkia, Italiaa, Indonesiaa ja Lappia. Lisäksi tietysti kerromme kaikista niistä tämän vuoden kohteista, joista emme vielä itsekään tiedä mitään!

Viime kerralla kirjoittaessani samanlaista vuosikatsausta lisäsin loppuun kappaleen, jonka haluaisin kopioida tähän sellaisenaan. Ei sitä oikein sen paremmin voi sanoa.

”Lopuksi haluaisin kiittää kaikkia Matkaston toimintaan osallistuneita, niin juttujen kirjoittajia kuin lukijoitakin! Ilman teitä tätä lehteä ei olisi. Matkasto alkoi aikoinaan omana yhden hengen projektinani, mutta te kaikki muut teette siitä jatkamisen arvoista.”

Toivottavasti matkaillaan edelleen yhdessä vuonna 2018. Tervetuloa myös kaikki uudet lukijat (teitä onkin paljon!) seuraamaan Matkaston verkkolehteä, blogeja ja some-kanavia.


PS. Matkaston sosiaalinen media kasvaa edelleen. Siihen kuuluvat Facebookissa MatkastoMangostania ja Reetan retket, sekä lisäksi päätoimittajan Instagram-tili ja Twitter-tili.

Jos et jo seuraa niitä, käythän nyt klikkaamassa! 🙂 


 

About Author

Päivi Kaarina Laajanen

Matkailutoimittaja, matkabloggaaja ja sisällöntuottaja. Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Opiskellut Aasian kulttuureiden tutkimusta ja uskontotiedettä. Tarinoi matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa. Kirjoittaa, editoi tai oikolukee pyynnöstä sinunkin tekstisi!

Leave A Reply