Sisältöyhteistyö – näkyvyyttä verkkolehdessä ja blogeissa

Matkasto Media tekee sisältöyhteistyötä matkailuun liittyviä tuotteita, palveluita tai kohteita edustavien tahojen kanssa. Ota yhteyttä ja kerro ideasi!

IMG_5947

Matkasto Media on matkailutoimittaja Päivi Kaarina Laajasen vuonna 2012 perustama matkailuun ja maailman kulttuureihin keskittyvä verkkomedia. Siihen kuuluvat tällä hetkellä

Lisäksi Matkastolla on useita sosiaalisen median kanavia:

Sisältöyhteistyö Matkasto Median kanssa voi tarkoittaa näkyvyyttä missä tahansa (tai vaikka kaikissa) edellä mainituissa kanavissa (verkkolehti, blogit, some).

Matkasto Media tavoittaa joka kuukausi tuhansia matkailusta kiinnostuneita suomalaisia. Tyypillinen lukijamme on 30–50-vuotias nainen, mutta myös nuoret seikkailijat ja vähän vanhemmat matkailijat (miehetkin!) ovat löytäneet meidät. Useimpia seuraajiamme tuntuu yhdistävän kiinnostus paitsi erilaisiin kulttuureihin ja kulttuurimatkailuun, myös luontoon ja luontomatkailuun.

Moni lukee Matkaston artikkeleita ja blogipostauksia suunnitellessaan lomamatkaa tai haaveillessaan sellaisesta. Eksoottisten kaukomaiden lisäksi julkaisemme juttuja myös lähimatkailusta ja kotimaan kohteista. Ne ovat usein hyvin suosittuja, sillä kynnys lähteä lähelle on matalammalla. Erityisesti kotimaan luontojutut kiinnostavat aina!

Esimerkkejä sisältöyhteistyöstä

Palvelut ja tuotteet

Matkasto suosittelee toisinaan lukijoilleen matkailuun tai kulttuureihin liittyviä palveluita tai tuotteita. Jos yritykselläsi on aiheeseen sopiva ehdotus, voit ottaa yhteyttä päätoimittajaan ja kysyä lisää!

Esimerkkejä:

Hotellit

Olemme vuosien varrella tehneet yhteistyötä useiden hotellien kanssa sekä kotimaassa että ulkomailla. Pyrimme aina valitsemaan hotelleja, jotka ovat jollakin tapaa kiinnostavia: historiallisia, visuaalisesti vaikuttavia tai muulla tavalla persoonallisia. Hotelliarviomme perustuvat aina siihen, että olemme yöpyneet paikan päällä. Meitä saa siis kutsua käymään!

Esimerkiksi:

Matkakohteet

Toimimme mielellämme yhteistyössä matkailutoimistojen ja matkanjärjestäjien kanssa. Voimme tarjota monipuolista näkyvyyttä erilaisille matkakohteille joko osallistumalla lehdistömatkoille/blogimatkoille tai suunnittelemalla reittimme omatoimisesti.

Matkaston kannalta kiinnostavia lehdistömatkan aiheita ovat esim. kulttuurihistoria, perinteinen elämänmeno, taide, ruoka, seikkailut ja luonto. Majoituksessa arvostamme pitkälti samoja asioita.

Lehdistömatkalta voidaan sopimuksen mukaan julkaista erilaisia juttuja verkkolehdessä ja omakohtaisia matkakertomuksia Matkaston blogeissa.

Esimerkkejä:

Kilpailut ja arvonnat

Haluaisiko yrityksesi toimia Matkaston kilpailusponsorina ja saada sitä kautta näkyvyyttä? Voit ehdottaa palkinnoksi jotakin aihepiiriimme sopivaa. Kyseeseen voisi tulla esimerkiksi matkailuun liittyvä kirja, jokin matkavaruste, hotelliyö, matkalahjakortti tai muu sellainen. Kilpailu voidaan käydä joko Matkaston Facebook-sivulla tai verkkolehdessä. Sen voi yhdistää myös Matkastossa julkaistuun artikkeliin, jolloin näkyvyydestä tulee laajempaa.

Ota yhteyttä paivikaarina@matkasto.net ja kysy lisää.


Yhteistyö yritysten kanssa näkyy paitsi verkkolehdessä ja blogeissa, myös sosiaalisen median kanavissamme. Lisänäkyvyyttä tuo tietysti se, että yhteistyöyritys jakaa juttua myös omissa kanavissaan.


Matkasto on tehnyt sisältöyhteistyötä mm. seuraavien tahojen kanssa: 

Jos sinulla on yhteistyöehdotus, joka saattaisi sopia Matkastoon, lähetä viesti!