Fazerin vierailukeskus – uusi nähtävyys Vantaalla

0

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus, Fazer Experience, on maistuva lisä pääkaupunkiseudun nähtävyystarjontaan. Se tutustuttaa Fazerin toimintaan, historiaan ja tuotteisiin kaikilla viidellä aistilla.

Fazerilla on ollut vierailutoimintaa jo yli 60 vuotta ja vuosittaisia kävijöitä viitisenkymmentä tuhatta. Moni muistaa lapsuudestaan kouluvuoden kohokohdan: vierailun makeistehtaalle. Samanlaisia ei enää järjestetä, mutta lokakuussa 2016 Vantaan Fazerilaan avattu vierailukeskus tarjoaa aiempaa monipuolisemman Fazer-kokemuksen aivan uudenlaisissa puitteissa.

Heti ensimmäiseksi huomion kiinnittää rakennuksen sulavalinjainen arkkitehtuuri. se pääsee ehkä parhaiten oikeuksiinsa kahvilassa, jonka kauniissa, modernissa ilmapiirissä on inspiroivaa istua.

Keskellä vierailukeskusta on myös lasiseinäinen talvipuutarha, joka yhdistyy saumattomasti osaksi sisätilojen ilmettä. Sen trooppisessa lämpötilassa voi tutustua monenlaisiin kasveihin, joiden makuja Fazerin tuotteissa on hyödynnetty: kaakaoon, sitrushedelmiin, vaniljaan, chiliin…

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskuksen näyttelyn ovat suunnitelleet Kivi ja Tuuli Sotamaa. Keskeisellä paikalla istuu yli 9 000 Mignon-munasta koottu hämmästyttävä pupuveistos. Mieleen jäävät myös kauniit, vanhat karamelli- ja suklaapakkaukset sekä suklaatehtaan tuotantolinjan pienoismalli. Näyttely muistuttaa kuitenkin, ettei Fazer ole vain karkkia ja suklaata – se panee pelin keinoin miettimään myös mm. sitä, mistä terveellinen ruoka-annos koostuu.

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

Uudessa vierailukeskuksessa kurkistetaan tehdassalien puolelle virtuaalilaseilla. Näin tekniikka mahdollistaa laajemman kokemuksen kuin mihin vierailukeskus yltää – joskin lapsuuden luokkaretkeltä mieleen jääneet voimakas haju ja meteli puuttuvat.

Näyttelyyn tutustutaan Fazerin omien oppaiden johdolla noin tunnin pituisella kierroksella, jonka aikana pääsee käyttämään kaikkia viittä aistia: katsomaan, kuuntelemaan, maistamaan, haistamaan ja kokeilemaan omin käsin. Kierroksen jälkeen voi tehdä ostoksia myymälässä ja istahtaa kahvilan puolelle. Vieraat saavat lähtiessä mukaansa myös tuotekassin.

Fazerin vierailukeskus tarjoaa näyttelykierrosten lisäksi kokouspalveluja ja erilaisia tapahtumia, kuten kokki- ja leivontakouluja sekä tasting-tilaisuksia. Siellä voi myös järjestää vaikka synttärikutsut.

Fazer edustaa monelle lapsuuden nostalgiaa, ja paljon siitä välittyykin näyttelyn mukana. Yksityiskohdat on mietitty lokeroiden avaimenperiä myöten: niissä ilahduttaa se pihlajanmarjakarkeista tuttu kettu.

Fazerin vierailukeskus

Fazer Experience – Fazerin vierailukeskus

Osoite Fazerintie 6, 01230 Vantaa
Aukioloajat ma-pe 9-19, la 10-18, su 12-18
Hinnat aik. 12€, opisk. ja eläkel. 10€, lapset 7-17v. 8€ (kahvilaan ja myymälään vapaa pääsy)
Lisätietoa visitfazer@fazer.com tai vierailukeskuksen nettisivuilla: www.visitfazer.com

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

About Author

Päivi Kaarina Laajanen

Matkailutoimittaja, matkabloggaaja ja sisällöntuottaja jo vuodesta 2001. Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa. Ota yhteyttä, kun tarvitset sisällöntuotanto-, copywriting- tai kielenhuoltopalveluita!

Vastaa