Varo: Tsekeissä saa Myyräkuumeen!

Prahaan tai yleensäkin Tsekkeihin matkaava: huomioi, että saatat palata kotiin ylimääräisen perheenjäsenen kanssa.

Katsokaa nyt. Sillä on kumivene ja uimakellukkeet ja kaikki.
Katsokaa nyt. Sillä on kumivene ja uimakellukkeet ja kaikki.

 

Krtek tai Krteček eli Myyrä on tsekkiläisen Zdeněk Milerin vuonna 1956 luoma ihastuttava animaatiohahmo, joka saa hyvälle mielelle. Niin hyvälle, että sen haluaa ottaa mukaansa.

Ja sehän onnistuu! Myyrää myydään kaikkialla eri kokoisina versioina – sinisillä housuilla, pipolla tai ilman. Lisäksi löytyy suuret valikoimat muita tuotteita peleistä T-paitoihin, avaimenperiin ja magneetteihin. Ostoshuumaa hillitsevät kuitenkin matkamuistomyymälöiden korkeat hinnat.

Mutta annas olla, kun eksyt tavaratalon leluosastolle. Löysimme itsemme ostamasta kaikki saatavilla olleet DVD-levyt (5 kpl, joissa jokaisessa 75 minuuttia Myyrää) sekä hirveän kasan palapelejä ja muita pelejä 50 % alennuksella.

Alpo halaa Myyrää. Myönnän, kävin itsekin kokeilemassa.
Alpo halaa Myyrää. Myönnän, kävin itsekin kokeilemassa.

Myös 70 cm korkeaa Myyrää mainostettiin puoleen hintaan, mutta luojan kiitos ne olivat loppuneet – muuten olisimme kai joutuneet ostamaan otukselle oman matkalaukun. (Sitäpaitsi, saatan saada kyseisen Myyrän tuliaisiksi jo muutaman kuukauden päästä. itselleni siis.)

Joitakin Myyrä-tuotteita saa toki Suomestakin, kovaan hintaan. Myös Prahassa ne maksavat keskivertoleluja enemmän, mutta ovat kuitenkin edullisempia – ja valikoima on laajempi.

Halaamamme jättimyyräkään ei kaada budjettia, mutta sen kuljettaminen Suomeen saattaisi osoittautua ongelmalliseksi. Pitäisikö sille varata oma paikka lennolta…?

IMG_3752
Ai hitsit kun osaisi tsekkiä. Nyt jäivät nämä kirjat ostamatta.

 

Myyrä-animaatiot viehättävät sukupolvesta toiseen, sillä niiden päähenkilö on aina kiltti ja hyväntahtoinen, ja tarinat etenevät leppoisasti letkeän musiikin säestäminä. Puhetta ei satunnaisia huudahduksia lukuun ottamatta ole, joten kielestä ei tarvitse välittää.

Myyrää voi lämpimästi suositella kaikenikäisille – myös aikuisille! Joissakin tarinoissa on filosofisempi vire, varsinkin niissä, joissa Myyrä kohtaa meitä ihmisiä.

IMG_4170
Pääsimme fanikuvaan.

 

Kirjoita kommentti!