Perillä Argentiinassa – Buenos Airesista El Calafateen

20131221_163308

Matka Buenos Airesin kautta El Calafateen oli pitkä mutta onnistunut, enkä ollut lopulta uskoa silmiäni koneen laskeutuessa turkoosina hohtavan Lago Argentinon rannalle. Niin uskomattoman kaunista, erämaata silmänkantamattomiin.

Sää El Calafatessa on ollut aivan kuin unelma, aurinko paistaa lempeästi ja syvän sinistä taivasta varjostaa vain pari pilvenhattaraa. Oikein tunnen, kuinka valonsäteet pikkuhiljaa herättelevät kaamoksesta tulleen kulkijan. Lämpöä on noin viisitoista astetta, juuri sopivasti. Patagoniasta kuitenkin muistuttaa pohjoisesta puhaltava tuuli, joka tuivertaa taukoamatta halki karun maiseman.

El Calafaten kapea pääkatu on upeiden douglasmäntyjen varjostama. Alkukesän lupiinit ja ruusut kukkivat kauniissa kukassa teiden varsilla ja talojen pihoissa. Jokainen kasvi on jäntevä, tuulen runtelema selviytyjä, vähän kuin pohjoisen Lapin vaivaiskoivut. Lago Argentino on kylästä vain kävelymatkan päässä.

Viimeiset vaellusvalmistelut on tehty ja rinkat on pakattu. Lähdemme heti aamusta bussilla kohti vuoristoisempaa El Chaltenin kylää, josta aloitamme vaelluksen kohti Fitz Royn massiivia. Kävelemme huomenna noin kymmenen kilometriä ensimmäiselle leiripaikalle, Laguna Torren rannalle, josta näemme toivottavasti jo ensivilauksen Cerro Torren uljaasta graniittihuipusta.

20131221_172139

Kirjoita kommentti!