Suuntana Annapurna Sanctuary

P1030732edit
Annapurnan vuorimassiivin 7000- ja 8000-metrisiä huippuja lentokoneesta nähtynä © Lea Antola (2011)

Niin siinä taas kävi, että sopivan raon tullessa matka suuntautuu jälleen kohti Himalajaa. Viimekesäisen Ladakhissa pistäytymisen jälkeen kaipuu Nepaliin osoittautui huomattavan suureksi, joten matkasuunnitelmia alettiin taas kyhätä syksyn tullen.

Lähtö tapahtuu 2.2.2014, mikä tarkoittaa, että Himalajalla on vielä talvi kylmimmillään. Se rajoittaa vaellusmahdollisuuksia, mutta toisaalta suosituimmilla alueillakin on huomattavasti hiljaisempaa kuin varsinaisen sesongin aikaan maalis-huhtikuussa.

Haaveenani on vielä joskus käydä Everestin alueella Sagarmathan kansallispuistossa, mutta trekki esimerkiksi Gokyo-järvelle korkeiden solien yli olisi helmikuussa ollut liian vaarallinen mahdollisten lumivyöryjen takia, joten paikallinen operaattorimme ehdotti Annapurna Basecamp -vaellusta. Ensimmäinen Nepalin-matkani kaksi ja puoli vuotta sitten suuntautui sekin Annapurnalle, mutta vuorimassiivin pohjoispuolella kulkevalle Annapurna Circuit -reitille. Luonto ja kulttuuri vuorten takana on tyystin erilaista kuin Annapurnan eteläpuolella, joten odotan mielenkiinnolla, miltä vehreät terassipellot ja idylliset gurung-kylät mahtavat näyttää karumpaan Tiibetin rajan lähellä sijaitsevaan Manangin alueeseen verrattuna.

Retki Annapurna Basecampiin (tunnetaan myös nimellä Annapurna Sanctuary) kestää yleensä noin viikon, mutta halusimme liittää reittiin myös kauniin Poon Hill -vaelluksen. Se tuo muutaman lisäpäivän, ja pääsemme tutustumaan paikallisiin kyliin hiukan huolellisemmin sekä kulkemaan osan matkasta eri reittiä meno- ja paluumatkalla.

Viime kerralla Langtangissa oppaamme Bishnu kertoi 10 vuotta vaellusoppaana toimittuaan, että juuri Annapurnan eteläpuoli on hänen lempivaelluksensa. Samaisen mukavan oppaan on tarkoitus kulkea mukanamme myös tällä kertaa.

DSC_0550edit
Pientä tungosta Kathmandun kaduilla. © Reetta Näätänen (2011)

 

Vietämme ensin muutaman päivän vilkkaassa Kathmandussa nähtävyyksiä katsellen ja tapaamme toivottavasti myös tuttavia viime kerralta. Jeeppikyyti vie meidät sitten miellyttävän rauhalliseen Pokharan järvikaupunkiin, josta edelleen ajamme jonkin matkaa vaelluksen alkupisteeseen.

DSC_0460
Värikkäitä veneitä Phewa-järven rannalla Pokharassa © Reetta Näätänen (2011)

 

Kaakkois-Aasiassa tänä syksynä rajuina myrskyinä ilmaantuneet sääilmiöt ovat näkyneet Himalajalla poikkeuksellisen rankkoina lumisateina ja kylmänä talvena. Katsotaan, lyödäänkö viime tammikuun vaelluksen -8c:n makuuhuonelämpötilaennätys tällä matkalla!

DSC_0470
Pokharan turistialue ja suurin osa hotelleista on aivan Phewa-järven rannalla. © Reetta Näätänen (2011)

 

Kirjoita kommentti!