Tekstipalvelut – sisällöntuotanto ja oikoluku

Hei yritykset, laitetaan tekstinne kuntoon!

Olen Päivi Kaarina LaajanenMatkasto Median perustaja, vapaa toimittaja ja sisällöntuotannon ammattilainen. Tarjoan tekstipalveluita erityisesti matkailu- ja kulttuurialalla toimiville yrityksille, mutta innostun helposti muistakin aiheista. Ota yhteyttä ja kerro tarpeesi – lähetän mielelläni tarjouksen!

Teen työni 20 vuoden kokemuksella, huolellisesti ja joustavasti.

Aiemmin olen esimerkiksi…

  • kirjoittanut matkailuaiheisia artikkeleita lukuisiin lehtiin ja asiakaslehtiin (mm. matkanjärjestäjille)
  • toiminut mainostoimiston copywriterina esim. Aurinkomatkojen projektissa
  • työskennellyt toimitussihteerinä Matkaopas-lehdessä
  • oikolukenut ja editoinut kaikenlaisia tekstejä tilinpäätöksistä nettisivustoihin ja WSOY:n oppikirjoihin
  • auttanut yrityksiä lehdistötiedotteiden laatimisessa ja asiakasviestinnässä
  • myynyt valokuvia lehtiin ja verkkojulkaisuihin
  • perustanut verkkolehden, Matkaston, sekä pitänyt matkablogia Matkasto Livessä ja Mangostaniassa.

Kysy minua apuun, kun tarvitset jotakin näistä:

Oikoluku ja editointi

Korjaan tekstisi kieliopin, oikeinkirjoituksen, tyylin ja perusrakenteen kuntoon, jotta sanomasi pääsee kunnolla esiin. Oikoluen esimerkiksi artikkeleita, esitteitä, lehdistötiedotteita, markkinointimateriaalia ja vaikka kokonaisia kirjoja. Viime vuosina erityisen suosituksi palveluksi on noussut nettisivujen oikoluku.

Pelkän kielenhuollon lisäksi editoin tarvittaessa tekstiä eli muokkaan sen sisältöä, jotta siitä tulee johdonmukaisempaa ja sujuvampaa. Tekstin editointiin voi kuulua esimerkiksi lauseiden järjestelyä, ajatuskulun selkeyttämistä sekä avaus- ja lopetuskappaleiden tai yhteenvetojen lisäämistä.

Kaikenlaiset tekstit, pitkät ja lyhyet, ovat tervetulleita. Otan käsiteltäväksi myös muistiinpanoja ja luonnoksia, joista pitäisi rakentaa sujuva teksti.

Käännökset englannista suomeen

Kun esimerkiksi matkakohteita tai matkailupalveluita markkinoidaan Suomessa, on ensiarvoisen tärkeää, että niistä kertova tekstimateriaali on selkeää ja hyvin kirjoitettua. Olen urani aikana pyöritellyt matkailuaiheisia tekstejä niin paljon, että käännän esim. esitteet ja nettisivut englannista suomeksi sujuvalla ammattitaidolla. Kysy tarjousta!

Sisällöntuotanto

Puuttuuko teksti vielä kokonaan? Tarvitsetko elämyksellistä kuvausta esitteeseen tai houkuttelevan artikkelin nettisivuille tai lehteen? Anna aihe ja mahdolliset taustatiedot – rakennan niistä kivan ja kiinnostavan jutun! Voin tarvittaessa toimittaa myös tekstiin sopivia kuvia tai auttaa niiden valinnassa.

Artikkeleitani on julkaistu mm. Matkaopas-lehdessä, MatkamediassaTurun SanomissaViherpihassa, Seurassa sekä yritysten asiakaslehdissä (AurinkomatkatFinnmatkat (nyk. TUI)EVLI-pankki, KesproHoliday Club). Suurimmassa osassa matkajuttujani on käytetty itse ottamiani valokuvia. Kuviani on julkaistu myös mm. Seura-, Viini– sekä Kirkko & Kaupunki -lehdissä.

Esimerkkejä kirjoitustyylistäni löytyy verkosta helpoiten omista julkaisuistani, Matkastosta ja Mangostaniasta.

Artikkelien lisäksi kirjoitan esimerkiksi yrityskuvauksia, tuotekuvauksia, lehdistötiedotteita ja asiakaskirjeitä. Olen tottunut työskentelemään erityisesti startup-yritysten kanssa.

Sosiaalinen media

Perustettuani Matkasto Median vuonna 2012 olen yhä enenevässä määrin laajentanut sen toimintaa myös sosiaalisen median puolelle. Omat tilini löytyvät täältä: Facebook (Matkasto)Facebook (Mangostania)Instagram ja Twitter. Autan mielelläni muitakin yrityksiä – varsinkin matkailualalla toimivia – sosiaalisen median sisällöntuotannossa. Toimintatavoista voimme sopia joustavasti, tarpeittesi mukaan.

Laadukasta palvelua kohtuuhintaan!

Veloitan tekstipalveluista 60 €/tunti (isommissa projekteissa mahdollisuus alennukseen). Annan aina pyydettäessä myös tuntiarvion koko projektille ja takaan, ettei siinä mainittu maksimihinta ylity.

Ota yhteyttä – palaan pian asiaan:

paivikaarina@matkasto.net

(Jos on kiire, voit myös soittaa: 040-7311384. En aina pysty vastaamaan, mutta luen viestejä.)