Nunne Boutique Hotel, Tallinna – historiallista tyylikkyyttä

0
Nunne Boutique Hotel, Tallinna

Nunne Boutique Hotel on upea tukikohta Tallinnan tutkimiseksi. Se tarjoaa vanhankaupungin tunnelmaa aivan keskiaikaisen muurin kupeessa.

Kaupallinen yhteistyö: Nunne Boutique Hotel

Nunne Boutique Hotel, Tallinna

Sijainti

Jos vierailet Tallinnassa vanhankaupungin vuoksi, Nunne Boutique Hotel on valintasi: keskiaikainen kaupunginmuuri kulkee nimittäin hotellin läpi ja on näkyvissä osassa huoneita sekä hotellin käytävillä. Ikkunoista puolestaan voi ihailla Tallinnan tunnelmallisia mukulakivikatuja, rauhallista sisäpihaa tai Toompean kukkulaa. Myös moni Tallinnan nähtävyyksistä, kuten Raatihuoneentori ja Toompean kukkula näköalatasanteineen, on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Trendikkäälle Telliskiven alueelle kävelee vartissa. Tallinnan rautatieasema sijaitsee 350 metriä Nunnesta, kun taas lauttaterminaali on 1,6 kilometrin etäisyydellä – taksimatka sinne kestää alle 10 minuuttia.

Nunne Boutique Hotel, Tallinna
Nunne Boutique Hotel, Tallinna

Tyyli

Nunne Boutique Hotel avattiin vuonna 2023, ja historiallinen rakennus on tyylikkäästi modernisoitu boutique-hotelliksi. Paikallisia taiteilijoita ja suunnittelijoita on käytetty luomaan hotellille rento mutta arvokas ilme, joka sopii täydellisesti sen historialliseen sijaintiin. Nunnessa on 74 huonetta kolmessa kerroksessa. Aamiainen tarjoillaan katutasossa sijaitsevassa Âme-ravintolassa, joka tunnetaan ranskalaisesta kulinarismista skandinaavisella twistillä.

Ravintola Âme

Vierailuni

Sain upean huoneen aivan pyöreän tornin eli Nunnan Tornin kupeesta. Itse asiassa, osa huoneeni seinää kuului tornille. Huone oli kodikas, ja pidin erityisesti kalanruotoparkettilattiasta sekä mustavalkoiseksi laatoitetusta kylpyhuoneesta sadesuihkuineen. Pari yötä Tallinnassa olivat Baltian ympäri kiertävän kahden viikon junamatkani viimeinen pysäkki, ja ensimmäisenä iltana rentouduinkin vain huoneessani nauttien Nunnen suihkusta, pehmeästä kylpytakista ja mukavasta sängystä.

Nunne Boutique Hotel, Tallinna
Nunne Boutique Hotel, Tallinna

Aamiainen tarjoiltiin alakerran ravintolassa ja valittavana oli terveellisten shottilasien, jogurttien, kaurapuuron ja pienten pannukakkujen lisäksi valikoima lämpimiä ja kylmiä ruokia munakokkelista graaviloheen ja hedelmiin.

Nunne Boutique Hotel, Tallinna
Nunne, aamiainen

Vietin päivän vierailemalla Tallinnan vintage-kaupoissa ja ajamalla raitiovaunulla (sää oli arktinen, ja halusin nähdä kaupungin!) ja sitten illastin lähellä sijaitsevassa vegaaniravintola Restoran V:ssä ennen paluuta Nunnelle yömyssylle. Koska tämä oli viimeinen iltani junamatkalla serkkuni kanssa, kilistimme lasillisella Crémantia, jota tarjoilija meille suositteli. Muutama muukin hotellivieras oli yömyssyillään ennen nukkumaanmenoa, ja pidin paikan rauhallisesta mutta juhlavasta tunnelmasta – täydellinen päätös kahden viikon junamatkalleni Baltiassa!

Syitä vierailla

Upea sijainti vanhassakaupungissa.
Historiallinen kohde modernilla tyylillä.
Rauhallinen tunnelma.

Nunne Boutique Hotel – kotisivut

Huone näkymällä kahdelle alkaen 125 euroa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply