Tibet Airlines aloittaa lennot Helsinki-Vantaalta Kiinaan

0

Jännittäviä uutisia kaukomatkailijoille: uusi reittiyhteys avautuu Suomesta Aasiaan, kun Tibet Airlines aloittaa keväällä 2019 lennot Kiinan Jinanista Helsinki-Vantaalle.

Tibet Airlines. © Wikimedia Commons / byeangel
Tibet Airlines. © Wikimedia Commons / byeangel

Helsinki-Vantaan lentoaseman maantieteellinen sijainti Pohjois-Euroopan ja Aasian välillä on jo pitkään houkutellut kiinalaisia matkailijoita. Suomen ja Kiinan väliset suorat lentoyhteydet lisääntyvät nyt entisestään, kun Tibet Airlines aloittaa lennot Kiinan Jinanista Suomeen 8. huhtikuuta 2019. Kyseessä on ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö Suomessa.

Noin 7 miljoonan asukkaan Jinan on Shandongin maakunnan pääkaupunki Keltaisenjoen varrella. Se tunnetaan erityisesti kuumista lähteistään, joita virtaa kaupungin alla lukemattomia. Jinanin keskustan lähellä sijaitseva Daming-järvi tarjoaa kauniita kiinalaisia puutarhamaisemia, temppeleitä ja paviljonkeja, ja myös kuuluisa Tuhannen Buddhan vuori (Qianfo Shan) sijaitsee aivan kaupungin tuntumassa.

Helsinki-Vantaalta lennetään kesäkaudella 2019 viikoittain peräti 51 suoraa lentoa Kiinaan. Jo olemassa olevien reittien (Peking, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou, Nanjing  ja Hongkong) lisäksi Tibet Airlines tuo vielä yhden kiehtovan kiinalaiskaupungin, Jinanin, suomalaisten ulottuville.

Tibet Airlines. Baotu on Jinanin tunnetuin kuuma lähde. © Wikimedia Commons / Ermell
Baotu on Jinanin tunnetuin kuuma lähde. © Wikimedia Commons / Ermell

Kiinassa on väkilukunsa vuoksi valtavasti matkailupotentiaalia. Vuonna 2018 Suomen ja Kiinan välisillä lentoreiteillä matkusti 835000 henkeä, joten myös Jinanin reitin merkitys on Suomelle ja Finavialle tärkeä.

 – Tibet Airlinesin ja Jinanin uusi reitti Suomeen vahvistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman asemaa Aasian-liikenteen merkittävänä solmukohtana. Se yhdistää Shandongin alueen Kiinasta suoraan Suomeen ja toivotammekin Tibet Airlinesin erittäin lämpimästi tervetulleeksi Helsinki-Vantaalle, sanoo Finavian reittikehityksestä ja Helsinki-Vantaan lentoasemasta vastaava johtaja Joni Sundelin.

Tibet Airlinesin päätoimipiste on Tiibetin Lhasassa. Lentoyhtiö on perustettu vuonna 2010 ja se aloitti säännölliset lennot heinäkuussa 2011.

Helsinki–Jinan-reittiä lennetään Airbusin A330-laajarunkokoneilla 8.4.2019 alkaen kerran viikossa ja toukokuusta lähtien kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Jos Shandongin alue kiehtoo, kannattaakin nyt alkaa suunitella keväistä matkaa Kiinaan!

Juttu perustuu Finavian tiedotteeseen.

LISÄYS: Myös Juneyao Air alkaa lentää Suomeen

Toinenkin kiinalainen lentoyhtiö, Juneyao Air, avaa suoran reitin ja päivittäiset lennot Shanghaista Helsinki-Vantaan lentoasemalle kesä-heinäkuussa 2019. Juneyao Air on perustettu vuonna 2006 ja sen kotikenttä on Shanghai, josta on yhteydet yli 50 Kiinan kohteeseen ja useisiin kansainvälisiin kohteisiin.

Uudet kiinalaiset lentoyhtiöt aloittavat lentoliikenteen Suomeen ensimmäisenä Euroopan kohteenaan. Uusien yhteyksien myötä ensi kesänä Helsinki-Vantaalta on 51 viikoittaista suoraa lentoa Kiinaan.

Lähde: Finlavia

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply