Kulttuuriaiheinen matkailulehti

Matkasto on verkossa ilmestyvä matkailulehti, jossa julkaistaan värikkäitä ja innostavia juttuja maailman kultuureista, matkakohteista ja matkailuilmiöistä.

Matkasto - matkailulehti verkossa

Matkailulehti Matkasto syntyi tammikuussa 2012 ja on sittemmin laajentanut toimintaansa myös blogien ja sosiaalisen median puolelle. Lehden on perustanut helsinkiläinen matkailutoimittaja, sisällöntuottaja ja copywriter Päivi Kaarina Laajanen. Ajan myötä Matkasto on toiminut julkaisukanavana myös usealle muulle kirjoittajalle.

Uusia näkökulmia ihmisyyteen

Matkasto esittelee värikkäitä perinteitä ja yhteiskunnallisia ilmiöitä kaikkialta maailmasta, tuo esiin vaihtoehtoisia tapoja elää ja ajatella ja antaa äänen myös tuntemattomammille kulttuureille. Se näyttää maailman ihmeellisempänä kuin äkkiseltään uskoisimmekaan. Kantavana ajatuksena on, että oma maailmankuvamme on vain yksi monista.

Matkasto on syntynyt halusta tuoda esille kulttuureita juuri sellaisena kuin ne ovat. Tuntuipa muiden kansojen elämäntapa kuinka kummalliselta tahansa, on hyvä muistaa, että he saattavat ajatella samoin meistä!

Kohderyhmänä kulttuuri-, seikkailu- ja nojatuolimatkailijat

Matkasto tavoittaa kaikenikäisiä seuraajia opiskelijoista eläkeläisiin. Heitä yhdistää kiinnostus erilaisia kulttuureita ja maailmanmenoa kohtaan. Monet kokevat myös kehitysyhteistyön ja kansainvälisyyskasvatuksen itselleen läheisiksi. Suurin lukijaryhmä ovat 30-50-vuotiaat naiset, ja seuraajien joukossa on paljon myös ulkomailla asuvia suomalaisia. Lehden blogi Matkasto Live houkuttelee erityisesti aktiivisia luonto-, vaellus- ja seikkailumatkailijoita. Päätoimittajan omassa blogissa, Mangostaniassa, keskitytään mm. perhematkailuun.

Matkailulehti tekee harkittua sisältöyhteistyötä

Matkasto toimii harkitusti yhteistyössä sellaisten yritysten kanssa, jotka edustavat lehden aihepiiriin liittyviä tuotteita, palveluita tai kohteita. Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä Matkaston kanssa, lue tämä!

Mitä Matkastossa julkaistaan?

  • Matkastossa ilmestyy kulttuuriartikkeleita ja matkailujuttuja. Lisäksi julkaistaan mm. hotelliesittelyitä ja kirja-arvosteluita.
  • Kaikki jutut kirjoitetaan tätä verkkolehteä varten, eikä niitä ole aiemmin julkaistu muualla.
  • Kuvat valitaan toimituksen omista kokoelmista, kuvapankeista tai internetin kuvayhteisöistä (Creative Commons -lisenssillä). Matkastosta ei saa kopioida kuvia tai tekstiä ilman lupaa.
  • Lehden yhteydessä ilmestyy kaksi blogia: Matkasto Live ja Mangostania.
  • Matkastoa voi seurata myös sosiaalisessa mediassa: Facebookissa ja Instagramissa.

.

Haluaisitko olla mukana tekemässä Matkastoa? Lue tämä!

Matkaston artikkelit perustuvat useisiin lähteisiin ja huolelliseen taustatyöhön. Jos kuitenkin huomaat puutteita tai virheitä, otamme mielellämme vastaan palautetta ja teemme korjauksia.