Antica Dimora Donna Isabella – parasta Roomaa!

0

Antica Dimora Donna Isabella, Rooma

Historiallinen hotelli täydelliseltä paikalta Rooman keskustasta kohtuulliseen hintaan? Ei niin mahdotonta kuin miltä kuulostaa – etsimäsi voi olla tässä.
Via del Governo Vecchio

Via del Governo Vecchio

Ensimmäinen havaintomme Rooman Navonan alueesta on, että hotellit osaavat piiloutua sinne hyvin. Löydämme oikean kadun (Via del Governo Vecchion) helposti, mutta harhailemme sitä edestakaisin laukkujemme kanssa niin kauan, että touhu alkaa varmasti jo näyttää hölmöltä. Miksei missään lue ”hotelli”? Lopulta silmämme osuvat kuin sattumalta pienenpieneen tummanruskean oven vieressä olevaan kylttiin, josta erottuu kaunokirjoituksella Antica Dimora Donna Isabella. Siinähän se on ollut jo monta kertaa, aivan silmiemme edessä!

Soitamme summeria, mutta painava ovi ei avaudu. Lopulta pitkän ajan kuluttua joku tulee ja päästää meidät kapeaan porraskäytävään odottelemaan. Hieman häkeltyneinä teemme kuten käsketään ja istumme rappusilla kymmenisen minuuttia. Ehdimme huomata rakennuksen jännittävät seinät, joissa on jätetty näkyviin vanhaa muuria, ja todeta, että hissi on jumissa. Lopulta pääsemme vastaanottoon ja raahaamme henkilökunnan avustuksella laukkumme yläkerroksiin. Pientä säätöä, mutta ehkä se kuuluu asiaan 1400-luvulla rakennetussa talossa.

Huoneemme nimi on Violetta. Sen ikkunasta avautuu näkymä, jota kutsumme heti italialaistyyliseksi: viereisten seinien muodostaman kuilun päässä näkyy toisten vähän rapistuneiden vanhojen talojen seiniä. Niiden mosaiikissa on jotakin omalla tavallaan hyvin viehättävää.

Vaikka rakennus on satoja vuosia vanha, on siellä siisti ja moderni kylpyhuone ja kelvollinen nettiyhteyskin. Kaikki vaikuttaa vasta remontoidulta, kuin uudelta – paitsi huonekalut, jotka ovat tyylinsä puolesta joltakin muulta vuosisadalta. Sisustus on melko pelkistetty ja hillitty, mutta siinä on joitakin romanttisia yksityiskohtia. Sängyn päädyssä roikkuu pitsiverho ruusuin koristellusta pidikkeestä. Vanhat, hienot kattoparrut on onneksi jätetty näkyviin – niitä voi ihailla maatessaan sängyllä.

Antica Dimora Donna Isabella, Rooma

Antica Dimora Donna Isabella, Rooma

Antica Dimora Donna Isabellan parhaita puolia on loistava sijainti yhdellä Rooman kauneimmista kaduista. Via del Governo Vecchio johtaa suoraan Piazza Navonalle, upealle barokkiaukiolle. Navonan alueella on paljon trendikkäitä putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita, ja Rooman tärkeimpiin nähtävyyksiin kuten Pantheoniin ja Pietarinkirkkoon on kävelymatka. Aivan läheltä kulkevat myös bussit mm. Terminin juna-asemalle, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä.

Jotta oleskelu hotellissa olisi vieläkin helpompaa, aivan vieressä on supermarketti sekä pari mainiota, tunnelmallista mutta edullista ravintolaa, jotka näyttävät olevan paikallistenkin suosiossa. Varsinkin Ristorante 433 muodostuu viikon aikana lähes kantapaikaksemme.

Antica Dimora Donna Isabellassa aamiaisen voi tilata huoneeseen tai nauttia sen parin sadan metrin päässä sijaitsevan, samaan ketjuun kuuluvan Antica Dimora delle Cinque Lune -hotellin kattoterassilla. Heti ensimmäisenä aamuna päätämme kokeilla kattoterassia. On upea tunne kävellä aamiaiselle aamuvalossa kylpevän Piazza Navonan läpi. Voisi melkeinpä sanoa, että kyseessä on yksi maailman hienoimmista aamiaisreiteistä.

Piazza Navona

Piazza Navona

Etsiskeltyämme aamiaispaikkaa hyvän aikaa ja löydettyämme lopulta pienenpienen kyltin osoitteesta Via Giuseppe Zanardelli 23 (kyllä, kyltti on samanlainen lähes näkymätön seinälaatta kuin meidän hotellissamme) menemme pramean aulan läpi hissillä katolle ja mykistymme näkemästämme.

Ymmärrämme ensisilmäyksellä, että tämä on aamiaisterassi, jonne kannattaa tulla viettämään aikaa pitemmän kaavan mukaan. Muutama ylimääräinen kahvi solahtaa alas kuin huomaamatta Navonan kattonäkymiä katsellessa. Maisema, tunnelma, vaahtoava cappucchino, sopivasti kirpeät marjapiirakat ja tummat, siemenillä päällystetyt croissantit tuntuvat niin täydelliseltä yhdistelmältä, että muistelemme niitä todennäköisesti vielä vuosikymmenien päästä.

Seuraavina aamuina emme enää edes harkitse aamiaisen tilaamista huoneeseen. Aamulenkki barokkisuihkulähteitä ihaillen ja kahvit katolla – se jos mikä on Roomaa parhaimmillaan!

Antica Dimora Donna Isabella

Via del Governo Vecchio 118, 00186 Roma
Puh: (+39) 06 45 42 94 00
sähköposti: info@navonagovernovecchio.com
nettisivut: www.ilburcardo.com/isa/en/

Antica Dimora Donna Isabella kuuluu Il Burcardo -hotellien kokoelmaan (Il Burcardo – Antiche Dimore Romane). Huoneet maksavat varaussivustojen kautta hieman yli 100 €/yö, mikä on Rooman historiallisessa keskustassa varsin kohtuullista. Il Burcardolla on eri puolilla Roomaa toinen toistaan upeampia paikkoja vaativampaankin makuun. Kannattaa käydä katsomassa koko valikoima: www.ilburcardo.com.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply