Hotellivinkki: Chambres d’Hôtes d’Arquier, Ranska

0

Chambres d’Hôtes d’Arquier

Ahmittuani yli vuosikymmenen ajan kirjoja ja elokuvia Etelä-Ranskan maalaisromantiikasta odotukseni olivat korkealla, kun auton nokka suuntasi Espanjasta Ranskan rajan yli kohti Chambres d’Hôtes d’Arquieria.

d’Arquier on yli kaksisataavuotias, hurmaavan charmantti maalaiskartano Lounais-Ranskan Haute-Garonnen provinsissa, vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä maan neljänneksi suurimmasta kaupungista Toulousesta. d’Arquier sijaitsee kuitenkin täysin maaseudun rauhassa, ja ympärillä kumpuilevat viljavat peltomaat, joita täplittävät vain muutamat talot siellä täällä. Maisema lumoaa, ja on vaikea keskittyä pitämään katse tiessä majapaikan löytämiseksi.

Ja navigaattorista onkin d’Arquieria etsittäessä apua, sillä pieni tienviitta kartanolle on isketty nopeasti ohi vilahtavan puun runkoon.

Pihatien kivikko rahisee auton renkaiden alla, kun lähestyn majataloa korkeiden setripuiden reunustamaa tietä pitkin. Sitten: d’Arquier. Kaunis persikanvärinen rakennus on hehkeämpi kuin kuvat internetsivuilla antoivat ymmärtää.

Chambres d’Hôtes d’Arquier

Kartano on kuulunut Espagnon suvulle 1920-luvulta lähtien, ja nyt kaksikerroksisen rakennuksen alakerran huoneita vuokraa vieraille isäntä Pierre Espagno vaimonsa kanssa. Kahta kahden hengen huonetta (Marguerite ja Les Quatre Saisons) ja suurempaa perhehuonetta vuokrataan matkalaisille ympäri vuoden.

Minä ja matkaseurani yövymme Margueritessa, johon kuuluu kauniin kaakelein koristeltu kylpyhuone. Makuuhuone on rauhallisen persikan värinen ja sisältää antiikkiesineitä, kuten lipaston ja kirjoituspöydän. Huone kahdelle maksaa 100 euroa, yhdelle majoittujalle hinta olisi 95 euroa. Les Quatre Saisons -huoneen hinta on 100–105 euroa. Perhehuoneisto 3–4 hengelle maksaa 150–160 euroa. Ja koska kyseessä on chambre d’hôtes, eli B&B, hintaan kuuluu aamiainen.

Chambres d’Hôtes d’Arquier , aamiainen

Aamiainen sisältää esimerkiksi tuoreita croissantteja ja leipiä, kakkupaloja sekä hedelmiä ja itsetehtyä jugurttia.

d’Arquierissa on eleganttia maalaisromantiikan tuntua: lattioita peittävät joko vanhat laudat tai kirjavat kaakelit ja ikkunaruutuja suojaavat turkoosit ikkunaluukut. Eteisaulan jälkeen avautuva suurehko oleskelutila on kodikas ja antaa rakennuksen takapihalle, josta auringonvalo pääsee tulvimaan huoneeseen. Pöydille on aseteltu taide- ja arkkitehtuurikirjoja ja sohvilla on mukava viettää hetki niitä selaillen. Aktiivisemmat vieraat ovat lähteneet kävelylle läheisille luontopoluille.

Chambres d’Hôtes d’Arquier

Luonnonvalo luo kevyttä tunnelmaa d’Arquierin huoneisiin. Kuvassa Marguerite-huoneen kylpyhuone ja makuuhuone sekä yhteinen oleskelutila.

d’Arquier on täydellinen pysähdyspaikka Ranskan maaseudun romantiikasta unelmoiville, ja täällä viihtyisi useammankin päivän. Seuraavan kerran päätänkin saapua paikalle kesäkuukausina, pakata mukaan pinon kirjoja ja asettautua talon etupihalta löytyvän uima-altaan ääreen.

d’Arquier oli todellakin löytö ensikosketuksellani ranskalaiseen maaseutuasumiseen löytö, jota tulee olemaan vaikea ylittää!

Chambres d’Hôtes dArquier

Vigoulet-Auzil, Haute-Garonne
Puh: +33(0)5 6175 8076
hköposti: infos@arquier.com
Nettisivut: www.arquier.com

Chambres d’Hôtes d’Arquier

Jutun kaikki kuvat © Paula Hotti

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Chambres d’Hôtes d’Arquierin kanssa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply