Hotellivinkki: Hotel Katajanokka, Helsinki

0

Hotel Katajanokka - käytävä

Vierailu hotellissa voi olla elämys. Tämän tuli todistaneeksi Hotel Katajanokka, yli vuosisadan vankilana toiminut helsinkiläishotelli.

Parimetrinen hotellia ympäröivä muuri, pitkät, suorat käytävät ja kellarikerroksen ruokailutilat luovat erityisen tunnelman, jonka vain pitkän historian omaava rakennus voi saavuttaa. Katajanokka onkin loistava valinta matkalaisille, jotka haluavat hotelliyöltä toimivien peruspalveluiden lisäksi elämyksellisyyttä: hotellista löytyy paitsi sellimäisiä, pienin ylhäällä sijaitsevin ikkunoin varustettuja huoneita, myös normaaleja vaihtoehtoja aina sviitteihin asti.

Hotel Katajanokka - huone

Kaikissa huoneissa ei ole sellin tuntua.

Kattava aamiaisbuffet löytyy kellaritiloista, punatiiliseinien reunustamalta pitkältä käytävältä – tämä on sama tila, jossa tuhannet vangit ovat nauttineet vetensä ja näkkileipänsä. Täältä löytyy myös pari lähes alkuperäisessä kuosissaan säilytettyä selliä, joista yhden seiniin lukuisat hotellissa polttarijuhlia viettäneet yöpyjät ovat päässeet raapustamaan romanttisia tuntojan. Vanhimmat osat hotellista ovat peräisin vuodelta 1837 ja päärakennus vuodelta 1888.

Ei epäilystäkään: Hotel Katajanokka on entinen vankila.

Ei epäilystäkään: Hotel Katajanokka on entinen vankila.

Itse asiassa, koko ympäröivä helsinkiläisittäin vauras kaupunginosa syntyi juuri Katajanokan vankilan ympärille. Mittavien remonttien jälkeen rakennus avattiin hotellina vuonna 2007. Nyt tässä neljän tähden hotellissa on 105 huonetta, joiden hinnat ovat alkaen n. 150 euroa yöltä aamiaisineen. Hotellista löytyy myös ravintola Linnakellari, saunatilat ja kuntosali.

Katajanokka on siis paitsi sijaintinsa myös erikoislaatuisen historiansa ansiosta oiva valinta Helsinkiin matkaaville – ja kuinka moni matkalainen voi reissusta palattuaan vakuuttaa viattomuuttaan, vaikka viettikin yönsä putkassa?

Hotel Katajanokka

Merikasarminkatu 1, 00160 Helsinki
Puh: 09-686450
Sähköposti: sales(at)hotelkatajanokka.fi
Nettisivu:  www.hotelkatajanokka.fi

Hotel Katajanokka - sisäänkäynti

Sisäänkäynti.

Hotel Katajanokka - escape the ordinary

Escape the ordinary.

Hotel Katajanokka - matkamuistoja

Matkamuistoja.

Hotel Katajanokka - maisema

Näkymä vapauteen.

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Hotel Katajanokan kanssa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retortravels.

Leave A Reply