Hotellivinkki: Hotelli Palo, Naantali

0
Hotelli Palo
Vanhat, ihanat puutalot ovat monelle syy lähteä Naantaliin. Aina parempi, jos yöpyy sellaisessa! Hotelli Palo vastasi odotuksia idyllisestä majapaikasta.

Naantalia ja muitakin vanhoja kaupunkeja rakastetaan, koska niissä ihminen saa kosketuspintaa menneeseen. Tuntuu jollain tapaa sykähdyttävältä irtautua hetkeksi omasta modernista elämästään ja päästä keskelle toisenlaista tunnelmaa – sellaista, joka vallitsi joskus ennen vanhaan.

Me saavutimme tämän tunteen, kun yövyimme Naantalin vanhassakaupungissa Hotelli Palossa – raidallisten tapettien, narisevien lattialautojen, pitsiverhojen ja koristeellisten sängynpäätyjen viehättävässä maailmassa.

Hotelli Palo sijaitsee Naantalin vanhankaupungin reunalla Luostarinkadun ja Torikadun kulmassa, sopivan kävelymatkan päässä kaikista Naantalin tärkeistä kohteista kuten vierasvenesatamasta, kirkosta ja Muumimaailmasta. Auton voi jättää hotellin pihaan, mikä on hieno asia – pysäköiminen Naantalin vanhankaupungin kaduilla kun voi muuten olla melko haasteellista.

Palossa on yhteensä 14 erikokoista, yksilöllistä huonetta. Yksityiskohtiin on panostettu: esimerkiksi avaimenperät on tehty kauniista vanhoista lusikoista. Tällaiset pienet asiat luovat juuri sitä tunnelmaa, jota asiakas todennäköisesti on lähtenyt Naantalista hakemaan.

Majoituimme huoneessa numero 14. Se on perhehuone, jossa on yhdistettynä kaksi suurehkoa huonetta. Sisustus noudattaa vanhaa tyyliä – vain kahvin- ja vedenkeittimet muistuttavat, että ollaan nykyajassa. Siistissä ja kauniissa kylpyhuoneessa on mukavana yksityiskohtana Singer-ompelukoneen jalusta pesualtaan alla. Lapsetkin on huomioitu: makuuhuoneesta löytyy pieni leluarkku, jonka sisällä on leikkikalujen lisäksi joitakin kirjoja ja Aku Ankkoja.

Hotelli Palo, perhehuone

Hotelli Palo, perhehuone

Huomionarvoinen seikka lasten kanssa matkaaville on myös se, että viereisellä tontilla sijaitsee leikkikenttä. Sinne on suora näkyvyys perhehuoneen ikkunasta, joten hieman isompi lapsi voi ottaa turvallisen irtioton vanhemmistaan ja mennä hetkeksi leikkimään myös itsekseen.

Hotellin kellarikerroksessa on vastaanotto ja tunnelmallinen aamiaishuone, jossa viihtyy pitempäänkin. Huoneen hintaan sisältyvä aamiainen on maistuva ja monipuolinen. Meidän vierailumme aikana tarjolla oli valtavan hyviä kotitekoisia sämpylöitä ja raparperipiirakkaa sekä muuta pientä makeaa, jotka houkuttelivat istumaan toisen ja kolmannenkin kahvikupposen ajan.

Palosta jäi hyvinhoidettu, sympaattinen ja ystävällinen vaikutelma. Sen kiireettömään, vanhanaikaiseen ilmapiiriin olisi mukava palata joskus uudelleen.

Hotelli Palo ulkopuolelta

Hotelli Palo ulkopuolelta

Hotelli Palo

Luostarinkatu 12, Naantali
Puh: 02-438-4017
Sähköposti: info(at)palo.fi
Nettisivu: www.palo.fi

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Naantalin Matkailun ja Hotelli Palon kanssa.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply