Hotellivinkki: Welcome Hôtel, Côte d’Azur, Ranska

0

welcome-hotel-2

Nizzan kupeen kauniissa rantapoukamassa sijaitseva Villefranche-sur-Mer on hyvä pysäkki rauhaa kaipaaville. Täällä Welcome Hôtel vastaanottaa matkailijan elegantin ranskalaiseen tyyliin, hemmotellen maisemillaan ja aamiaistarjonnallaan.

Villefranche-sur-Mer sijaitsee reilun viiden kilometrin päässä Nizzasta ja viidentoista kilometrin päässä Monacosta. Villefranchessa vallitsee kuitenkin pittoreski kalastajakylän tuntu, joka huokuu myös kaupungin historiallisessa helmessä, Welcome Hôtelissa.

Welcome Hotel - Villefranche-sur-Mer.

Villefranche-sur-Mer.

Welcome Hôtel sijaitsee Villefranchessa paraatipaikalla.

Welcome Hôtel sijaitsee Villefranchessa paraatipaikalla.

Haaleanoranssia Welcome Hôtelia ei voi olla huomaamatta Villefrancheen saapuessa: viisikerroksinen hotelli kohoaa heti rantaa seuraavan pääkadun Quai de l’Amiral Courbetin alkupäässä, numerossa 3. Paraatipaikalla sijaitseva hotelli on majoittanut matkailijoita jo 1700-luvulla. Englantilaisen turistivirran myötä hotellin nimi muutettiin 1920-luvulla Welcome Hôteliksi, ja vuonna 1943 sen osti Galboisin pariskunta, jonka jälkeläisille hotelli yhä kuuluu.

Yksi maineikkaimmista vieraista on ranskalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin kauhukakara Jean Cocteau, jonka kättenjäljet näkyvät hotellin sisustuselementeissä, kuten hissinoven piirustuksessa ja aulan mosaiikissa. Myös Leningrad Cowboysin jäsenet viihtyivät täällä promotoidessaan elokuvaansa Cannesissa.

Huoneita hotellissa on 35 ja ne on sisustettu keveän merelliseen tyyliin. Jokaisessa huoneessa on parveke näkymällä Välimerelle: aamiaisen voi nauttia joko alakerran pienehkössä salissa tai pyytää sen tuotavaksi omalle parvekkeelle. Huoneita neljän tähden hotellista saa sesonkiaikana 235–425 eurolla. Sesongin ulkopuolella yö irtoaa 180 eurosta ylöspäin: kevät on hyvä aika vierailla Rivieralla, sillä lämpötila hipoo jo tuolloin kahtakymmentä astetta, eivätkä tiet ole vielä täyttyneet turisteista.

Welcome Hotel. Huoneissa on käytetty merellisiä värejä.

Huoneissa on käytetty merellisiä värejä.

Hotelli toivottaa tervetulleiksi myös lapset, mutta Villefranche ja Welcome Hôtel on erityisen oiva valinta soolomatkaajille, pariskunnille tai ystävyksille: lämminhenkisessä kalastajakylässä on jotain aidon vetoavaa, eikä täältä raaskisi lähteä pois. Vanhan kaupungin pienistä ravintoloista löytyy helposti omaa makua vastaava illallispaikka, mutta aterian jälkeen kannattaa palata Welcome Hôtelin viinibaariin, tilata lasi samppanjaa ja katsella pimeyden laskeutumista Välimeren ylle.

Welcome Hôtel

3 Quai de l’Amiral Courbet
Puh: +33 (0)4 93 762 762
Sähköposti: contact@welcomehotel.com
Nettisivut: www.welcomehotel.com

Welcome Hotel - ala-aula.

Welcome Hôtelin ala-aula.

Welcome Hotel. Ihanaa - aamiainen parvekkeella!

Ihanaa – aamiainen parvekkeella!

Welcome Hotel. Ilta laskeutuu Villefranche-sur-Meriin.

Ilta laskeutuu Villefranche-sur-Meriin.

Jutun kaikki kuvat © Paula Hotti.

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Welcome Hôtelin kanssa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply