Kuuma saunailta Delhissä

0

kuuma-saunailta-delhissa

Kun suomalainen löytää saunan ja altaan, hän saunoo ja ui. Vaikka sitten Delhissä, keskellä tyylikästä juhlaa, johon häntä ei ole kutsuttu.

Vuoden 2010 keväällä Pohjois-Intiassa oli kuumin huhtikuu noin 50 vuoteen: lämpötila kipusi pahimmillaan +45 asteeseen. Olimme liikkeellä kahden pienen lapsen kanssa ja tukaluutta helpottaaksemme varasimme viimeiseksi yöksi hotellin, jossa oli uima-allas.

Saavuttuamme paikalle havaitsimme, että hotellin sisäpihalla oli kyllä suuri ja komea allas, mutta se oli aidattu köysillä. Koko alue oli varattu jonkin paikallisen ökyrikkaan syntymäpäiväjuhlia varten. Ei sinne voi mennä, meille sanottiin.

Kun löimme vähän nyrkkiä pöytään, saimme lopulta luvan uida. He kai luulivat, että käymme nopeasti kastautumassa ennen synttärivieraiden tuloa.

Oli myöhäinen iltapäivä ja auringon porotus alkoi hieman hellittää. Menimme koko perhe altaalle uikkareissamme, pyyhkeisiin kietoutuneina. Halusimme tietenkin käyttää kaikkia palveluita, joita hotelli mainosti ja joista olimme maksaneet. Esitteen mukaan heillä oli myös sauna. Kyllä vain!

Ei sinänsä ollut suuri yllätys, ettei sauna ollut päällä. Joku henkilökunnasta tuli paikalle, alkoi lukea käyttöohjeita ja löysi kiukaan kyljestä virtanappulan. Kun hän oli poistunut, irrotimme vielä suojamuovit kiukaan ympäriltä, asensimme paketissa olleet turvakaiteet paikoilleen ja pyyhimme rakennuspölyn lauteilta. Löylynheittosetti löytyi muoveihin pakattuna nurkasta. Suomenkieliset saunomisohjeet olivat saatavilla, muttemme ruuvanneet niitä seinään. Kaikesta päätellen muut hotellivieraat eivät olleet kovin innokkaita saunojia.

Odotellessamme tuliterän saunan lämpiämistä menimme uimaan. Tuskin olimme päässet köysien alitse veteen, kun huomasimme, että aivan altaan partaalle alettiin kattaa noutopöytää ja kiinnittää ilmapallokoristeita. Sauna kuitenkin lämpesi ja saimme heitettyä ihan oikeat löylyt.

Kun olimme tulossa taas altaaseen vilvoittelemaan, olivat juhlat jo alkaneet. Pihalla pönötti miehiä tummissa puvuissaan, naisia sareissaan ja kimaltavissa koristeissaan. Siinä he seisoivat seitsemän metriä eleganttia kangasta verhonaan ja katsoivat ihmeissään, kun lapset kirmasivat uikkareissa pihalle riemusta kirkuen.

Myönnän vetäneeni hieman vatsaa sisään kävellessäni juhlajoukon editse saunasta altaalle bikineissä. Jos joskus on paikallaan käyttää sanontaa ”olla silmät selällään”, niin mielestäni se kuvasi hyvin noita arvokkaannoloisia intialaisia juhlavieraita.

Ymmärrän aiheuttamamme hämmennyksen maassa, jossa vaatteet vaihdetaan kylpyhuoneessa lukkojen takana ja naiset menevät yleensä uimaan täysissä pukeissa.

Lähdimme vasta paljon auringonlaskun jälkeen pyyhkeisiin kietoutuneina huoneeseemme, käytyämme useita kertoja saunassa ja uimassa. Meillä oli aivan fantastisen hauskaa, mutten usko, että olemme kovin tervetulleita enää. Siitäkään huolimatta, että autoimme hotellia asentamalla saunan valmiiksi seuraaville käyttäjille. Heitä tuskin ihan heti tulee!

About Author

Päivi Kaarina Laajanen

Matkailutoimittaja, matkabloggaaja ja sisällöntuottaja jo vuodesta 2001. Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa. Ota yhteyttä, kun tarvitset sisällöntuotanto-, copywriting- tai kielenhuoltopalveluita!

Vastaa