Tammisaari, Villa Matkasto: majoitus ja elämykset

Tammisaari on ainutlaatuinen puutaloidylli. Villa Matkasto tarjoaa majoitusta aivan sen sydämessä, kirkon ja torin naapurissa.

Jos arvostat historiallista tunnelmaa, keskeistä mutta rauhallista sijaintia, vintage-huonekaluja ja villiintynyttä puutarhaa, on Tammisaaren vanhassakaupungissa sijaitseva Villa Matkasto sinun paikkasi. Tunnelmallisen majoituksen lisäksi tarjoamme räätälöityjä elämyksiä kuten Tammisaari-kävelyitä ja kahvihetkiä puutarhassamme (lisätietoa sivun lopussa).

Sijaintimme on lyömätön: piilossa vehreällä sisäpihalla, kuitenkin aivan keskellä kaupunkia. Meiltä on vain pari askelta Tammisaaren kirkolle ja Raatihuoneentorille. Naapurissamme on maineikas pizzeria YLP ja parvekkeeltamme näkyy Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri Bio Forum. Uimarannalle, ostoskadulle, museoon ja satamaan ravintoloineen on parin minuutin kävelymatka.

Yöpyminen Villa Matkastossa ei ole vain majoitus vaan elämys. Täällä sinua odottaa ainutlaatuinen ympäristö, jossa vanha, nariseva ja joka suuntaan vino arkkitehtuuri kohtaa nykyajan mukavuudet – satukirjamaisissa puitteissa puutarhojen ympäröimänä.

Tammisaari majoitus: Villa Matkasto
Tammisaari majoitus: Villa Matkasto

Tammisaari – majoitus vanhassa leivintuvassa

Meillä olet keskellä historiaa. Villa Matkasto rakennettiin vuonna 1810 Hultmanin perheen leivintuvaksi. Carl Hultman (1763-1820) oli aikanaan Tammisaaren vaikutusvaltaisimpia kauppiaita ja laivanvarustajia, ja hänen pojanpoikansa Frithiof Hultman (1831-1890) tunnetaan Hultmanin panimon perustajana. Sen vanhoissa tiloissa noin 600 metrin kävelymatkan päässä Villa Matkastosta toimii nykyäänkin EKTA Panimo.

Vuonna 1821 Hultmanien päärakennus ja leivintupa säästyivät Tammisaaren suurelta tulipalolta, joka tuhosi monia muita vanhankaupungin rakennuksia – myös viereisen kirkon. Pian tulipalon jälkeen kaksikerroksisten puutalojen rakentaminen kiellettiin Tammisaaressa.

Tammisaari majoitus: Villa Matkasto
Tammisaari majoitus: Villa Matkasto

Villa Matkaston alakerran julkisivu on rakennettu 1800-luvun alun tyyliin (vaakalaudoitus ja kuusiruutuiset ikkunat), kun taas yläkerta edustaa 1700-luvun loppupuolen rakennustyyliä pystylaudoituksineen ja neliruutuisine ikkunoineen. Tämä erikoinen julkisivu on nykyään Museoviraston suojelema.

Talo muutettiin leivintuvasta asunnoksi 1950-luvulla, ja myöhemmin se toimi mm. kolmen tunnetun taiteilijan tukikohtana. Syksyllä 2020 helsinkiläinen matkailutoimittaja Päivi Kaarina Laajanen ja hänen puolisonsa Ajay Garg hankkivat rakennuksen vapaa-ajan kodikseen ja matkailuprojektikseen. Keväällä 2021 Villa Matkastoksi nimetyn talon ovet aukesivat myös vanhanajan tunnelmaa arvostaville kulttuurimatkailijoille.

Villa Matkasto on sisustettu vintage-tyyliin lähes pelkästään vanhoilla huonekaluilla ja esineillä. Tavoitteena on luoda taloon rento ja hiukan boheemi, mennyttä aikaa kunnioittava ilmapiiri, joka inspiroi vieraita nauttimaan suurista asioista kuten taiteesta, historiasta, luonnosta ja elämän kauneudesta.

Tammisaari majoitus: Villa Matkasto
Tammisaari majoitus: Villa Matkasto

Majoitus Villa Matkastossa

 • 1-6 hengelle.
 • Koko talo omassa käytössä (ei muita vieraita samaan aikaan).
 • Ei aamiaistarjoilua, mutta keittiössä on perustarvikkeita kuten muroja/mysliä, maitoa, mehua ja kananmunia.
 • Talosta löytyy saippuaa, shampoota, käsidesiä yms. perustarvikkeita sekä kaikki tarvittavat astiat ja keittiövälineet.
 • Neuvomme mielellämme matkailuasioissa: kerromme esim. Tammisaaren nähtävyyksistä, käyntikohteista ja ravintoloista. Karttoja ja esitteitä on saatavana.

Hintaan sisältyy aina:

 • saunan käyttö
 • kahvi
 • kaikki liinavaatteet (lakanat, pyyhkeet, sauna-alustat jne.)
 • siivous ennen ja jälkeen.

Elämän pienet ilot on huomioitu: italialainen kahvikoneemme loihtii erikoiskahveja kuten caffe lattea, cappuccinoa tai espressoa. Laadukkaat patjat ja vuodevaatteet, paksut pyyhkeet ja kankaiset sauna-alustat tuovat majoitukseen pientä ylellisyyttä. Suojaisalla terassilla on mukavat, pehmustetut kalusteet ja tunnelmalliset valot.

Tammisaari majoitus: Villa Matkasto
Tammisaari majoitus: Villa Matkasto

Varusteet

 • sauna (sähkö, käytössä vuoden ympäri)
 • takka (varaava, lämmittää mukavasti talvella)
 • ilmalämpöpumppu
 • tornituulettimet kaikissa huoneissa (3 kpl)
 • pimennysverhot
 • hiustenkuivaaja
 • silitysrauta ja -lauta
 • mikroaaltouuni
 • leivänpaahdin
 • minipakastin alakerrassa (täytyyhän jäätelöt ja skumppapullot saada kylmään!)
 • kahvikone (De Longhi, loihtii lähes kaikki mahdolliset erikoiskahvit)
 • Internet-yhteys
 • Jos emme muistaneet mainita tässä jotain, kysy rohkeasti!
Tammisaari majoitus: Villa Matkasto
Tammisaari majoitus: Villa Matkasto

Villa Matkasto Tammisaari: majoitus – päivitetyt hinnat 2024

Henkilömäärä2 yön pakettiLisäyöt 2 yön jälkeen
1–4640 €200 €
5750 €250 €
6860 €300 €
Hinnat voimassa toistaiseksi.

Peruspakettimme on 2 yötä.
Kysy erikseen tarjousta yhdelle yhdelle yölle.
Juhlapyhistä ja muista erikoisajankohdista mahdollinen lisämaksu.
Ei lemmikkieläimiä. Ei äänekkäitä juhlia.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT sähköpostitse (paivikaarina@matkasto.net) tai viestillä sosiaalisen median kautta (Instagram/Facebook).


Vieraamme kertovat

“Aivan ihanasti sisustettu, historiallista tunnelmaa huokuva talo rauhallisella paikalla. Toisesta vierashuoneesta pääsee takapihan suojaisalle terassille, jossa voi vaikka vilvoitella saunan jälkeen. Täällä pääsee vanhan Tammisaaren tunnelmaan sekä rentoutumaan joko puutalomiljöössä tai vaikka luontokävelyllä läheisessä lehtometsässä.”


Tammisaari-kävely ja puutarhakahvit

Majoituksen lisäksi tarjoamme Tammisaaressa myös elämyksiä pienille ryhmille. Rento Tammisaari-kävely ja sen jälkeen puutarhakahvit Villa Matkaston “salaisella terassilla” sopii mainiosti vaikka päiväretkeläisille! Kierrämme ensin kaikki Tammisaaren keskusta-alueen kauneimmat ja kiinnostavimmat paikat, jonka jälkeen pääset nauttimaan terassillamme vapaavalintaisista italialaisista erikoiskahveista pienen makean kera. Halutessasi pääset myös kurkistamaan sisään Villa Matkastoon.

Ota yhteyttä: paivikaarina@matkasto.net ja kysy lisää!


Villa Matkasto Tammisaari sosiaalisessa mediassa

 • Instagram. Seuraile elämäämme Tammisaaren vanhassakaupungissa. Aiheina esim. sisustusta, remontointia, tuunausta, puutarhanhoitoa, kahvinjuontia, matkailua ja majatalon kuulumisia.
 • Facebook. Kuvia Tammisaaresta ja asiaa mm. majoituksesta, tarjouksista ja tapahtumista Villa matkastossa.

Lue, kuinka tarinamme sai alkunsa: