WordDive – kieliä kiireisille

1
Palkittu tamperelainen startup-yritys WordDive on oivaltanut, että nykyihminen oppii pelaamalla.

worddive-1

Käsi ylös se, joka ei halua parantaa kielitaitoaan! Näkyykö yhtään?

Uuden kielen oppiminen on monella aikuisella haaveissa – ja haaveeksi se usein myös jää. Työn, perheen ja muun arkielämän muodostamassa ristiaallokossa ei ole helppoa lohkaista esimerkiksi yhtä iltaa viikosta hyödylliseen harrastamiseen. Vaikka aikaa joskus olisikin, silloin ei yleensä jaksa.

Aiemmin raahauduttiin räntäsateessa työväenopiston kurssille tai lainattiin kirjastosta kasetteja, jotka jumittuivat soittimeen. Onneksi meillä on nykyään netti. Mikä parasta, on myös kehitetty menetelmiä, jotka auttavat oppimaan kieliä pienemmällä vaivalla!

worddive-4WordDive on netissä toimiva ohjelma ja mobiilisovellus kielten opiskeluun. Sitä mainostetaan “nopeimpana tapana oppia ja saada käyttöön uusi kieli”. Menetelmä pohjautuu tutkimukseen siitä, miten aivomme omaksuvat kieliä, ja siinä on haluttu yhdistää suomalaisen koulutuksen ja peliteollisuuden parhaat puolet. Harjoituksissa hyödynnetään useaa aistia, minkä pitäisi auttaa pysyvän muistijäljen muodostamisessa.

Erään käyttäjäkommentin mukaan “WordDiveen pääsee helposti käsiksi ja tulosta tekee jo muutamassa minuutissa. Monen aistin yhdistäminen tuo tehokkuutta ja sanojen toistaminen on helpompaa opiskelijalle – oppiminen käy kuin itsestään.” Eikä tämä ole suinkaan ainoa positiivinen kokemus – niitä voi lukea WordDiven kommenttisivulta pitkänä nauhana.

Kuulostaa hyvältä kiireiselle ihmiselle, joka haluaisi kaiken mielellään heti! Tätähän on pakko kokeilla.

WordDive sopii aikuisille ja lapsille

WordDiven palvelu julkistettiin toukokuussa 2010, kolmentoista tutkimus- ja kehittelyvuoden jälkeen. Vuonna 2011 se valittiin vuoden parhaaksi e-oppimisratkaisuksi Suomessa, ja vuonna 2014 se voitti Suomen Paras Mobiilipalvelu -kisan. Siinä se palkittiin parhaana kielivähemmistölle suunnattuna, monikulttuurisuutta tukevana palveluna. Tällä hetkellä valittavana on 11 kieltä: englanti, espanja, ranska, italia, saksa, japani, kiina, venäjä, ruotsi, suomi ja viro. Kielikurssit suoritetaan kokonaan netissä ja ne sopivat sekä aikuisille että lapsille (10-vuotiaista eteenpäin).

worddive-2Aikuisopiskelijoiden lisäksi esiteinit ja teinit ovat kiinnostava kohderyhmä, sillä he tunnetusti viettävät paljon aikaa nettipelien parissa. Monessa perheessä käydään aiheesta tiukkoja keskusteluita. Olisi upeaa, jos edes osan pelaamiseen tuhlatusta ajasta voisi käyttää johonkin hyödylliseen – vaikkapa juuri kielten opiskeluun! Sivustolla mainostetaan myös abien nettikursseja. Erityisen ilahduttavaa nykyisessä maailmantilanteessa on se, että WordDive tarjoaa maahanmuuttajille ilmaisen, noin 15 tunnissa suoritettavan suomen kielen kurssin!

WordDivella on käyttäjiä jo 134 maassa. Nyt menetelmä on myös Matkaston toimituksen testikäytössä. Myöhemmin kerromme, kuinka laajan japanin kurssi sujuu kahdelta erilaiselta käyttäjältä: nelikymppiseltä äidiltä ja 12-vuotiaalta tyttäreltä. Heistä toinen kertaa lähes kivikaudella alkaneita opintojaan, toinen aloittaa alkeista. Saa nähdä, miten käy! Aiheesta voi lukea myöhemmin lisää Mangostania-blogista.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

1 Comment

  1. Lisätty juttuun heti julkaisun jälkeen: “Erityisen ilahduttavaa nykyisessä maailmantilanteessa on se, että WordDive tarjoaa maahanmuuttajille ilmaisen, noin 15 tunnissa suoritettavan suomen kielen kurssin!”

Leave A Reply