Hayal Boutique Hotel, Bar – ylellinen miniloma meren rannalla

0

Hayal Boutique Hotel on rauhallinen keidas Montenegrossa Barin lähellä, aivan meren rannalla.

Kaupallinen yhteistyö: Hayal Boutique Hotel

Sijainti

Ensinnäkin on todettava, että Hayal Boutique Hotelin sijainti Adrianmeren rantatörmällä ei voisi olla parempi. Hotellirakennus valmistui heinäkuussa 2023, korvaten huvilan, jota sama omistajaperhe aikaisemmin pyöritti hotellina. Hayalilla on oma yksityinen ranta. Lisäksi Utjehan pieni ranta – ja piilossa oleva vielä pienempi poukama! – ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Utjehan keskustasta löytyy myös ravintoloita ja kahviloita. Lähempänä hotellia on pieni kauppa, jossa on pankkiautomaatti. Bariin pääsee omalla autolla tai bussilla parissakymmenessä minuutissa.

Tyyli

Hayal avattiin heinäkuussa 2023, ja olinkin yksi sen ensimmäisistä asiakkaista. Hotellin huoneistot on sisustettu pehmeillä beigen ja rauhoittavilla sinisenharmailla sävyillä. Vähäeleisen tyylikkäät sisätilat täydentävät kauniisti ikkunoiden takana aukenevan kirkkaansinisen Adrianmeren väriloistoa. Tilavassa studiohuoneessani oli minikeittiö, äärettömän mukava sänky, pieni meikkipöytä ja sadesuihkulla varustettu kylpyhuone. Käytettävissä on myös terassi, joka vie vielä lähemmäs merta ja eristyneempiä auringonottopaikkoja. Siellä täällä hotellin käytävillä näkyi viimeistelemättömiä sähkötöitä, jotka lienee saatu valmiiksi vuoden 2024 sesonkia varten.

Vierailuni

Koska olin matkalla Suomesta Istanbuliin bussia ja junia käyttäen, kaksi lepopäivääni Hayalissa tulivat tarpeeseen. Saavuttuani kävelin ensin kaupungin keskustaan myöhäiselle lounaalle Istanbul-ravintolaan. Sitten hankin aamiaistarvikkeita paikallisesta kaupasta, koska hotellilla ei ole ravintolaa. Palattuani hotellille kävin uimassa, minkä jälkeen vietin rauhallisen illan kirjan ja aaltojen äärellä. Hotellilla oli ranskalainen nainen, joka vietti päivänsä omassa lepotuolissaan aurinkoa ottaen ja lukien, sekä pariskunta, joka näytti nauttivan yksityisrannan pienistä sopista viinilasien kera.

Seuraava aamu alkoi virkistävästi pienellä pulahduksella mereen. Lokakuun alussa Montenegrossa oli miellyttävät 25 astetta lämmintä, eikä vesi ollut kylmää.

Aamu-uinnin jälkeen nautin aamukahvini ja edellispäivänä lähikaupasta ostetun croissantini terassilla. Vietin muutenkin paljon aikaa ulkona: kävelin hitaasti kaupunkiin ja takaisin ja iltapäivän lueskelin terassilla, kunnes aurinko laski ja siirryin pehmoiseen petiini.

Sillä tästä Hayal Boutique Hotelissa on lopulta kyse: rentoutumisesta meren rannalla.

Kohokohta

Uskomattoman kaunis ja rentouttava sijainti.

Syitä vierailuun

  • Harmoninen paikka rentoutua meren rannalla.
  • Vertaansa vailla oleva sijainti lähellä Baria: eristäyneisyyden tunne vilkkaamman ympäristön keskellä.
  • Erittäin avuliaan ja ystävällisen perheen omistama hotelli – tue pienyrityksiä!

Hayal Boutique Hotel Booking.comissa
Hayal Instagramissa

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retortravels.

Leave A Reply