Hotel Pigalle – Göteborgin hehkein hotelli

0

Hotel Pigalle on sensuellin tunnelmallisesti sisustettu hotelli Göteborgin vanhassa kaupunginosassa, lähellä rautatieasemaa.

Hotel Pigalle, Göteborg

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Pigalle

Sijainti

Hotel Pigalle sijaitsee Göteborgin keskustassa, kanaalien reunustaman vanhan kaupunginosan alueella. Läheltä löytyykin paitsi vanhakaupunki mukulakivikatuineen, kahviloineen, ravintoloineen ja putiikkeineen myös esimerkiksi ihastuttava kauppahalli ja Trädgårdsföreningenin puisto palmutaloineen. Rautatieasema on kolmen minuutin kävelymatkan päässä.

Hotel Pigalle, Göteborg
Hotel Pigalle, Göteborg

Tyyli

Hotellin rakennus on peräisin 1700-luvulta, mutta itse hotelli on sisustettu 1920-luvun tyyliin. Pigallessa hallitsee tummanpuhuva tyyli nahkasohvineen, näyttävine lampunvarjostimineen ja paksuine verhoineen: täällä vieraillessa tuleekin olo kuin olisi astunut ylelliseen vanhanajan kestikievariin. Sensuellit valokuvat koristavat käytäviä ja hyllyillä nököttävät hauskat koirapatsaat tuovat ilmeeseen kepeyttä.

Heti ulko-ovesta sisään astuttaessa tullaan vastaanottoon, ja respan vierestä löytyy myös ihastuttava baari. Täällä on muhkeita nojatuoleja ja kimaltelevia kattovalaisimia, ja raskaat samettiverhot pitävät modernin maailman kiireet ikkunoiden toisella puolella.

Ylimmässä kerroksessa on puolestaan hotellin ravintola Atelier, jossa tarjoillaan myös aamiainen. Ravintolassa jatkuu Pigallen tyyli; lisänä täällä ovat kuitenkin myös suuri takka sekä seiniä reunustavat koristeelliset asetelmat pulloja ja kirjoja. Sisustus sopii sekä upean illallisen että dekadentin aamiaishetken tunnelmanluojaksi.

Ravintola Atelier
Ravintola Atelier

Vierailuni

Vietin yön Pigallessa junamatkallani Tukholmasta Göteborgin kautta Osloon. Hotellin sijainti muutaman minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta oli ihanteellinen – kuten myös hotellin henkilökunnan suhtautuminen mukanani matkustavaan Fred-koiranpentuun.

Kiersin päivän entisen kotikaupunkini symppiksiä kortteleita sekä vanhassa kaupunginosassa että puutalokorttelisto Hagassa. Olin varannut illallisen Pigallesta klo 17.30, ja mietin, olisiko ravintolassa muita niin aikaisin. Huoli oli turha, sillä kuuteen mennessä Atelier oli nähdäkseni täysi. Ruoka oli äärimmäisen herkullista – söin täällä elämäni parhaat kampasimpukat. Pigallen ravintola ja baari ovatkin suosittuja sekä hotellivieraiden että paikallisten keskuudessa.

Illalla nautin hotellihuoneeni muhkeasta sängystä lueskellen pitkälle yöhön. Fredille oli oma sänkynsä: samettinen peti.

Hotel Pigalle, Göteborg
Hotel Pigalle, Göteborg

Aamiainen oli yhä herkullinen kuin illallinen. Tarjolla oli lettusia, leikkeleitä, leipiä, hedelmiä ja terveellisiä juomia sekä lämpimiä aamiaisvaihtoehtoja. Ja vaikka tila täyttyi jälleen nopeasti, oli tunnelma rauhallisen intiimi.

Kohokohta

Pigallen sisustus. Asuessani Göteborgissa unelmoin vierailusta hotellissa – pandemia kuitenkin esti tämän osaltani. Nyt nautin visiitistäni täysin rinnoin: hotelli osoittautui vielä upeammaksi – ja sympaattisemmaksi – kuin mitä aina Pigallen ohi kävellessäni olin uskaltanut unelmoida. Täydellinen!

Syitä vierailuun

Ihana tunnelma
Sijainti keskustassa ja rautatieaseman lähellä
Lemmikkiystävällinen

Hotel Pigalle, kotisivut
Huone kahdelle alk. 90 euroa (hinta joulukuulta 2023)

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply