Hotelli viidakkorotkossa: Ani’s Villas, Ubud, Bali

0

Ani's Villas, Ubud, Bali

Balin kulttuuripääkaupunki Ubud on tunnettu syvän vihreistä riisipelto- ja viidakkomaisemistaan. Jos haluat majoittua viidakon siimeksessä edulliseen hintaan, Ani’s Villas on paikka sinulle.

Vilkkaan kadun laidassa seisoessaan ei voisi ikinä arvata, että talojen takana on rotko ja siellä hotelli. Ystävällinen ja ammattitaitoisen oloinen henkilökunta kantaa matkatavaramme ripeästi vastaanottokerrokseen, jonka kaiteen yli avautuu näkymä sademetsän ympäröimälle temppelille. Täytyy oikein henkäistä syvään ja onnitella itseään, että tuli valinneeksi tämän paikan – varaussivuston vaatimattomista kuvista huolimatta.

Jatkamme vielä pari kerrosta alas. Portaikossa roikkuu kyltti, jossa lukee Once a year, go some place you´ve never been before. Meille tuo paikka on nyt Ubud.

Kävelemme trooppisten kasvien reunustamaa puutarhamaista kulkuväylää aivan perimmäiseen sopukkaan, jossa huoneemme ja terassimme jo odottaa. Suoraan niiden edessä sattuu olemaan hotellin kotitemppeli, johon päivittäiset canang sari -uhrikorit ja suitsukkeet myöhemmin tuodaan. Valokuvaajalla kävi tuuri!

Ani's Villas, Ubud, Bali

Matkalla huoneeseemme olemme jo ehtineet huomata vielä yhdet alaspäin vievät portaat: ne johtavat uima-altaalle, jonka takana kuohuu rotkon pohjalla virtaava joki. Puitteet aamu- ja iltauinneille näyttävät olevan kunnossa.

Siistissä neljän hengen perhehuoneessamme on kaksi suurta, hyttysverkoin ympäröityä parivuodetta, valtava kylpyhuone ja kalustettu terassi. Erillisestä sisäänkäynnistä pääsee pieneen keittiöön, jossa on jääkaappi, keittolevy ja tiskiallas. Majoitus maksaa noin 40 €/yö (kahden hengen huoneen saa puolta halvemmalla). Hotelli ei ole aivan Ubudin edullisimpia, mutta sen hinta-laatusuhde on mielestäni erittäin hyvä.

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ubud on melko vilkas turistikaupunki, mutta sitä ei Ani’s Villas -hotellissa huomaa. Mennessämme ensimmäistä kertaa altaalle ja kellahdettuamme aurinkotuoleihin tajuamme, miksi koko paikka tuntuu niin syrjäiseltä ja rauhalliselta – kuin olisimme keskellä villliä viidakkoa, vaikka viistosti yläpuolellamme sillalla, vain parinsadan metrin päässä, kulkee vilkkaasti liikennöity tie. Kuohuva joki pitää niin kovaa meteliä, että kaikki muut äänet hukkuvat sen alle.

Voimme siis rauhassa uppoutua illuusioomme syrjäisestä sademetsähotellista keskellä ei-mitään. Ja niin mukavaa kuin onkin kuvitella olevansa kaukana kaikesta, on silti kätevää, kun ydinkeskustaan on vain 10 minuutin kävelymatka.

Ani's Villas, Ubud, Bali

Yöllä saamme myös muistutuksen siitä, miksi alueella on niin huumaavan vehreää ja joki kuohuu niin villisti. Rankkasade tulee äkisti ja piiskaa kattoamme tuntikausia. Paikallisille se näyttää olevan normaalia, meille kuin vedenpaisumus. Aamulla luonto heräilee höyryävän kosteana uuteen päivään ja kylpyammeemme on täyttynyt ääriään myöten vedellä. Henkilökunta tulee tottuneesti korjaamaan putket – tuskin tämä on ensimmäinen kerta.

Parasta hotellissa on syödä aamiaista temppeli- ja sademetsänäkymää ihaillen. Ani’s Villas on huomioinut maiseman upeasti ravintolansa suunnittelussa: avonaista seinää reunustaa tiski, jonka ääressä on rivi mukavia nojatuoleja. Little Talks Ubud on kodikas kahvila, ravintola ja kirjasto, jossa voi käydä istuskelemassa, vaikkei yöpyisikään hotellissa. Se näyttää myös olevan jonkinlainen taiteilijoiden kokoontumispaikka, jossa vallitsee inspiroiva ilmapiiri.

Aamiaiseksi valitsemme vihreitä balilaisia lettuja banaanitäytteellä, siirapilla ja kookoksella. Pöytään tuodaan myös tuoremehua ja hedelmäsalaattia, ja kaiken kruunaa bali kopi, balilainen kahvi. Katselemme ohi liihottavia komeita perhosia ja läheisten puiden lehvästöissä lehahtelevia lintuja. Temppelin pagodat kohoavat rotkon vastapuolella viidakon keskeltä ja alhaalta kuuluu vaimeaa joen kohinaa. Taidamme olla paratiisissa.

Ani's Villas, Ubud, Bali

Taustalla näkyvä temppeli, Gunung Lebah, on yksi Ubudin kauneimpia. Sitä pääsee katsomaan kiertämällä päätien kautta siltaa pitkin rotkon toiselle puolelle ja kysymällä sitten tietä – tai eksymällä mutaisiin, liukkaisiin portaisiin, jotka vievätkin jokirantaan, ja rypemällä sieltä pusikoiden läpi. Aivan temppelin vierestä lähtee myös Ubudin kenties kuuluisin kävelyreitti Campuhan Ridge Walk, joka vie harjun laelle upean vihreisiin maisemiin. Ani’s Villas -hotellin sijainti on siis mitä ihanteellisin luonnonystäville.

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani’s Villas tarjoaa edullista majoitusta noin 700 metrin päässä Ubudin keskustasta, kuitenkin aivan omassa rauhassaan. Liikuntaesteisille tai pikkulapsiperheille se ei jyrkkien portaiden vuoksi sovellu, mutta vähän isompien lasten kanssa kokemus oli kertakaikkisen upea.

Vaikka hotellit ovat meille usein vain nukkumista varten, jäi Ani’s Villas mieleemme tärkeänä osana matkakokemustamme. Se oli muutakin kuin vain yöpaikka: se avasi eteemme kauan odottamamme viidakkonäkymän, jota lähdimme Ubudista hakemaan. Oli ikimuistoista päästä osaksi balilaista luontoa ja kulttuurimaisemaa temppeleineen.

Ani’s Villas / Little Talks Ubud

Jalan Raya Campuhan, 80571 Ubud, Bali, Indonesia
Puh: (+62) 361 4792529
Sähköposti: littletalksubud@gmail.com
Nettisivut (Little Talks Ubud): littletalksubud.com

Ubudin nähtävyyksistä voit lukea täältä!

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

Ani's Villas, Ubud, Bali

 

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply