Hotellivinkki: Cotton House Hotel, Barcelona, Espanja

0

barcelona-cotton-house-olohuone

Yö Cotton House Hotelissa Barcelonan elegantilla Eixamplen alueella on ylellinen hotellielämys nautiskelijoille.

Katalonialaisen porvarissuvun asunnoksi 1800-luvulla rakennettu Cotton House Hotel huokuu historiaa: 1900-luvun puolivälissä puuvillatuottajien killan päämajaksi muutettu rakennus koki täyssaneerauksen vuonna 2015, ja avasi ovensa 5 tähden luksushotellina.

Nyt Cotton House Hotelista löytyy 83 huonetta, joista viisi sviittejä. Huoneiden nimet, kuten “Damask” ja “Egyptian Cotton”, kuvastavat rakennuksen historiaa katalonialaisen puuvillatuotannon keskiössä. Jokaisen huoneen perusvarustukseen kuuluu esimerkiksi Nespresso-kahvinkeitin, Wifi sekä kylpytakit ja tohvelit. Hotellissa on myös kuntosali, ravintola Batuar kattavine drinkkilistoineen ja kattoallas, jolta avautuvat huikeat näkymät kohti muutaman korttelin päässä sijaitsevaa Antonio Gaudín Sagrada Familiaa.

barcelona-cotton-house-kattoterassi

barcelona-cotton-house-portaatHotellin tyylikkäästä sisustuksesta vastasi Làzaro Rosa-Violán. Puhtaan valkoinen ja kirkas turkoosi tuovat tervetullutta kontrastia lämpimiin värisävyihin, ja lasikaappien taa on aseteltu tyylikkäiksi riveiksi kangasvakkoja muistutukseksi rakennuksen historiasta. Oleskelutilojen nahkasohvat houkuttelevat istahtamaan aloilleen ja uppoutumaan hotellin tunnelmaan pidemmäksikin aikaa: ilmapiiri Cotton Housessa on kuin 1900-luvun alun väliamerikkalaisessa luksushotellissa, jossa sakean sikarin savun on korvannut raikas Cotton House Hotelin nimikkotuoksu.

Kuudennen kerroksen huoneeni, jonka luokitus on “Cotton”, parveke antaa ympäröivän barcelonalaiskortteliston ylle sekä hotellin takapihalla sijaitsevalle terassille. Huoneessa kaikki liinavaatteista suihkutuotteisiin on ylellistä laatua: yö Cotton Housessa onkin ennemmin kokonaisvaltainen elämys kuin välttämätön lepohetki kaupunkiloman tiimellyksessä.

Cotton House Hotel, Barcelona

Yö kahden hengen huoneessa Cotton House Hotelissa alkaen 215 euroa.

Aamiainen katetaan Batuar-ravintolan tiloihin, ja kattaus sisältää kaikkea aina hedelmämehuista itse koottaviin baageleihin, erilaisiin leipiin, croissanteihin ja kakkupalasiin. Tarjolla on myös juustoja ja lihoja, ja terveellisten aamiaisten ystävä voi koota itselleen hedelmäsekoituksen tai jugurttiannoksen pähkinöin ja granoloin höystettynä. Espanjalainen cortado, eli kahvi maitotilkalla, antaa päivään tarvittavan potkun.

barcelona-cotton-house-aamiaisnakyma

barcelona-cotton-house-aamiainenOnkin vaikea valita mikä Cotton Housessa on parasta: historiallinen rakennus, sijainti, Batuar drinkkilistoineen, sisustus, hotellin ylellinen tunnelma, kattoallas näkymineen… vai sittenkin aamiainen.

Cotton House Hotel

Gran Via de les Corts Catalanes 670
Puh: +34 934 50 50 45
Nettisivut: www.hotelcottonhouse.com

barcelona-cotton-house-batuar-bar

Jutun kaikki kuvat © Paula Hotti

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Cotton House Hotelin kanssa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply