Kulttuurinystävän valinta: Hotel JL No76, Amsterdam

0
Hotel JL No76, AmsterdamRijksmuseum, Van Gogh Museum ja Stedelijk Museum. Kolme mahtavaa museojättiä ja muutama pienempi, kaikki Amsterdamin Museumpleinillä. Ja aivan kulman takana täältä: Hotel JL No76.

Hotel JL No76 sijaitsee Jan Luijkenstraatilla, numerossa 76. Katu on rauhallinen, lähinnä hotelleiden, päiväkodin ja asuinrakennusten reunustama katu. Taattuun amsterdamilaistyyliin Hotel JL No76:n edustalla seisoo pitkä rivi hotellin tunnuksella varustettuja polkupyöriä, joita vierailijat voivat vuokrata käyttöönsä.

Hotel JL No76, Amsterdam

Hotellin aula on pienehkö, elegantti ja hillitty. Kokonaisilmettä piristävät kuitenkin muutamat hauskat yksityiskohdat, kuten jonossa kilpaa juoksevat koirat. Alimmassa kerroksessa sijaitsee vastaanoton lisäksi oleskelu- ja ruokailutila. Kesäsäällä ruokasalin kautta pääsee myös pieneen puutarhaan, mutta nyt, sateen tihkuessa ulkosalla, muutama asiakas naputtelee tietokoneellaan pöytien äärellä ja yksi hotellivieras lueskelee rennosti nojatuolilla.

Hotel JL No76, Amsterdam

Hotel JL No76, Amsterdam

Oleskelutilasta löytyy myös “honesty bar”, jonka sisältöä hyödyntämällä asiakkaat voivat vapaasti virvoittaa itsensä joko limonaadien, drinkkien tai kahvin voimin.

Hotel JL No76 on osa Vondel Hotels -ketjua, jolla on viisi pientä designhotellia, huoneistoja ja kaksi ravintolaa eri puolilla Amsterdamia. JL No76:ssa on 39 huonetta, joiden hinta kahdelle hengelle vaihtelee sadan ja kahdensadan euron välillä – Amsterdamin yleiseen hinta-laatusuhteeseen verrattuna Vondel Hotelsien laatu on erinomainen.

Hotellihuoneet jatkavat aulan seesteisen pelkistettyä linjaa – tämä on hotelli, jossa myös liikematkalainen viihtyy. Pitkän työpäivän päätteeksi voi rentoutua kylpyhuoneen kiiltävässä ammeessa ja katsoa samalla vaikkapa televisiota.

Jan Luijkenstraat on rauhallinen ja hotellihuoneessani vallitsee täydellinen hiljaisuus – mikä ei ole ihme kaupungissa, jossa on enemmän polkupyöriä kuin ihmisiä.

Hotel JL No76, Amsterdam

Hotel JL No76, Amsterdam

COCO-Mat-pedit tarjoavat täydelliset yöunet.

Hotel JL No76, AmsterdamJa sitten sananen aamiaisesta!

Noutopöydän lisäksi aamiaiseen kuuluu myös à la carte -listan tarjonta, kuten maailmankuulut hollantilaislettuset – tämä on seikka, jota en tiennyt, kunnes täysin tyytyväisenä noutopöydän antimia jo puputtaessani minulta kysyttiin toiveita ruokalistalta. Annoin vatsalleni hetken tuumaustauon, ja myöntävän vastauksen saatuani päädyin tilaamaan vielä lettuja.

Kaksi aamiaista yhdellä iskulla! Tämä, jos mikä, on onnistunut hotellivierailu.

Jutun kuvat © Paula Hotti.

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Hotel JL No76:n kanssa.

 

Hotel JL No76

Jan Luijkenstraat 76
Puh: +31 (0)20 3 485 555
Sähköposti: info@hoteljlno76.com
Nettisivut: www.hoteljlno76.com

About Author

Opiskellut englantilaista filologiaa Helsingissä ja kirjallisuutta Jyväskylässä. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Skotlannissa. Tällä hetkellä kääntää, kirjoittaa, juo kahvia ja pitää Sateenmuruja-blogia Lontoossa. Kiinnostunut matkustamisen ideologioista ja matkakirjallisuuden seikkailijoista.

Leave A Reply