Hotel V Fizeaustraat – urbaania Amsterdamia

0

Amsterdam tunnetaan historiallisten talorivien reunustamista kanaaleistaan, mutta majoitusta miettiessä matkailijan kannattaa pitää mielessä myös urbaani Amsterdam.

Hotel V Fizeaustraat sijaitsee Amsterdamin eteläosassa Watergraafsmeerin kaupunginosassa, noin vartin raitiovaunumatkan päässä Amsterdamin historiallisesta keskustasta. Amsterdamin toinen rautatieasema, Amstel, sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellilta, ja täältä on kätevä kulkuyhteys myös Schipholin lentokentälle.

Hotel V Fizeaustraat on osa Hotel V -ketjua, jolla on Amsterdamissa kaksi muutakin hotellia. Näistä Fizeaustraat on uusin. Hotellissa on 91 huonetta ja yksi sviitti. Huonetyypit on jaettu kolmeen: comfort, deluxe ja deluxe premium. Huoneiden hinnat vaihtelevat 119 ja 230 euron välillä, sviittiä on tiedusteltava sähköpostitse suoraan hotellilta.

Ensinäkemältä ei uskoisi, että kulmikas, virastotaloa muistuttava 1970-luvulta peräisin oleva rakennus sulkee sisäänsä todellisen unelmahotellin. Lähestyessäni rakennusta Amstelin rautatieasemalta se muistuttaa mahtavine neonvaloin rakennettuine logoineen trendikkään retro-supersankarin päämajaa.

Sisätiloissa hotellin suoralinjaisen tyylikäs retro-sisustus jatkaa rakennuksen 1970-lukulaista henkeä, ja heti aulaan astuttuani ulkokuoren kolhous unohtuu: Hotellin ilmettä pehmentävät korituolit ja lukuisat viherkasvit. Viherkasvien ja korihuonekalujen yhdistelmä luo mielikuvan tropiikin elegantista hotellista, ja voin hyvin kuvitella levittäväni kamerani ja karttani aulabaarin pöydälle ja aloittavani tulevien matkojen suunnittelun kahvikupin tai drinkin nautiskelun ohella.

Huoneista löytyy kahvin- ja teenkeittovälineet, hyvin varustellut ja valkeuttaan hohtavat kylpyhuoneet sekä laadukkaat pedit. Omasta deluxe-huoneestani löytyy myös sohvarykelmä, missä on mukava nauttia kuppi kahvia rauhassa ja punoa juonia Amsterdamin valloittamiseksi!

Hotellin aulasta löytyy myös ravintola Lobby, josta on nopeasti tullut pienimuotoinen sensaatio Amsterdamissa – tänne saavutaan syömään kauempaakin. Kulinaristimatkaajan kannattaa tehdä Lobbyyn varaus, sillä pöydät täyttyvät nopeasti – eikä ihme, illallinen on yksi parhaista Amsterdamissa nauttimistani. Lobbyssa tarjoillaan illallisen lisäksi myös lounasta ja aamiaista.

Nautin harvoin matkoillani illallisen hotellilla, mutta tunnelma Lobbyssa ei vastaa yleisiä odotuksiani turistimassoja ruokkivista hotelliravintoloista: Ympärilläni levittäytyy iloisesti rupatteleva sekalainen sakki liikematkalaisia, turisteja, paikallisia ja syntymäpäiviä juhliva suurperhe. Ruoka on kunnianhimoisesti valmistettua ja kokkeja voi tarkkailla avokeittiössä työssään.

Ja tunnustettava se on: vatsa täynnä Lobbyn herkkuja on huojentavaa, ettei tarvitse enää astahtaa Amsterdamin öisille ja sateisille kaduille, vaan voin vain hurauttaa hissillä kolmanteen kerrokseen ja laskea uneliaan pääni upottavalle tyynylle…

Hotel V Fizeaustraat

Fizeaustraat 2
Puh: +31 (0)20 662 3233
sähköposti: stay@hotelv.nl
nettisivut: www.hotelvfizeaustraat.nl

Jutun kuvat © Paula Hotti.

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Hotel V Fizeaustraatin kanssa.

About Author

Opiskellut englantilaista filologiaa Helsingissä ja kirjallisuutta Jyväskylässä. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Skotlannissa. Tällä hetkellä kääntää, kirjoittaa, juo kahvia ja pitää Sateenmuruja-blogia Lontoossa. Kiinnostunut matkustamisen ideologioista ja matkakirjallisuuden seikkailijoista.

Leave A Reply