Hotellivinkki: Lapland Hotel Oulu

2

lapland-hotel-oulu

Aivan Oulun ytimessä sijaitseva Lapland Hotel Oulu on tyylikäs ja moderni Lappi-aiheinen kaupunkihotelli, jossa viihtyy koko perhe.

Vietettyämme viikon Tunturi-Lapissa sopi Lapland Hotel Oulu kotimatkan yöpaikaksi paremmin kuin hyvin: siellä me helsinkiläiset saimme alkavaan Lappi-ikävään heti tuoreeltaan pientä lievitystä. Hotellin tarjoilema hienostunut Lappi oli kuitenkin melko erilainen kuin se retkeilijän Lappi, josta olimme juuri tulossa.

Oulun keskustassa Tuomiokirkon ja historiallisen Ainolan puiston vieressä sijaitseva Lapland Hotel Oulu on ottanut vaikutteita Lapin luonnosta ja tarinoista ja muuntanut ne uudenlaiseksi, moderniksi Lappi-saduksi. Tässä Lapland Hotels -ketjuun kuuluvassa hotellissa on 160 huonetta, aulabaari, ravintola sekä sauna- ja kylpyosasto. Kokonaisuuteen kuuluu myös vuonna 1652 rakennettu Ynninkulma juhla- ja kokoustiloineen.

Uusvanha pari: Lapland Hotel Oulu ja Ynninkulma.

Uusvanha pari: Lapland Hotel Oulu ja Ynninkulma.

Lappi näkyy Lapland Hotel Oulussa monella tapaa. Hotellin sisätilojen väritys on maanläheinen ja sisustuksessa on hyödynnetty paljon luonnonmateriaaleja. Seinillä on Lappi-aiheisia valokuvia: poroja ja maisemia. Lappi-rekvisiittaakin löytyy shamaanirummuista taljoihin ja sarviin. Kokoushuoneita on nimetty Lapin paikkakuntien mukaan esimerkiksi Äkäslompoloksi ja ruokalistalla on itseoikeutetusti Lapin makuja.

Hotellin yleisilme on tyyliltään yhtenäinen, mikä tekee kokonaisuudesta harkitun oloisen. Vaikuttavinta ovat yleiset tilat: tyylikkäästi sisustettu aula, baari ja ravintola. Rakennuksessa on suuret kattoikkunat, joista valo tulvii kauniisti sisään aurinkoisena päivänä.

lapland-hotel-oulu-yleiset-tilat

Lappi-teema jatkuu myös huoneiden puolella pieninä yksityiskohtina: tauluina, kultaisina poronsarvina sängyn päällä ja porokuvioisina koristetyynyinä. Muuten huoneet ovat melko tyypillisiä moderneja ja siistejä hotellihuoneita. Pientä luksusta oleskeluun tuovat esimerkiksi tyynyvalikoima ja suuri televisio.

Me majoituimme koko perheen voimin Comfort-luokan huoneeseen, jonka sohvasta sai lisävuoteen kahdelle lapselle. Ylimääräinen peti teki tilasta hieman ahtaan. Ihanteellisimmillaan huoneet toimivat kaiketikin pariskunnille. Saatavilla on myös De Luxe ja Premium-luokan huoneita sekä sviittejä.

lapland-hotel-oulu-huone

Yksi vierailun kohokohdista oli kylpyosasto, jonka olemassaolosta emme etukäteen edes tienneet. Pukuhuone oli pikkuinen ja saunakin yllättävän kompakti, vain tavallisen perhesaunan kokoinen. Meillä oli kuitenkin onnea, sillä muita saunojia ei ollut montaakaan. Allas oli juuri riittävän kokoinen virkistävään uintiin. Jos haluaa saunoa vain oman porukan kesken, on hotellissa myös tilaussaunoja.

Tämän tason hotellissa aamiaiselta odottaa paljon, eikä Lapland Hotel Oulu pettänyt. Kauniissa ja viihtyisässä tilassa Lapin makuja ja tavanomaisempaa aamiaista yhdistelevä kattaus pääsi oikeuksiinsa. Aamiaiseen kannattaa täällä varata paljon aikaa – ehkä se on joillekin jopa syy tulla hotelliin?

lapland-hotel-oulu-ravintola

lapland-hotel-oulu-aamiainen

Lapland Hotel Oulu on elegantti kaupunkihotelli, jossa pääsee keskelle hienovaraisesti toteutettua Lappi-teemaa. Se on kokemus, johon kannattaa hyvällä syyllä sisällyttää myös kiireetöntä istuskelua. Kokemuksen viimeistelee ystävällinen, ammattimainen palvelu. Johdonmukainen Lappi-konsepti toimii ja saa vieraat viihtymään.

Lapland Hotel Oulu. Myös lapset viihtyivät Lapland Hotel Oulussa.

Myös lapset viihtyivät Lapland Hotel Oulussa.

Lapland Hotel Oulu

Kirkkokatu 3, Oulu
Puh: 020 7639130
Sähköposti: oulu@laplandhotels.com
Nettisivut: www.laplandhotels.com/FI/kaupunkihotellit/oulu

Jutun kaikki kuvat © Päivi Kaarina Laajanen.

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Lapland Hotel Oulun kanssa.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

2 Comments

Leave A Reply