Hotellivinkki: Mr. Jordaan, Amsterdam

0
Kuva: © Mr. Jordaan

Kuva: © Mr. Jordaan

Ihastuttava ja edullinen Mr. Jordaan on hotellivalinta niille, jotka kaipaavat Asterdamin-matkallaan tyylikästä kodikkuutta.

Jordaan on yksi Amsterdamin historiallisen kanaalialueen kaupunginosista: täällä pienet kivisillat kaartuvat hitaasti lipuvien kanaalien yli ja talojen sisäänkäyntejä koristavat kukkaistutukset. Alueella vallitsee pikkukylämainen tuntu – suurkaupungin ravintolatarjontaan yhdistettynä!

Mr. Jordaan sai alkunsa 1960-luvulla, kun herra Jordaan käveli paikalliseen turistitoimistoon ja alkoi mainostaa sohvaansa Amsterdamiin saapuville matkalaisille. Sohvasta tuli nopeasti hitti, ja pian Jordaan laajensi toimintaansa lisäämällä majataloonsa ensin huoneita ja lopulta koko naapurirakennuksen.

Mr. Jordaan sijaitsee kuvankauniin Bloemgracht-kanaalin varrella, ja kulman takaa löytyy esimerkiksi yksi Amsterdamin vierailluimmista kohteista, Anne Frank Museum. Ruokamatkaajille lähistöltä löytyy vaikkapa moderniksi kauppahalliksi muutettu entinen raitiovaunujen halli sekä kulman takana sijaitseva kaunis katu Tweede Tuindwarsstraat erilaisine ravintoloineen ja bistroineen.

Mr. Jordaan. Kuva: © Paula Hotti

Kuva: © Paula Hotti

Ensikertaa Amsterdamiin matkaavalle Mr. Jordaan on ihastuttava valinta: Ennen kuin olen ehtinyt edes saapua hotellille, olen jo kaivanut kameran laukustani ja pysähtynyt kanaalien ääreen tuon tuosta. Valokuvatessani matkalaukkujaan vetävät, eksyneen oloiset ranskalaisleidit tiedustelevat minulta hotellin sijaintia, ja lähdemme kävelemään oikeaan suuntaan yhtä matkaa.

Punertavat tiiliseinät sekä suuret peilit hallitsevat Mr. Jordaanin eteisaulaa. Huonekalut ovat kaarevaa retroa, ja värimaailma on rauhallisen murrettu. Aulasta laskeudutaan muutama askelma katutason alapuolella sijaitsevaan ruokailutilaan. Tila on koristeltu matkalaukuin, kaktuksin ja inspiroivien tekstien täyttämin liitutauluin. Yhdellä kaapistolla nököttää myös asiakkaiden vapaasti käytössä oleva kahvikone.

Kuva: © Mr. Jordaan

Kuva: © Mr. Jordaan

Kiipeän puista portaikkoa pitkin hotellin ylimpään kerrokseen – painavampien kantamusten kanssa saapuvien onneksi hotellista löytyy myös hissi, mikä ei ole itsestäänselvyys Amsterdamin kanaalinvarsien historiallisissa rakennuksissa!

Huoneeni edustalla on pienehkö oleskelutila retro-televisioineen ja sohvaryhmineen, ja huoneessani vallitsee ihanan ullakkohuoneen tuntu: Jykevät parrut tukevat vinoa kattoa ja näkymä antaa punatiilisten amsterdamilaiskattojen ylle.

Vaikka huoneesta ei malttaisi poistua hetkeksikään, ympäröivä Jordaanin alue houkuttelee minut pienelle iltakävelylle – suosittelen kiviuunissa paistettua pitsaa läheisessä La Perlassa! Kävelen Amsterdamin yössä muutaman minuutin matkan takaisin Mr. Jordaaniin. Katuvalot heijastuvat kauniisti kanaalin pintaan. Liikennettä ei enää tähän aikaan ole, ja olen lähes ainoa kulkija kuvankauniissa lavasteissa.

Mr. Jordaanissa ranskalaisleidit jutustelevat alakerran ruokasalissa. Toivottelemme hyvät yöt, ja lähden kipuamaan ullakkohuoneeseeni. Vatsa täynnä ja jalat mukavasti väsyneinä levollinen uni Mr. Jordaanissa maittaa pitkälle aamuun saakka.

Kuva: © Mr. Jordaan

Kuva: © Mr. Jordaan

Mr. Jordaan

Bloemgracht 102
Puh: +31(0)20 626 5801
sähköposti: stay@mrjordaan.nl
nettisivut: www.mrjordaan.nl

Mr. Jordaan. Kuva: © Paula Hotti

Kuvat: © Paula Hotti

Jutun kuvat © Mr. Jordaan & Paula Hotti.

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Mr. Jordaanin kanssa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply