Hotellivinkki: Pariisin Ville, Porvoo

0
Porvoo - Pariisin Ville

Porvoo – vanhan kaupungin lumoa.

Porvoo hurmasi minut ensisilmäyksellä, ja vanhassa kaupungissa sijaitseva Pariisin Ville jatkaa kaupungin luomaa lumoa. Hotellissa tiivistyykin koko idyllisen alueen henki: leppoisan keveä tyylikkyys ja lähiyrityksiä suosiva etiikka hyppysellisellä vanhanajan eleganssia.

Hotelli Pariisin Villen kymmenen kahden hengen huonetta sijaitsevat kahdessa kerroksessa: alakerran huoneet reunustavat vastaanottoaulaa ja viinibaaria, yläkerran huoneet taas aamiaishuonetta. Keski-Euroopan viinialueiden viinein täytetty viinibaari sulkeutuu jo kello kuudelta illalla, joten meluhaittaa ei viinibaarista alakerran huoneisiin koidu.

Jokaisessa huoneessa on pieni oleskelutila kirjoituspöytineen, makuuhuone ja laadukkain hiustenhoitotuottein varustettu kylpyhuone. Aurinkoisena ja kuumana kesäpäivänä huoneen viileä ilmastointi ja pimennysverhot tulivat tarpeeseen.

Pariisin Villen sisustuksen elegantit kuosit tuovat mieleen brittiläisten maalaiskartanoiden estetiikan, niin että jokaiselle löytyy jotain: romantikko voi yöpyä ruusukuvioin tapetoidussa huoneessa, kun taas kenties liikematkalla oleva vieras valitsee jämäköin raidoin sisustetun huoneen. Saan kuulla, että myös koiraystävämme ovat tervetulleita Pariisin Villeen.

Pääasiassa Pariisin Ville on suunnattu aikuisille, ja hotelli sopiikin erinomaisesti pariskunnille, ystäväseurueille tai hemmottelua kaipaaville soolomatkaajille. Huoneiden hinnat vaihtelevat 135 ja 290 euron välillä. Lasten kanssa matkustavien kannattaa olla yhteydessä hotelliin varauksen yhteydessä, sillä lisävuoteita on tarjolla vain yksi.

Erityisen vaikutuksen teki hotellivierailuni kohokohta, aamiainen. Kevein sävyin sisustetussa aamiaishuoneessa oli tarjolla lähiyritysten, kuten lihapuoti HEREK:in ja Huovilan leipomon tuotteita, hitaasti haudutettua puuroa, suklaakakkusia, raikasta raparperimehua ja hyvää kahvia – tietysti Porvoon paahtimolta. Ylellinen hemmottelija voi tilata myös huoneeseen tarjoiltavan samppanja-aamiaisen suklaaherkkujen kera (65€ kahdelle).

Porvoo - Pariisin Ville

Hotellivierailun kohokohta oli aamiainen.

Hotelli Pariisin Ville onkin erityisen hyvä tukikohta kulinaristimatkalaiselle: hotellin oman aamiais- ja viinitarjonnan lisäksi naapurista löytyvät myös Stenrosien osaomistuksessa olevat maineikkaat Café Postres ja liharavintola Meat District sekä muita perinteisempiä kahviloita, ravintoloita ja suklaaputiikkeja.

Pariisin Villen ympärillä levittäytyy siis oikea kulinaristin paratiisi, joka tunnetaan myös nimellä Porvoon vanha kaupunki.

Hotelli Pariisin Ville

Jokikatu 43, Porvoo
Puh: 019 580 131
Sähköposti: info@pariisinville.fi
Nettisivut: pariisinville.fi

Jutun kaikki kuvat © Paula Hotti.

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Hotelli Pariisin Villen kanssa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply