Hotellivinkki: Pier 36, Donaghadee, Pohjois-Irlanti

0
Pier 36, Donaghadee, Pohjois-Irlanti
Majakka, sinivihreä merenrantapoukama, värikäs rantaviivan talorivistö: Donaghadeen kylän Pier 36 on sopiva levähdyspaikka kaikille, jotka haluavat herätä uuteen päivään Pohjois-Irlannissa ulappanäkymien rentouttamina.

Pier 36 sijaitsee Pohjois-Irlannin itärannikolla noin puolen tunnin ajomatkan päässä Belfastista ja on siten sopiva majoitusvaihtoehto Irlannin saaren itärannikkoa kiertäville. Donaghadeen kerrotaan olevan saaren aurinkoisin kolkka, ja hyvällä säällä täältä näkeekin horisontissa kohoavat Skotlannin kukkulat.

Donaghadee, Pohjois-Irlanti

Oranssihtavan julkisivun omaava Pier 36 ja siihen kuuluva ravintola ovat Donaghadeen vetonaulat ja sopiva kohde, jos pitää rauhallisesta merenrantamajoituksesta. Yhden hengen huone maksaa 50 punnasta (n. 63€) ylöspäin, kahden hengen 79–99 puntaa riippuen huoneen tasosta.

Hotellihuoneet ovat keveän merelliset sekä siistit ja sisustus vaikuttaa vastikään uusitulta. Alakerran pubi ja ravintola ovat ilmeisen suosittu kokoontumispaikka paikallisille. Ravintolan puolelta löytyy niin avarampaa syömätilaa kuin pieniä loošeiksi erotettuja soppia, etuosassa taas loimuaa takkatuli. Tunnelma on perin brittiläinen!

Myös aamiainen on tyypillinen majatalojen brittiaamiainen: tarjolla on niin muroja, myslejä, jugurtteja kuin tuoreita marjoja sekä menun puolelta erilaisia kananmuna-annoksia paahtoleipineen tai vaikkapa koko lautasen täyttävä ”full breakfast”.

Aamiaissaliin hotellihuoneiden uutuutta henkivä merellinen teema ei ole ulottunut, sillä huone on tummasävytteinen ja vanhanaikainen.

Donaghadee on noin 7000 asukkaan kaupunki, eikä itsessään tarjoa paljoakaan nähtävää: tunnetuin matkavaltti ovatkin satoja vuosia vanha satamapoukama sekä vuodelta 1836 peräisin oleva majakka. Ennen illallista käyn kävelyllä laskuveden tyhjentämällä satama-alueella, minkä jälkeen on mukava siirtyä tuulen tieltä lämpöiseen ravintolaan syömään. Aterian päälle vielä puolikas tuoppi pubin puolella, ja olen valmis untenmaille.

Pier 36, Donaghadee, Pohjois-Irlanti

Makeasti nukutun yön jälkeen matkailijaa tervehtii kylän päälle kohoava sateenkaari. Matka jatkuu kohti pohjoista, mutta Donaghadee on Pier 36:n ansiosta ollut mieleen jäävä matkamuisto.

Donaghadee, Pohjois-Irlanti

Pier 36

36 The Parade, Donaghadee, County Down, Northern Ireland, BT21 0HE
Puh: +442891884466
Sähköposti: info(at)pier36.co.uk
Nettisivu: www.pier36.co.uk

Donaghadee, Pohjois-Irlanti

Jutun kuvat: © Paula Hotti.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply