Hotellivinkki: Retrome Urban Retreat, Barcelona, Espanja

0

Retrome Urban Retreat, Barcelona, Espanja

Barcelona on urbaanien matkalaisten huippusuosittu kohde, ja Retrome Urban Retreat on mainio tukikohta kaupunkiin tutustumiselle.

Matkustellessa tulee tehtyä löytöjä, ja sitten erikseen löytöjä. Retrome Urban Retreat kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan: se on löytö, jota mieluummin hellyydellä vaalisi omissa yksityisissä matkamuistoissaan, muille mitään hiiskumatta. Löytö, joka tuntuu niin omalta, että samalla kun toivoisi voivansa pitää sen kokonaan omana tietonaan, tuntee myös ylpeyttä voidessaan jakaa toisille matkalaisille ilosanomaa sen olemassaolosta.

Sillä Retromessa todella on kaikkea, mitä urbaani matkalainen löydön määritelmään sisällyttää: hyvä sijainti lähellä maailmankuuluja Gaudí-nähtävyyksiä ja korttelista toiseen jatkuvia ravintoloita ja kahviloita, yksilöllisen tyylikäs vintage-sisustus aina yhteisöllisestä keittiöstä ja oleskelutilasta huoneiden yksityiskohtiin, ja mitä erinomaisin palvelu: vastassa oli jopa suomea puhuvaa henkilökuntaa – ja pikkukuppi matkalaiselle maittavaa espanjalaista espressoa!

Retrome Urban Retreat, Barcelona, Espanja

Retrome Urban Retreat sijaitsee Carrer Gironalla, Eixamplen alueella, joka oli vauraan katalonialaisen porvariston suosiossa 1900-luvun taitteessa. Kulkuväylät ovat leveitä ja puiden reunustamia, perheet ovat pysähtyneet tapaksille läheiseen kulmaravintolaan, nuorisojoukko maistelee oluitaan toisessa. Eixamplessa on rento tunnelma, joka ulottuu myös hotellin seinien sisäpuolelle.

Retrome Urban Retreat, Barcelona, Espanja

Hotellin yksitoista huonetta ja neljä huoneistoa sijaitsevat kahdessa vierekkäisessä rakennuksessa, joista toisessa on myös vastaanotto ja vieraiden oleskelutilat. Tällä hetkellä vain huoneita käsittävään rakennukseen avataan Retromen oma keittiö ja ruokasali vuonna 2017, jolloin hotellista saa myös aamiaista. Nyt aamiainen nautitaan vastapäisessä kahvilassa, mikä sekin oli mukava pikkulisä matkalaiselle, joka haluaa edes hetken kuvitella asuvansa Eixamplen kuulussa kaupunginosassa.

Retrome Urban Retreat, Barcelona, Espanja

Kahden hengen huoneet Retromessa maksavat talvikauden 65–95 eurosta kesäkuukausien (maaliskuun puolivälistä marraskuun puoliväliin) 120–145 euroon. Aamiainen maksaa 7 euroa.

Retrome Urban Retreat, Barcelona, Espanja

Retro sisustus toimii tässä urbaanissa retriitissä hienosti: se on tyylikästä mutta samalla kodikasta. Tuotteet sängyistä suihkuöljyyn ovat huippulaatua, ja makoisasti nukutun yön jälkeen on mukava astahtaa parvekkeelle tarkkailemaan ohi hiljalleen virtaavaa liikennettä. Vaikka olen Barcelonan keskustassa, ilma tuntuu raikkaalta ja lupaa hyvää: edessä on taas uusi aurinkoinen päivä.

P.S. Retrome Urban Retreatin ensimmäinen hotelli sijaitsee Roomassa – oletko jo löytänyt sen?

Retrome Urban Retreat

Carrer Girona 85
Puh: +34 931 74 40 37
Sähköposti: info@retrome.net
Nettisivut: www.retrome.net/barcelona

Jutun kaikki kuvat © Paula Hotti

Vierailu toteutettiin yhteistyössä Retrome Urban Retreatin kanssa.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply