Jacy’z Göteborg – moderni hotelli retrotwistillä

0

Yöpyminen Göteborgin ylellisen tyylikkäässä, retrohenkisessä Jacy’z -hotellissa on ruoka- ja kylpylämatkaajan unelma.

Kaupallinen yhteistyö: Jacy’z Hotel

Sijainti

Jacy’z sijaitsee yhdessä Göteborgin uusimmista maamerkeistä, 100 metrin korkuisessa pilvenpiirtäjässä. Hotelli onkin ehdoton vierailukohde modernia majoitusta etsiville. Se kohoaa punatiilisten toimistorakennusten ympäröimänä vain hieman Göteborgin Vanhan kaupungin ulkopuolella ja 1,5 kilometrin päässä rautatieasemalta. Lisebergin huvipuisto, Göteborgin taidemuseo ja ostos- ja ravintolakatu Avényn ovat kaikki alle kahden kilometrin päässä hotellilta.

Jacy’z Hotel Göteborg

Tyyli

Jacy’zissä tyyli on kaikki kaikessa. Ulkoseinät on jaettu symmetrisiin ikkunoihin rautaisilla tangoilla, mikä antaa hotellille modernin ilmeen. Sisällä tulijan vastaanottavat kuitenkin ajattoman oloiset oleskelu- ja ravintolatilat ja kaunis takka. Huoneissa vallitsee tyylikäs retrohenki, muistuttaen 1960-luvun hillitympää puolta. Rottinkiovisia kaappeja ja ruskeasta beigeen vaihtelevaa väripalettia on piristetty pastellipinkeillä ja -violeteilla sävyillä.

Jacy’z Hotel Göteborg

Jacy’z on myös paikallisten kohtauspaikka. Tämä näkyy 26. kerroksessa sijaitsevassa ravintola Gogogagassa. Ravintolassa tarjoillaan aasialaisvaikutteista ruokaa maistelumenuineen. Näkymä Göteborgin loistavan kaupunkikuvan yli on upea.

Jacy’zillä on yhteensä 233 huonetta, mutta jos haluat hieman yksityisemmän ja tyylikkäämmän vierailun, varaa JQ-huone, kulje suoraan vastaanoton ohi ja ota hissi 17. kerrokseen. Komeiden messinkiovien takana on hehkeä, viskeihin erikoistunut salakapakka sekä vastaanotto.

Vierailuni

Vietin yhden yön Jacy’zissä junamatkallani Osloon. Henkilökunnan avuliaisuus hämmästytti minua jo ennen kuin pääsin hotelliin, kun vastaanottovirkailija järjesti minulle taksin rautatieasemalta – tämä osoittautuikin ei-niin-helpoksi tehtäväksi, koska matkustin koiran kanssa. Jacy’zissä karvainen matkakumppanini otettiin erittäin hyvin vastaan, ja hän oli tyytyväinen omaan sänkyynsä ja hotellin tarjoamiin herkkuihin.

Myös minä, koiravahti, olin iloinen: ruokailtuani yläkerrassa Gogogagassa palasin hienoon retrohuoneeseeni, otin suihkun ja kietouduin pehmeään kylpytakkiin ennen nukkumaanmenoa.

Tarpeetonta sanoa, että myös aamiainen oli ylellinen. Erityisesti pidin erillisiin tiloihin jaetusta alakerran ravintolasta, koska jopa kiireisenä aamuna siellä oli rauhallinen tunnelma.

Jacy’z Hotel Göteborg
Jacy’z Hotel Göteborg

Kohokohta

Kun Jacy’z aukesi, sen upea Pachanga Pool Club 27. ja 28. kerroksessa oli trendikohde göteborgilaisille, kuten paikallinen ystäväni kertoi. Eikä ihme, piditpä sitten cocktaileista uima-altaan äärellä tai rentoutumisesta rauhassa.

Jacy’z Spa Göteborg

Syitä vierailuun

Upeat kylpylätilat
Tyylikkäät ja mukavat huoneet
Kävelymatkan päässä Göteborgin tärkeimmistä nähtävyyksistä

Jacy’z Hotelin nettisivut
Kahden hengen huone alkaen 160 euroa,
JQ-luokan huone alkaen 185 euroa (hinnat 2023).

Jacy’z Spa Göteborg

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply