Neiburgs Hotel, Riika – vanhankaupungin sydämessä

0
Riika, vanhakaupunki

Riian art nouveau -tyylinen butiikkihotelli Neiburgs huokuu historiallista charmia, nykyaikaista designia ja lämminhenkistä perhetunnelmaa.

Kaupallinen yhteistyö: Neiburgs Hotel

Sijainti

Neiburgs Hotel sijaitsee Unescon maailmanperintölistalle kuuluvassa Riian vanhassa kaupunginosassa. Linja-autoasemalle on 15 minuutin kävelymatka ja päärautatieasemalle pääsee taksilla 20 minuutissa. Hotellia vastapäätä on useita ravintoloita, kuten hienostunut DOM ihastuttavine julkisivuineen. Monet Riian tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Mustapäiden talo sekä Riian tuomiokirkko ja taidemuseo, sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä. Jos vierailet joulukuussa, nurkan takana on myös erittäin söpö joulutori.

Riika, Neiburgs Hotel

Tyyli

Neiburgs sijaitsee Riian art nouveau -tyylisessä vanhassakaupungissa, ja vuonna 1903 rakennettu hotelli edustaakin varhaista art nouveauta. Sisällä vierailijaa odottaa kuitenkin moderni hotelli, jossa yksityiskohtiin kiinnitetään huomiota. Tämä näkyy parhaiten ravintolan Moooi Dear Ingo ja kirjastohuoneen Zava Ociu -valaisimissa. Alimmassa kerroksessa sijaitsee vastaanotto, ravintola ja aamiaishuone sekä kirjahyllyjen komistama kirjasto, jossa on mukava rentoutua tai vaikkapa tehdä hieman etätöitä.

Riika, Neiburgs Hotel
Riika, Neiburgs Hotel

Vierailuni

Jaoin kahden hengen huoneen serkkuni kanssa, ja olimme molemmat erittäin tyytyväisiä. Huoneesta löytyi kahden pedin lisäksi pöytä, oleskelutila ja modernisti varustettu minikeittiö. Kylpyhuoneessa säväytti näyttävän punainen kylpyamme.

Riika, Neiburgs Hotel
Riika, Neiburgs Hotel

Heti saavuttuamme Riikaan halusimme nähdä joulutorin, joka oli vielä avoinna tammikuun alussa. Tori löytyikin vain parin minuutin kävelymatkan päästä Neiburgsista, mikä –30 celsiusasteen pakkasessa oli erityisen kätevää. Oli mukavaa palata nähtävyyksien katselun lomassa välillä hotellille ja juoda kuppi teetä.

Erityisesti pidin Neiburgsin aamiaisesta. En ainoastaan erilaisten terveellisten juomien, kaurapuuron ja pannukakkujen vuoksi, vaan myös ravintolan mukavan tunnelman. Muita vieraita oli melko paljon, mutta ravintolasali pysyi rauhallisena. Lähes seinän kokoiset kaari-ikkunat antoivat ravintolasalista suoraan kauniille kaduille, jotka tekevät Riiasta suositun vierailukohteen.

Riika, Neiburgs Hotel
Riika, Neiburgs Hotel

Kohokohta

Upean sijainnin ja tyylin lisäksi pidin erityisesti siitä, että Neiburgs Hotel on kuulunut samalle suvulle vuodesta 1903, jolloin Ludwig Neiburgs pyysi itämerensaksalaista arkkitehtia Wilhelm Bokslaffia suunnittelemaan talon. Alun perin rakennuksessa oli pieniä kauppoja pohjakerroksessa ja vuokra-asuntoja yläkerroksissa. Toisen maailmansodan jälkeen Latvia liitettiin Neuvostoliittoon ja Neiburgsin omaisuus kansallistettiin. Suku sai rakennuksen takaisin vasta 1990-luvulla, kun Latvia jälleen itsenäistyi. Neiburgs ravintola avattiin vuonna 2009 ja hotelli aloitti toimintansa vuonna 2010.

Syitä vierailla

Sijainti vanhassakaupungissa.
Aamiainen, jossa hyvä tasapaino terveellisiä ruokia ja pannukakkuja!
Tyyli: alkuperäisiä rakenteita sekoitettuna moderniin designiin.

Neiburgs Hotel, kotisivut
Hinnat alkaen 126 euroa per huoneisto (tammikuu 2024)

Riika, kattonäkymä
Riika, joulutori

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply