NEU Residences, Ljubljana – virtaviivaista mukavuutta

0
Neu Residences - uima-allas

Moderni huoneisto, alakerrassa kahvila ja katolla uima-allas: Neu Residences on täydellinen tukikohta Ljubljanassa.

Kaupallinen yhteistyö: Neu Residences

Sijainti

NEU Residences sijaitsee modernissa kerrostalossa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä sekä juna- ja linja-autoasemalta että kaupungin historiallista keskustaa halkovalta Ljubljanica-joelta. Esimerkiksi Ljubljanan kauppahallille kävelee Neulta alle kymmenessä minuutissa. Läheltä löytyy niin ruokakauppoja kuin ravintoloita, kuten vegaaniravintola Veganika ja käsintehtyä pastaa tarjoileva Raw Pasta. Kattoaltaalta aukeaa upea näkymä niin Ljubljanan silhuettia puhkoville vanhoille kirkontorneille kuin kaupungin modernien kattojen ylle.

Tyyli

Neu on avattu kesällä 2022, ja moderni tyyli näkyy sen sisustuksessa. Minikeittiöstä löytyy kaikki tarvittava kotikokkien vierailulle sekä vähän ekstraa – kuten Nespresso-kone. Omassa huoneistossani oli lasisella liukuovella eristetty makuuhuone, olohuone ja keittonurkkaus sekä ruokailutila, joka toimi myös työtilana. Kylpyhuone jatkoi samaa linjaa muiden tilojen kanssa: se oli tyylikäs ja nykyaikaisen virtaviivainen.

Vierailuni

Neu Residences oli helppo löytää saavuttuani Ljubljanan rautatieasemalle, sillä se sijaitsee vain kolme korttelin päässä asemalta. Sisäänkirjautumisen ilmoitettiin sujuvan sovelluksen kautta, mutta yllätyksekseni alakerrassa oli myös vastaanotto, jota henkilökohtaisesti arvostan. Sain näin hyvät ohjeet rakennuksen ja huoneistoni ovikoodien käyttämiseksi – sisään pääsee joko koodit näpyttämällä tai puhelimesta QR-koodia vilauttamalla.

Rakennuksen alakerrassa sijaitseva kahvila-baari pysyi melko täytenä tai täytenä aamusta iltaan. Söin molempina aamuina aamiaisen siellä. Listalta löytyi esimerkiksi croque madame (7,5€), erilaisia voileipiä (6,2€) ja kreikkalaista jugurttia granolalla ja omenahillolla (5,5€) – plussana mainittakoon, että kahvi tarjoiltiin näyttävästi ja se myös maistui hyvältä.

Huoneistossa oli Nespresso-kone.
Aamiaista sai alakerran kahvilassa.

Ehdin nauttia aurinkoisesta Ljubljanasta vain pari tuntia, kun sää muuttui todella huonoksi. Aktiviteettini, kuten pyöräretki ja lipuminen jokilaivan kyydissä, peruuntuivat, joten vietin kaksi päivää lähinnä huoneistossani – mikä sopikin minulle erinomaisesti, sillä Neussa sain kerättyä voimia junamatkani jatkamiseksi ja tehtyä myös vähän töitä. Tässä auttoivat alakerran kahvilan tilat, joihin selvästi kokoontui myös muita freelancereina työskenteleviä kannettaviensa kanssa. Väliin oli mukava pistäytyä kahvilla ja pienellä purtavalla ja kuunnella puheensorinaa ympärilläni.

Kohokohta

Neu Residencesin kohokohta on ehdottomasti sen kattoallas. Olin päättänyt käydä katolla nauttimassa näkymistä uima-altaasta käsin, mutta huono sää esti tämän. Täytyy siis palata Ljubljanaan pian uudestaan ja testata kaikki aktiviteetit, mitkä nyt jäivät seuraavaan kertaan.

Syitä vierailla

  • Tyylikäs tukikohta kätevällä sijainnilla.
  • Alakerran kahvila tuo luksusta huoneistoasumiseen aamupaloillaan, joita voi tilata myös omaan asuntoon.
  • Kattoallas!

Lisätietoa NEU Residencesin nettisivuilta.

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply