Qatar Airways tulee Suomeen – tässä yhtiön taustat

0
Qatar Airways Airbus A330 Manchesterin kentällä. Kuva: Flickr/54north.

Qatar Airways Airbus A330 Manchesterin kentällä. Kuva: Flickr/54north.

Qatar Airways aloittaa lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta Dohaan tulevana syksynä. Matkasto otti selvää, millainen yhtiö on kyseessä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman rooli Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä vahvistuu Dohan-lentojen myötä, kertoo Finavia tiedotteessaan.

– Odotamme reittiavausta innolla, koska se laajentaa Helsinki-Vantaan kattavaa lentotarjontaa entisestään ja tarjoaa Suomesta monipuolisemmat lentoyhteydet paitsi Lähi-itään myös Intiaan, Afrikkaan ja Australiaan, Finavian johtaja Joni Sundelin toteaa.

Finnavian mukaan uuden reitin alkamisajankohta tarkentuu myöhemmin. Qatar Airwaysin omassa tiedotteessa kuitenkin todetaan, että päivittäiset suorat lennot Helsingin ja Dohan välillä aloitettaisiin 10. lokakuuta 2016.

 

qatar-airways-logo

Qatar Airways – maailman nopeimmin kasvavia lentoyhtiöitä

Qatar Airways on Qatarin valtion kansallinen lentoyhtiö.  Viime vuonna tämä Oneworld-allianssiin kuuluva yhtiö palkittiin vuoden lentoyhtiönä (Skytrax Awards). Se on valittu vuoden lentoyhtiöksi ennenkin, sekä vuonna 2011 että 2012.

Qatar Airwaysin sanotaan olevan eräs maailman nopeimmin kasvavista lentoyhtiöistä. Se lentää Dohan lentokentältä Qatarista nyt yli 150 kohteeseen kuudelle eri mantereelle. Nopeasta kasvusta kertoo se, että pelkästään vuosina 2012-2015 Qatar Airways avasi reitin 44 uuteen kohteeseen. Vuonna 2016 vauhti vain kiihtyy: uusia kansainvälisiä reittejä avataan 14.

Helsinki ei siis suinkaan ole ainoa Qatar Airwaysin tämän vuoden uutuuksista. Neljäntoista kohteen joukossa on myös mm. maailman pisin lento: Doha-Auckland (18 tuntia 34 minuuttia)!

  • Viisi uutta Euroopan-kohdetta: Helsingin lisäksi Pisa, Nizza, Sarajevo ja Skopje.
  • Kuusi uutta Afrikan-kohdetta: Marrakesh (Marokko), Windhoek (Namibia), SeychellitDouala (Kamerun), Libreville (Gabon) ja Lusaka (Sambia).
  • Lisäksi Auckland (Uusi-Seelanti) sekä Krabi ja Chiang Mai (Thaimaa).
Akbar Al Baker. Kuva: World Economic Forum.

Akbar Al Baker. Kuva: World Economic Forum.

Qatar Airways aloitti toimintansa vuonna 1994. Se oli tuolloin pieni yhtiö, joka lensi vain muutamaa reittiä. Vuonna 1997 yhtiön johtoon nousi Akbar Al Baker, joka on luotsannut Qatar Airwaysin valtavaan kasvuun. Yhtiö työllistää nyt yli 40 000 henkeä ympäri maailmaa.

Hamadin kenttä tarjoaa luksusta

Kun lennot Helsingistä Dohaan aloitetaan, tutustuu yhä useampi suomalainenkin Hamadin kansainväliseen lentokenttään. Tämä kaksi vuotta sitten avattu kenttä on Qatar Airwaysin mukaan maaiman teknisesti edistyneimpiä ja moderneimpia.

Hamadin lentokenttä on laajuudeltaan 22 km² eli yhtä suuri kuin kolmasosa Dohan kaupungista. Airport Cityksi kutsuttua aluetta aiotaan edelleen laajentaa kymmenellä neliökilometrillä. 60% kentästä on rakennettu Arabianmereltä vallatulle keinotekoiselle maalle. Hamad palvelee vuosittain yli 28 miljoonaa matkustajaa ja tähtää 50 miljoonaan matkustajaan vuonna 2018.

Hamadin lentokentän maamerkki on 90 metriä korkea kuunsirpin muotoa mukaileva lennonjohtotorni, joka sulautuu osaksi Dohan kaupungin silhuettia. Matkustajaterminaalin arkkitehtuuri on saanut innoituksensa Arabianmeren aalloista. Kenttä tarjoaa valtavat 25 000 neliömetrin ostosmahdollisuudet ja 15 000 neliömetriä ravintoloita ja kahviloita. Siellä on myös mm. squash-kentät, kuntosali, 25-metrinen uima-allas, sauna-osasto ja viiden tähden kylpylä.

Lentokentällä on myös vesi-teemaa noudatteleva moskeija yli 2000 neliömetrin kokoisine lasikupoleineen ja 36-metrisine minareetteineen. Se on koristeltu sadoillatuhansilla kimmeltävillä LED-valoilla.

Qatar Airwaysin mukaan Hamadin lentokentän “viiden tähden tilat, mukavuudet ja asiakaspalvelu tarjoavat yksinkertaisesti koko maailman ylellisimmän lentokenttäkokemuksen“.

Qatar Airwaysin nettisivut löytyvät osoitteesta www.qatarairways.com.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply