Rommibanaanit Réunionilta

0
Tähän vielä kaneli-hunaja-rommikastike päälle. Kuva: Flickr/Rosa Say

Tähän vielä kaneli-hunaja-rommikastike päälle. Kuva: Flickr/Rosa Say

Jumalainen jälkiruokavinkki Intian valtameren paratiisisaarelta: sallittu kaikille nautiskelijoille!

Intian valtameressä sijaitsevan Réunionin saaren ruokakulttuuri on sekoitus madagaskarilaista, itä-afrikkalaista, intialaista, kiinalaista ja ranskalaista keittiötä. Jälkiruoaksi syödään usein saaren eksoottisia hedelmiä sellaisenaan tai piiraiksi leivottuna. Rommilla maustetut banaanit maistuvat täällä Pohjolassakin talvipäivien lämmikkeenä!

Ainekset:

  • 4 banaania
  • 25 g voita
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 5 rkl rommia
  • 3 rkl hunajaa
  • ranskankermaa / jäätelöä

Kuori banaanit ja leikkaa ne pituussuunnassa paksuiksi viipaleiksi. Ruskista kevyesti pannulla voissa. Ota paistetut banaaniviipaleet pannulta ja pidä lämpimänä. Laita pannulle rommi, kaneli ja hunaja. Sekoita ja anna hautua, kunnes seos hiukan paksunee. Kaada rommikastike banaanien päälle ja tarjoile ranskankerman tai jäätelön kanssa. Taatusti hyvää!

Kuva: Flickr/Vvillamon

Kuva: Flickr/Vvillamon

Kuva: Flickr/Soph974

Kuva: Flickr/Soph974

About Author

Opiskellut Helsingin yliopistossa Itä-Aasian tutkimusta ja Sibelius-Akatemiassa klarinetinsoittoa. Työskentelee sinfoniaorkesterin muusikkona sekä lisäksi kiipeilyohjaajana ja japanin kielen tulkkina. Kiinnostunut mm. Japanista, Oseaniasta, Himalajan alueesta ja alkuperäiskansoista. Kirjoittaa reissuistaan Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply