Skau Apartments, Bratislava – modernia tyylikkyyttä vanhankaupungin kupeessa

0
Skau Apartments Sky Park

Skau Apartmentsin Eurovean ja Sky Parkin huoneistot näyttävät Bratislavan modernin puolen. Majoituksen kruunaavat näkymät.

Kaupallinen yhteistyö: Skau Apartments

Sijainti

Skau Apartmentsilla on huoneistoja paitsi suositussa Bratislavan vanhassa kaupunginosassa myös nousevissa naapurustoissa, Euroveassa ja Sky Parkissa. Skau Eurovea sijaitsee vuonna 2023 avatun Slovakian suurimman ostoskeskuksen Eurovean yhteydessä Tonavan varrella. Sky Parkin huoneisto on puolestaan modernin arkkitehtuurin ystävän löytö, sillä se sijaitsee maineikkaan arkkitehdin Zaha Hadidin suunnittelemassa kerrostalossa, 21. kerroksessa.

Huoneistot sijaitsevat noin viiden minuutin kävelymatkan päässä toisistaan ja niiltä on reilun 10 minuutin ajomatka Bratislavan päärautatieasemalle (Bratislava hlavná stanica). Vanhaan kaupunginosaan on puolestaan noin 10 minuutin kävelymatka. Bratislavan linna on reilun kahden kilometrin päässä. Molemmat huoneistot ovat kauppojen, kahviloiden ja ravintoloiden ympäröimiä.

Tyyli

Skau Eurovea ja Sky Park ovat modernisti sisustettuja. Eurovean huoneisto sijaitsee kahdessa kerroksessa: parvelta löytyy makuuhuone ja vaatekaappeja, alakerrasta olohuone, keittiö sekä pesuhuone ja WC. Huoneiston kruunaavat seinän kokoiset ikkunat, joista aukeaa näkymä Tonavalle ja sitä reunustavalle kävelytielle ravintoloineen.

Skau Apartments Eurovea
Skau Eurovea

Sky Park sijaitsee Zaha Hadidin suunnittelemassa, ulkoa retrohenkisessä kerrostalossa. Sisältä huoneisto on kuitenkin moderni avoimine keittiöineen. Sadesuihkun sijaan täällä on pesuhuoneessa amme. Olohuoneesta sekä makuuhuoneen yhteydessä olevalta parvekkeelta aukeaa komeat näkymät Tonavan ja vanhankaupungin ylle, kohti Bratislavan linnaa.

Skau Apartments Sky Park
Skau Sky Park

Vierailuni

Vietin molemmissa Skaun huoneistoissa yön. Saapuessani Euroveaan olin yllättynyt siitä, että se todella sijaitsee uutuuttaan loistavan ostoskeskuksen yhteydessä. Pitkän matkustuspäivän päätteeksi oli mukava käydä ostoskeskuksessa kahvilla ja kävellä hieman Tonavan varrella. Oli sunnuntai ja liikkeellä oli paljon paikallisia nauttimassa joenvarren kävelytiestä ja ravintoloista, joissa riittää tarjontaa italialaisesta aasialaiseen. Kävin ensin syömässä ja ostamassa sitten aamiaistarpeet ostoskeskuksen kaupasta – huoneistosta löytyy Nespresso-keitin kapseleineen sekä teetä.

Skau Apartments Eurovea
Skau Eurovea

Seuraavana aamupäivänä siirryin Skaun Sky Parkin huoneistoon. Oli maanantai, osaltani työpäivä, ja tila tarjosi erinomaiset puitteet työskentelyyn. Kahvitaukoja oli mukava pitää suuresta ikkunasta antavaa kaupunkinäkymää ihaillen. Iltapäivällä kävin kävelyllä vanhassakaupungissa ja palatessani noukin terveelliset illallistarpeet gourmet-ruokaa myyvästä Yeme-kaupasta, joka sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä huoneistosta.

Skau Apartments Sky Park
Skau Sky Park

Kohokohta

Zaha Hadidin suunnittelemassa rakennuksessa yöpyminen oli ehdoton kohokohta koko Bratislavan vierailuni aikana.

Skau Apartments Sky Park
Skau Sky Park

Syitä vierailla

Rauhalliset huoneistot vilkkailla alueilla
Kauniit näkymät
Kätevä sijainti hieman vanhankaupungin ulkopuolella

Skau Apartments, kotisivut
Eurovea 1–3 hlö huoneisto alk. 151 euroa,
Sky Park 1–3 hlö huoneisto alk. 125 euroa

(hinnat 2023)

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retrotravels.

Leave A Reply