Etsinnässä Suomen kauneimmat kulttuurikohteet!

0

Suomen kauneimmat kulttuurikohteet - Porvoon jokiranta.

Kesällä 2018 käynnistyvässä projektissa etsitään historiallisesti kiinnostavia, kauniita ja inspiroivia kotimaisia kulttuurikohteita – ja esitellään niitä yksi kerrallaan.

Suomihan on sellaisia täynnä: ihania, persoonallisia, historiallisia käyntikohteita. On kartanoita puistoineen, ruukkikyliä, kirkonmäkiä, perinnetiloja ja niin edelleen. Toiset ovat niminä hyvinkin tunnettuja, toisista olemme tuskin kuulleetkaan. Nyt Matkasto haluaa kaivaa kaikki nämä hurmaavat paikat esiin ja esitellä ne koko kansalle.

Matkaston uudessa projektissa etsitäänkin Suomen kauneimpia kulttuurikohteita. Ne voivat olla tuntemattomia helmiä tai jo ennestään suosittuja käyntikohteita eri puolilla Suomea.

Kulttuurikohteita aletaan etsiä kesän 2018 aikana. Projektilla ei toistaiseksi ole takarajaa, sillä lehdentekoon käytettävä aika on rajallista ja aihepiiri laaja – voisi jopa sanoa loputon. Projekti saa siis jatkua ennalta määräämättömän ajan. Toivottavasti pystymme esittelemään mahdollisimman paljon upeita kohteita ja innostaa lukijoitamme vierailemaan niissä.

Millaisia kulttuurikohteita etsimme?

Haemme esiteltäviksi paikkoja, joissa toteutuvat seuraavat kriteerit:

  1. Kohde on vanha, rakennettu ympäristö
  2. Kyseessä on useamman rakennuksen muodostama kokonaisuus
  3. Paikka on jollakin tavalla historiallisesti merkittävä TAI
  4. Paikassa on kulttuuriarvoa – siellä näkee, miten “ennen vanhaan” elettiin
  5. Paikka on samalla luonnonkaunis.

Suomen kauneimmat kulttuurikohteet -projektin myötä Matkasto palaa juurilleen. Kun lehti perustettiin vuonna 2012, sen tarkoituksena oli esitellä perinteitä, kulttuureja ja kulttuurihistoriaa eri puolilta maailmaa. Alunperin lehti keskittyi kaukaisiin, meidän näkökulmastamme erilaisiin kulttuureihin, mutta pikkuhiljaa myös kotimaa on tullut mukaan aihepiireihimme.

Kotimaanmatkailun edistäminen on lähellä sydäntämme siinä missä kaukomailla seikkaileminenkin. Sen vuoksi haluamme nyt toivottaa Suomen kulttuurikohteet entistä vahvemmin mukaan Matkastoon ja tuoda niitä lukijoittemme tietoisuuteen. Aina ei tarvitse lähteä kauaksi maailmalle kokeakseen sykähdyttävää kulttuurihistoriaa – myös Suomi tarjoaa upeita elämyksiä, jotka usein kiireessä ohitamme.

Ehdota kohdetta!

Tiedätkö jonkin kotimaisen kohteen, joka sopisi projektiimme? Haluaisitko, että sitä esiteltäisiin Matkastossa?  Kulttuurikohteiden esittelyjä on mahdollista tehdä kaupallisena yhteistyönä. Yhteistyöhön valitsemamme kohteet saavat näkyvyyttä kulttuurimatkailuun keskittyvässä verkkolehdessä, joka tavoittaa tuhansia lukijoita kuukausittain. Ne näkyvät myös Matkaston sosiaalisessa mediassa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä päätoimittaja Päivi Kaarina Laajaseen sähköpostitse: paivikaarina@matkasto.net.

Matkastoon on tulossa kokonaan oma osionsa Suomen kauneimpia kulttuurikohteita varten. Myös yksittäisiä hotelliesittelyjä julkaistaan edelleen Hotellit-osiossamme. Niissäkin teemoiksi sopivat erinomaisesti kulttuurihistoria, perinteet ja luonto. (Yhteistyöehdotukset päätoimittajalle!)

Suomen kauneimmat kulttuurikohteet - Glims, Espoo.Tämän jutun kuvat: Porvoon jokiranta ja Glims, Espoo.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply