Hotellivinkki: Savoy Hotel, Berliini

0
Savoy Hotelin sisäänkäynti. Kuva: © Paula Hotti.

Savoy Hotelin sisäänkäynti. Kuva: © Paula Hotti.

Sijaintinsa ansiosta kirjailijoiden ja Hollywood-tähtien suosima Savoy Hotel Berlin on näppärä valinta läntiseen Berliiniin tutustuville. Lähettyvillä sijaitsee niin museoita, ravintoloita, teattereita kuin ostosmahdollisuuksiakin.

Savoy Hotel Berlin sijaitsee Fasanenstrassella: samalla kadulla sijaitsevat esimerkiksi Literaturhaus talvipuutarhakahviloineen sekä taiteilija Käthe-Kollwitzille omistettu museo. Kulman takana levittäytyy suosittu Kurfürstendammin ostosbulevardi ja historiallinen Theater des Westens, jonka lavoilla on nähty niin Bertolt Brechtiä kuin Marlene Dietrichiäkin. Lähin S-Bahn-asema Savoy Hoteliin keskustasta saavuttaessa on Berlin Zoon asema – täältä pääsee lentokenttäbussilla kätevästi myös Tegelin lentokentälle.

Savoy Hotel Berlin on helppo huomata lasisten etuovien yllä komeilevasta kultaisenkellertävästä nimikyltistä ja punainen matto levittäytyy katukäytävälle vastaanottamaan tulijan. Aulassa sisääntulijaa tervehtii marmorin ja kultaisten kattokruunujen loiste. Vastaanottotiskin vierellä, lasiovien takana, aukenee näkymän menneiden aikojen tunnelmiin, The Times Bariin. Aulan toisella laidalla sijaitseva ravintolasali ja aamiaishuone taas on remontoitu vastaamaan alkuperäistä sisustussuunnittelua vuodelta 1929, jolloin Savoy avasi ovensa matkalaisille – hotelli onkin Berliinin vanhin yhtäjaksoisesti hotellina toiminut rakennus.

The Times Bar. Kuvat: © Paula Hotti.

The Times Bar. Kuvat: © Paula Hotti.

Huoneita neljän tähden hotellissa on 125 ja niiden hinnat vaihtelevat 88 ja 180 euron välillä. Huoneiden modernit mukavuudet Illy-kahvikoneineen ja suoralinjaisine kylpyhuoneineen vastaavat vaativammankin matkailijan tarpeisiin, ja Guardian-lehden mukaan hotellissa toimivan Weinrot-ravintolan brunssi on yksi Berliinin parhaita. Matkasto testasi tämän ja totesi väitteen todeksi!

Hotelli sopii vanhan maailman tunnelmasta pitäville ja kaikille kulttuurihistoriasta kiinnostuneille, sillä hotellissa ovat yöpyneet esimerkiksi Thomas Mann, Henry Miller ja Greta Garbo. Sikarienystäville vierailu hotellin Times Bariin ja sen nurkkauksessa sijaitsevan Casa del Habanon sikarihyllyjen äärelle on varmasti Berliinin-matkan huipennus.

Henry Miller Mastersuite. Kuva: © Savoy Hotel Berlin.

Henry Miller Mastersuite. Kuva: © Savoy Hotel Berlin.

Savoy Hotel

Fasanenstrasse 9–10, 10623 Berlin
Puh: +49(0)30311030
Sähköposti: info(at)hotel-savoy.com
Nettisivu: www.hotel-savoy.com

Aamiainen Savoy Hotelissa. Kuva: © Paula Hotti.

Aamiainen Savoy Hotelissa. Kuva: © Paula Hotti.

Lue myös Matkastossa aiemmin ilmestyneet ensikertalaisen nähtävyysvinkit Berliinin-matkalle!

About Author

Junamatkailusta nauttiva matkajournalisti ja kirjailija. Kokkaillut Michelin-tähden ravintolassa Isle of Skyella ja julkaissut saarelle sijoittuvan murhamysteerin. Juttuja julkaistu esim. National Geographicin, National Geographic Travellerin, The Sunday Timesin, Lonely Planetin, BBC Travelin ja DK Eyewitnessin sivuilla sekä suomalaisessa mediassa. Instagram @retortravels.

Leave A Reply