Matkalla romaanihenkilön kanssa

0
Matkaoppaiden lisäksi matkalle voi pakata mukaan kohteeseen sijoittuvia romaaneja. Matkasto kokosi lukemista muutamiin kohteisiin.

Matkaromaanit

Amsterdam, Hollanti

TulppaanikuumeDeborah Moggach: Tulppaanikuume

Pian kopistelet 1600-luvun Amsterdamin ahtailla kujilla tulppaanivillityksen ajassa, kun ulkomuseomainen vanha Amsterdam saa lihaa päälleen jännittävästä muotokuvamaalarin ja nuoren tytön rakkaustarinasta. Melkein voi kuulla kauppiaiden huudot kanavien varsilla! Kanteen suomalainen kustantaja valitsi hollantilaisen mestarin Johannes Vermeerin maalauksen Kirjettä lukeva tyttö (vuodelta 1659), ja se on omiaan kutkuttamaan mielikuvitusta.


Barcelona, Espanja

Tuulen varjoCarlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo

Koukuttavassa jännäri-rakkausromaanissa seikkaillaan useilla vuosikymmenillä uudessa ja vanhassa Barcelonassa. Historia tuoksuu mystisillä vanhoilla kujilla. Kivitalot kuiskailevat salaisuuksia ja vanhat raitiolinjat heräävät eloon. Suositellaan luettavaksi ratikan kyydissä tai baarissa Ramblasin varrella. Kirjailijan kotisivuilta voi ladata kävelykartan kirjan tapahtumapaikoista.


Khao Lak, Thaimaa

KohtiJuha Itkonen: Kohti

Perinteisessä perhelomakohteessa suomalaiset isä ja poika etsivät vapaaehtoistyöhön kadonnutta tytärtä, sisarta. Kapitalismin arvot törmäävät humanismiin ja tsunamin tuomat roskat lojuvat rannalla kuin ydinperheen riekaleet. Rantabaarissa setvitään perhesalaisuuksia ja patoumia.

 


Lontoo, Englanti

matkaromaanit-brick-laneMonica Ali: Brick Lane

Brick Lane on kuuluisa katu työväenluokan ja maahanmuuttajien East Endissä, Lontoossa. Kirjassa siellä asuu bangladeshilainen, järjestetyssä avioliitossa elävä ja elämäänsä pettynyt kotirouva, joka alkaa ottaa kohtaloaan omiin käsiinsä. Curry tuoksuu ja monet uskonnot mekastavat Lontoon värikkäässä kaupunginosassa. Kirjan pohjalta on kuvattu myös samanniminen elokuva.


New York, USA

Sunset ParkPaul Auster: Sunset Park

Brooklynin puistossa, hautausmaan takana, asutaan ja rakastetaan vallatussa talossa. New York tulee iholle Austerin kirjoittaessa eloisasti ja hurmaavalla tyylillään omista kulmistaan sekä perhe- ja rakkaussuhteista.

 


Pariisi (Lontoo, Lima, Tokio)

Tuhma tyttöMario Vargas Llosa: Tuhma tyttö

Kahden perulaisen elämän mittainen, pakkomielteinenkin rakkaustarina. Erikoisia kohtaamisia ja tapahtumia ympäri maailmaa viidellä vuosikymmenellä, varsinkin Pariisissa. Romanttista, eroottistakin lukemista rakkauden kaupungissa kahvikuppi kädessä.

 


Sydney, Australia

Bonalbon musta RubyRuby Langford: Bonalbon musta Ruby

1930-luvulla syntyneen aboriginaalin omaelämäkerrallinen kuvaus rankasta elämästä mustan ja valkoisen kulttuurin puristuksissa. Henkilökohtainen ja koskettava totuus Australian kolonisaatiosta. Kertomus siitä, kuinka neljänkymmenentuhannen vuoden historia ja kulttuuri pysyttelee elossa Sydneyn köyhissä kaupunginosissa. Kirja saa katsomaan kadulla ryyppääviäkin alkuperäiskansalaisia arvostavasti.

About Author

Vapaa kirjoittaja, rakastaa seikkailuja. Kirjoittanut Kulttuurimatkailijan Lappi -matkaoppaan. Tutkinnot journalismista sekä alue- ja kulttuurintutkimuksesta. Lisäksi mm. antropologian, espanjan ja luovan kirjoittamisen opintoja.

Leave A Reply