Matkamessut ja Travel Bloggers Give Back

0
Travel Bloggers Give Back. Kerala, Kumarakom. Esimerkiksi tämän kuvan voi ostaa Matkamessuilta omalle seinälleen haluamassaan koossa. © Päivi Kaarina Laajanen.

Kerala, Kumarakom. Kuvan voi ostaa Matkamessuilta haluamassaan koossa. © Päivi Kaarina Laajanen.

Matkabloggaajat järjestävät Matka 2017 -messuilla valokuvanäyttelyn, josta voit hankkia upeita kuvia seinällesi. Samalla tuet lasten koulunkäyntiä Laosissa.

Matkamessut (Matka 2017) on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, jossa lukuisat yritykset houkuttelevat kävijöitä näyttävillä osastoilla ja ohittamattomilla tarjouksilla. Tällä kertaa me Matkastossa ajattelimme kuitenkin nostaa esiin jotakin muuta.

Travel Bloggers Give Back on suomalaisten matkabloggaajien hyväntekeväisyystempaus, joka sai alkunsa, kun bloggaajat halusivat antaa maailmalle takaisin edes vähän siitä, mitä he olivat matkoiltaan saaneet. Tempaus järjestettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2016 Matkamessujen yhteydessä, jolloin bloggaajat keräsivät kirpputorin avulla rahaa Nepalin kastittomille lapsille.

Nyt vuonna 2017 Travel Bloggers Give Back on saanut uuden muodon: kyseessä on upea valokuvanäyttely, josta messukävijät voivat ostaa matkabloggaajien valokuvia omalle seinälleen. Näyttelyn pääyhteistyökumppaneina toimivat Matka 2017 -messut, Rantapallo, matkatoimisto Matkapörssi ja Epson. Tämänvuotinen hyväntekeväisyyskohde on Laos, yksi maailman köyhimmistä maista, jossa on tavoitteena tukea syrjittyihin vähemmistöihin kuuluvien lasten koulunkäyntiä. Voit lukea lisää kohteesta täältä.

Matkaston blogi Mangostania osallistuu tempaukseen Intian Keralassa otetulla kuvalla, jossa näkyy auringonlaskun värjäämää palmumaisemaa venereitin varrella. Jos katsot tarkkaan, löydät myös pyykkinarun; matkailijoiden ihastelema satumainen maisema on jonkun takapiha, jossa vallitsee ihan tavallinen arki. Mikäli ajatus viehättää, voit saada pienen palan Keralaa seinällesi ostamalla kuvan itsellesi Matkamessuilta.

Näin Travel Bloggers Give Back toimii:

Valokuvanäyttely on esillä Matka 2017 -messujen ajan Helsingin Messukeskuksessa Rantapallon messuosastolla 7m138. Messukävijät voivat ostaa sieltä valokuvia haluamassaan koossa. Kuvat tulostetaan paikan päällä ja niistä saadut rahat ohjataan kokonaisuudessaan Laosin lasten hyväksi.

Valittavana on viitisenkymmentä erilaista valokuvaa, joista kaksikymmentä (mukaan lukien Kerala) on esillä valmiina näyttelytauluina (50 x 75 cm). Kaikkiin myytävänä oleviin valokuviin voi tutustua jo ennakkoon tästä ja lisätietoja kuvien ostamisesta löytyy täältä. Myös isot näyttelytaulut myydään tapahtuman päätteeksi.

Huomaathan, että vaikka näyttely on esillä torstaista sunnuntaihin 19.–22.1.2017, onnistuu kuvien tulostaminen ainoastaan lauantaina ja sunnuntaina 21.–22.1.2017.

Kuvien koot ja hinnat ovat seuraavat:

10 x 15 cm – hinta 5 €
21 x 30 cm – hinta 15 €
30 x 42 cm – hinta 25 €
50 x 75 cm – hinta 150 € (valmis taulu)

Jokainen kuvia ostanut osallistuu myös arvontaan, jossa voi voittaa Matkapörssin matkalahjakortin!

Toivottavasti mahdollisimman moni Matkaston lukija pääsee messuille ihailemaan näyttelyä ja hankkimaan seinälleen ainutlaatuisia näkymiä maailmalta. Valikoimissa on paitsi kauniita maisemia ja värikkäitä kulttuureja, myös melko eläimellistä menoa: muun muassa juokseva pingviini, uiva possu ja aivan maanmainio sarvikuonon takapuoli. Ne on nähtävä!

Tervetuloa tekemään hyvää yhdessä.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply