Vaeltavat valot -festivaali valtaa taas Tallinnan

0
Vaeltavat valot (Valo kulkee), Kadriorgin puisto, Tallinna

Kadriorgin puistossa ja Tallinnan vanhassakaupungissa 18.–20. syyskuuta 2019 järjestettävä Vaeltavat valot -festivaali juhlistaa syksyn tuloa.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Visit Tallinn

Oletko suunnitellut pientä matkaa Tallinnaan syyskuussa? Mikäli toteutat sen kaupungissa järjestettävän vuotuisen valofestivaalin aikaan, pääset nauttimaan unohtumattomasta tunnelmasta sekä kauniissa Kadriorgin puistossa että Tallinnan vanhankaupungin urbaanissa miljöössä.

Vaeltavat valot (Valgus Kõnnib / Wandering Lights) on Tallinnan jokasyksyinen valofestivaali, joka tunnetaan myös nimellä Valo kulkee. Tänä vuonna se kestää kolme päivää, alkaen Kadriorgin puistosta (18.-19. syyskuuta) ja jatkuen Tallinnan vanhassakaupungissa (19.-20. syyskuuta).  Kello seitsemän jälkeen, pimeyden laskeutuessa käynnistyvä festivaali on kaunis ja tunnelmallinen tapahtuma, joka sopii koko perheelle ja jää varmasti mieleen hienona, erilaisena Tallinnan-kokemuksena.

Vaeltavat valot (Valo kulkee), Kadriorgin puisto, Tallinna
Kadriorgin puisto ja palatsi ovat festivaalin aikaan kaunis näky.

Tapahtuman aikana kävijät pääsevät ihailemaan tuhansia kynttilöitä ja lyhtyjä, jotka muodostavat näyttäviä valoinstallaatioita. Teoksia on Kadriorgin alueella yli kaksikymmentä, ja ne luovat puistoon salaperäistä ja samalla juhlavaa tunnelmaa. Festivaalin teemoja ovat tuli, taika ja romantiikka, joille Kadriorgin historiallisesti arvokas alue tarjoaakin upeat puitteet. Valoteosten lisäksi siellä on tarjolla myös elävän musiikin konsertteja.

Vanhassakaupungissa Pyhän Johanneksen kirkko avaa ovensa ja kutsuu yleisön sisään seuraamaan kirkkosalissa tapahtuvaa laser-esitystä. Sen lisäksi Tallinnan vanhassakaupungissa pääsee nauttimaan muun muassa tulitaiteilijoiden esityksistä.

Vaeltavat valot -festivaalin tarkoituksena on juhlistaa syksyn tuloa ja tuoda valoa ja yhteisöllistä tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Sen lukuisat taideteokset kutsuvat kulkemaan valon mukana ja antavat mahdollisuuden löytää uusia näkökulmia monelle ennestään jo niin tuttuun Tallinnaan. Lämminhenkinen tapahtuma kutsuu tallinnalaisten lisäksi myös matkailijat nauttimaan saapuvan syksyn kauniista illoista.

Vaeltavat valot (Valo kulkee), Kadriorgin puisto, Tallinna
Tulitaiteilija Kadriorgin palatsin edustalla.

Vaeltavat valot -festivaali (Valo kulkee)

Tallinnassa 18.–20.9.1019
Tarkempi ohjelma (viroksi ja englanniksi) täällä.  
Lisätietoja festivaalin nettisivuilla: www.valguskonnib.ee

Vaeltavat valot (Valo kulkee), Kadriorgin puisto, Tallinna
Valaistut suihkulähteet tanssivat musiikin tahdissa.

Matkasto vieraili Valo kulkee -festivaaleilla syyskuussa 2018 Tallinnan lehdistömatkan yhteydessä. Kaikki jutun kuvat on otettu Kadriorgin puistossa.

About Author

Verkkolehti Matkaston perustaja ja päätoimittaja. Matkailutoimittaja ja matkailualan sisällöntuottaja/copywriter jo vuodesta 2001. Kirjoittaa omista matkoistaan Mangostaniassa, aiemmin myös Matkasto Live -blogissa.

Leave A Reply